ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θα ανακαταλάβουμε τον Λευκό Οίκο»: Ο Τραμπ υπόσχεται να «συντρίψει» τον Μπάιντεν

Τη δέσμευσή του ότι θα «συντρίψει» τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε ψηφοφόρους της αμερικανικής δεξιάς στο Νιου Χάμσιρ.

 


Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου έκανε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

«Θα ανακαταλάβουμε τον Λευκό Οίκο» είπε, προσθέτοντας πως «την Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσημα άλλα τέσσερα καταστροφικά χρόνια» στην εξουσία.

Ο Τραμπ κατήγγειλε όπως αναμενόταν τον απολογισμό του διαδόχου του, περιγράφοντας μια χώρα βυθισμένη στη βία και στην εγκληματικότητα, που πνίγεται από τον πληθωρισμό, όπου οι τράπεζες «καταρρέουν». Το 2024, η Αμερική θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα «στην επιτυχία ή την αποτυχία», «την ασφάλεια ή την αναρχία», την «ευημερία ή την καταστροφή», σημείωσε.

Απτόητος, ο επιχειρηματίας των ακινήτων υποσχέθηκε πως «θα συντρίψουμε τον Τζο Μπάιντεν» μπροστά στους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν τα περίφημα κόκκινα καπέλα.

Έκανε ακόμη μία μίμηση για τον κ. Μπάιντεν, κατά τρόπο που άφηνε να εννοηθεί πως ο 80χρονος πρόεδρος έχει άνοια, κάτι που διατείνονται αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι.

Ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ προηγουμένως επέκρινε έντονα τον κυβερνήτη της Φλόριντα, τον Ρον ΝτεΣάντις, που θεωρείται ο μεγαλύτερος αντίπαλός του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, παρότι δεν έχει ακόμη επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του. Οδεύει «να συντριβεί» στις δημοσκοπήσεις, κάγχασε.

Παρά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ για την ώρα θεωρείται με διαφορά ο επικρατέστερος μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων. Και δεν αποκλείεται, κάθε άλλο, η παράταξη να τον επιλέξει για να αναμετρηθεί ξανά με τον Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2024.

Το Νιου Χάμσιρ, όπου έκανε τη συγκέντρωση, είναι από τις πρώτες πολιτείες όπου θα διεξαχθεί η εσωκομματική διαδικασία του GOP, στις αρχές του 2024. Εάν επικρατήσει σε αυτή, ο κ. Τραμπ θα έχει κάνει πολύτιμο –και απαραίτητο– βήμα για τη συνέχεια.

Ενώ σε βάρος του διενεργούνται κι άλλες έρευνες, για τις οικονομικές του υποθέσεις, για τις πιέσεις που άσκησε σε εκλογικούς αξιωματούχους στην Τζόρτζια το 2020, ή ακόμη για το πώς χειρίστηκε απόρρητα αρχεία του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνεται ολόψυχα στην νέα του προεκλογική εκστρατεία καταγγέλλοντας, τι άλλο, το «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

 

Διαβάστε επίσης

Σοϊγκού: Στόχοι της Δύσης είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας και η δημιουργία απειλής για την Κίνα μέσω της ΟυκρανίαςΚόσμος

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα πως ο πραγματικός στόχος της Δύσης στην Ουκρανία είναι να επιφέρει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας, να δημιουργήσει απειλή για τ...

Οι αντίπαλοι της μοναρχίας σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη κινητοποίησή τους την ημέρα της στέψης του βασιλιά ΚαρόλουΚόσμος

Το βασικό αντιμοναρχικό κίνημα της Βρετανίας έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις για την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ την επόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της οργάνωσης Republic...

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία τη νύχτα - Τουλάχιστον 2 νεκροίΚόσμος

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση  δέχθηκε η Ουκρανία τη νύχτα,  με δύο τουλάχιστον νεκρούς. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορου...

Σοκ στις ΗΠΑ: Νταντά βίασε 13χρονο - Του είπε «δέξου το σαν άνδρας» όταν αντιστάθηκεΚόσμος

Στην απαγγελία της κατηγορίας του βιασμού ενός 13χρονου αγοριού προχώρησαν οι αρχές στις ΗΠΑ σε βάρος μιας 41χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η  Σαρλίν Κόρνεγκι , η οπο...

Εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου χωρίς τον Ταγίπ Ερντογάν – Ακυρώθηκαν και προεκλογικές ομιλίεςΚόσμος

Η εμφάνιση του 69χρονου Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου ακυρώθηκε αλλά όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του «θα παραστεί διαδικτυακά και θα συνδεθεί ζωντανά μέσω...