ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυάγιο Τιτανικού: Ποια άλλα επικίνδυνα ταξίδια κλείνουν οι πλούσιοι

Στην πιο καθοριστική της φάση έχει περάσει η επιχείρηση για τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου (βαθυσκάφους) Titan, το οποίο χάθηκε στον Βόρειο Ατλαντικό ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο ναυάγιο του Τιτανικού.


Οι επιβαίνοντες στο τουριστικό υποβρύχιο είχαν πληρώσει 250.000 δολάρια το άτομο για την βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού. Το υψηλό αντίτιμο της τουριστικής εκδρομής είναι ανάμεσα στα ζητήματα που έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις, καθώς η τιμή αυτή την καθιστά μια δραστηριότητα που προορίζεται μόνο για πολύ πλούσιους.

Με αφορμή την εξαφάνιση του Titan, το Business Insider συγκεντρώνει τις δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται οι πλούσιοι που αναζητούν την περιπέτεια αλλά μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα:

Εξορμήσεις στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού που είναι γνωστό
Το ταξίδι φτάνει στην Άβυσσο του Τσάλεντζερ, που είναι το βαθύτερο γνωστό σημείο της υδρόσφαιρας της Γης, με βάθος από 10.898 έως 10.916.

Τα ταξίδια διοργανώνει η ταξιδιωτική εταιρεία EYOS Expeditions από το 2020.

Το κόστος ανέρχεται στα 750.000 δολάρια.

 

Πτήσεις στο διάστημα
Το 2021, ο Τζεφ Μπέζος πραγματοποίηση το πρώτο του διαστημικό ταξίδι με την αεροδιαστημική εταιρεία του, Blue Origin. Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον έκανε αντίστοιχο ταξίδι με τη δική του εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Virgin Galactic.

Ένα εισιτήριο για τη διαστημική πτήση της Blue Origin, που έχει διάρκεια 11 λεπτά, κοστολογήθηκε στα 28 εκατομμύρια δολάρια εκείνη τη χρονιά. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία του Μπέζος εκτίμησε το 2018 ότι τα μελλοντικά εισιτήρια πιθανότατα θα πέσουν στην περιοχή των 200.000 έως 300.000 δολαρίων, αν και ο αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος σήμερα λόγω των αυξημένων τιμών των ανταγωνιστών.

Η Virgin Galactic, για παράδειγμα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει σύντομα τις πρώτες της εμπορικές διαστημικές πτήσεις, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 450.000 δολάρια το άτομο. Στην πρώτη ομάδα εισιτηρίων, που έχει πουληθεί, οι θέσεις κόστιζαν 200.000 δολάρια για το άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, 59 χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εξερευνητής, που ήταν εκ των επιβαινόντων στο υποβρύχιο, είχε επίσης επισκεφθεί το διάστημα πέρυσι, με την διαστημική πτήση της Blue Origin.

Η  SpaceX του Έλον Μασκ φιλοδοξεί να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030.

 

Ανάβαση στο Έβερεστ
Σε μια πιο γήινη δραστηριότητα, για περίπου 199.00 ευρώ (218.400 δολάρια) μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Έβερεστ. Το πακέτο της Furtenbach Adventures περιλαμβάνει εποπτεία ειδικών και παροχή οξυγόνου.

Πρόκειται όμως για αρκετά ακριβό πακέτο, αν αναλογιστούμε ότι η ανάβαση στο Έβερεστ κοστίζει από 40.000 έως 100.000 δολάρια.

Η ανάβαση στο Έβερεστ είναι επικίνδυνη δραστηριότητα. Έχουν σημειωθεί συνολικά πάνω από 300 γνωστοί θάνατοι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν φτάσει στο βουνό, ανέφερε το National Geographic, επικαλούμενο μια διαδικτυακή βάση για τα Ιμαλάια που ονομάζεται The Himalayan Database.

 

Ταξίδια σε απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου «χάνεσαι»
Για όσους θέλουν να χαθούν από την πραγματικότητα και να περιπλανηθούν σε μακρινές τοποθεσίες, αλλά υπό την επίβλεψη των ειδικών, για να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλειά τους, η ταξιδιωτική εταιρεία Black Tomato έχει διάφορες επιλογές.

