Νέα προειδοποίηση στους κατοίκους της Γάζας – Αυξάνεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον νότο

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα Κυριακή, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

«Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Αύριο (σ.σ.: σήμερα, Κυριακή) οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν», σημειώνει στην ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός.

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ισραηλινά εμπόδια στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. «Είναι ατυχές που η διαδικασία της μεταφοράς βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει τεράστια επιμελητειακά προβλήματα που επιβάλλονται από την ισραηλινή πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια ανακοίνωση, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, προειδοποιούσε ότι στο εξής η πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της θα θεωρούνται «πεδίο μάχης» και καλούσε τους κατοίκους «να φύγουν αμέσως» προς τα νότια, πέρα από τον ποταμό Ουάντι Γάζα. Την ίδια ώρα, τόσο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί,  όσο και ο ίδιος ο Νετανιάχου αναφερόμενοι στις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γαζα σημείωσαν ότι πρόκειται για τη δεύτερη φάση του πολέμου.

Διαβάστε επίσης

Νετανιάχου: Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το Ιράν ενεπλάκη στις επιθέσεις της 7ης ΟκτωβρίουΚόσμος

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους μετά την έναρξη του πολέμου, επανέλαβε ότι ο στόχος...

Ο ισραηλινός στρατός προχωρά σε μια «νέα φάση» του πολέμου στη Γάζα σύμφωνα με τον Χέρζι ΧαλεβίΚόσμος

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν σε μια νέα φάση του πολέμου στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί, την ώρα που οι ισραηλινές δυν...