ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία τη νύχτα - Τουλάχιστον 2 νεκροί

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση δέχθηκε η Ουκρανία τη νύχτα, με δύο τουλάχιστον νεκρούς. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς της Ουκρανίας, που απέχουν πολύ μεταξύ τους, από την πρωτεύουσα Κίεβο μέχρι την κεντρική Ουκρανία και τη νότια περιφέρεια Μικολάιφ.

Η ουκρανική πρωτεύουσα και πόλεις σε διάφορους τομείς της χώρας συνταράχτηκαν από πολλές εκρήξεις, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax και αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Ένδεκα ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ καταρρίφθηκαν πάνω από το Κίεβο από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε ο δήμος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, 11 πύραυλοι Κρουζ καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Πέραν των πυραύλων, καταρρίφθηκαν επίσης δυο drones», ανέφερε ο δήμος του Κιέβου μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Πυραυλικό πλήγμα στη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι –γυναίκα και παιδί τριών ετών–, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.

«Μια νεαρή κι ένα παιδί τριών ετών σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κ. Φιλάτοφ μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Bίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μέρος πολυκατοικίας να έχει χτυπηθεί και να φλέγεται στην πόλη Ούμαν της κεντρικής Ουκρανίας, ενώ η αστυνομία ανέφερε πως έχουν σπεύσει επιτόπου οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τμήμα του κτιρίου έχει καταρρεύσει και διακρίνονται συντρίμμια και κομμάτια μπετόν σκορπισμένα στον δρόμο.

Ο Ζόγια Βοβκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή, έκανε γνωστό πως οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας επιχειρούν επιτόπου. Δεν είναι σαφές ακόμη αν υπάρχουν θύματα, ή πόσα.

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστότοπους δικτύωσης και τις πληροφορίες του ουκρανικού Ιντερφάξ σημειώθηκαν επίσης εκρήξεις στις πόλεις Τσερκάσι, Κρεμεντσούκ και Πολτάβα (κεντρικά), ενώ νωρίτερα ρωσικά όπλα πέταγαν προς δυσμάς.

Ενώ η Ρωσία βομβάρδιζε τακτικά ουκρανικές πόλεις και υποδομές τον χειμώνα, τα μαζικά πλήγματα με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι έχουν γίνει πιο αραιά τους τελευταίους μήνες. Το σημερινό είναι ο πρώτο κύμα μαζικών πυραυλικών πληγμάτων που έπληξε (και) την πρωτεύουσα από τις αρχές Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Σοϊγκού: Στόχοι της Δύσης είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας και η δημιουργία απειλής για την Κίνα μέσω της ΟυκρανίαςΚόσμος

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα πως ο πραγματικός στόχος της Δύσης στην Ουκρανία είναι να επιφέρει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας, να δημιουργήσει απειλή για τ...

Οι αντίπαλοι της μοναρχίας σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη κινητοποίησή τους την ημέρα της στέψης του βασιλιά ΚαρόλουΚόσμος

Το βασικό αντιμοναρχικό κίνημα της Βρετανίας έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις για την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ την επόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της οργάνωσης Republic...

«Θα ανακαταλάβουμε τον Λευκό Οίκο»: Ο Τραμπ υπόσχεται να «συντρίψει» τον ΜπάιντενΚόσμος

Τη δέσμευσή του ότι θα «συντρίψει» τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε ψηφοφόρους τη...

Σοκ στις ΗΠΑ: Νταντά βίασε 13χρονο - Του είπε «δέξου το σαν άνδρας» όταν αντιστάθηκεΚόσμος

Στην απαγγελία της κατηγορίας του βιασμού ενός 13χρονου αγοριού προχώρησαν οι αρχές στις ΗΠΑ σε βάρος μιας 41χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η  Σαρλίν Κόρνεγκι , η οπο...

Εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου χωρίς τον Ταγίπ Ερντογάν – Ακυρώθηκαν και προεκλογικές ομιλίεςΚόσμος

Η εμφάνιση του 69χρονου Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου ακυρώθηκε αλλά όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του «θα παραστεί διαδικτυακά και θα συνδεθεί ζωντανά μέσω...