Το κόνσπεπτ «Get Lost» δίνει στους πελάτες κάποιες ενδείξεις για τον προορισμό τους, ο οποίος όμως θα παραμείνει άγνωστος μέχρι να φτάσουν εκεί. Η εταιρεία προσφέρει επίσης την δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν πόσο «χαμένοι» θέλουν να είναι στο ταξίδι τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αφήσουν τα κινητά τους και τους δίνονται δορυφορικά τηλέφωνα,. Παρακολουθούνται επίσης από μια ομάδα που είναι φυσικά παρούσα και βοηθά στη διασφάλιση της ασφάλειας των ταξιδιωτών από απόσταση.

Τα ταξίδια μπορεί να κοστίζουν από 15.000 δολάρια ανά άτομο, για ολιγοήμερα ταξίδια, έως και πάνω από 100.000 δολάρια ανά άτομο, ανάλογα με τη διάρκεια και την πολυπλοκότητα του ταξιδιού.

 

Περιπέτεια στην Ανταρκτική
Οι πλούσιοι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν επίσης κάποιες από τις πολλές επιλογές για κρουαζιέρες και ταξίδια στην Ανταρκτική.

Το Intrepid Travel προσφέρει ταξίδια που κοστίζουν πάνω από 30.000 δολάρια ανά άτομο για ταξίδια τριών εβδομάδων, που κάνουν τον γύρο της Ανταρκτικής και το διαβόητο πέρασμα Ντρέικ που είναι γνωστό για τις φουρτούνες του.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Διαβάστε επίσης

Titan: To Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «άκουσε» την καταστροφική έκρηξη στο υποβρύχιο την Κυριακή -Τα νέα δεδομέναΚόσμος

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να «άκουσε» τον ήχο της έκρηξης του υποβρυχίου Titan λίγο αφότου αναφέρθηκε ότι αγνοείται, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αλλά η τεράστια διεθνής έρευνα...

Αγνοήθηκαν οι επανειλημμένες «προειδοποιήσεις» για την ασφάλεια του βαθυσκάφους, λέει ο Τζέιμς ΚάμερονΚόσμος

Ο Τζέιμς Κάμερον, ο σκηνοθέτης της ταινίας Τιτανικός, ο ίδιος παθιασμένος θαλάσσιος εξερευνητής με πολυετή εμπειρία καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, κατήγγειλε χθες Πέμπτη το γεγονός ότι...

Το χρονικό της μοιραίας αποστολής του βαθυσκάφους Titan στο ναυάγιο του Τιτανικού   Κόσμος

Παρασκευή Η αποστολή αναχωρεί από τη Νέα Γη του Καναδά.   Σάββατο Το βράδυ του Σαββάτου ο βρετανός δισεκατομμυριούχος και λάτρης της περιπέτειας Χάμις Χάρντινγκ, ένας από τους πέντ...

Τραγικός επίλογος για την αποστολή του βαθυσκάφους Titan στο ναυάγιο του ΤιτανικούΚόσμος

Τραγικός ήταν ο επίλογος των ερευνών για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους Titan, τα ίχνη των οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Νεκροί είναι και οι πέ...

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού - "Τα αξιολογούμε" λέει η αμερικανική ακτοφυλακήΚόσμος

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής καταγράφηκε στις δραματικές έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Τitan που αγνοείται από τις αρχές της εβδομάδας στον βυθό του Ατλαντικού. Συγκεκ...

Titan: Ώρα μηδέν για το βαθυσκάφος – Καταδύεται το γαλλικό ρομπότ, φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνοΚόσμος

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την τεράστια επιχείρηση διάσωσης που έχει στηθεί για τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου Titan που χάθηκε την περασμένη Κυριακή κα...

Κως: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές (video)Κόσμος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον...

Αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κλιματικής κρίσης ζήτησε ο ΜακρόνΚόσμος

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να προκληθεί "σοκ από τη δημόσια χρηματοδότηση" για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κλιματικής κρίσης, απευθυνόμενος σε περίπου σαράν...

Η Βιέννη καλύτερη πόλη στον κόσμο - Το Παρίσι τιμωρείται εξαιτίας των διαδηλώσεωνΚόσμος

Η Βιέννη αναδεικνύεται, για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, στην κορυφή της κατάταξης των πιο ευχάριστων πόλεων για να ζει κανείς, ενώ οι διαδηλώσεις εναντίον της μεταρρύθμ...

Φον ντερ Λάιεν: Το 11ο πακέτο κυρώσεων θα προκαλέσει περαιτέρω πλήγμα στην πολεμική μηχανή του ΠούτινΚόσμος

Οι πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν για το ενδέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αναφέρει με ανάρτησή της στο twitter η σουηδική Προεδρία. «Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα που στοχεύουν...