ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aπόπειρες πολιτικοποίησης του ρωσικού εμβολίου και στην Ευρώπη καταγγέλλει το Κρεμλίνο

Προ ημερών ανώτατη πηγή του Κρεμλίνου είχε προειδοποιήσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία κατά του εμβολίου Sputnik V.
Υπάρχουν προσπάθειες πολιτικοποίησης της χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτηθείς αν το Κρεμλίνο θεωρεί ότι δεν υπάρχουν απόπειρες πολιτικοποίησης του ζητήματος του ρωσικού εμβολίου και στην ΕΕ απάντησε:

«Προς λύπη μας, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πάντα, από την αρχή αυτής της ιστορίας, αντιτάχθηκε στην πολιτικοποίηση των εμβολίων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού είναι κοινός στόχος της ανθρωπότητας. 


«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ανέκαθεν κατά αυτού του ζητήματος, να γίνει ένα εργαλείο στα χέρια πολιτικών χωρίς αρχές και προβοκατόρων. Το βλέπουμε αυτό, δυστυχώς, τέτοιες προσπάθειες γίνονται. Ακούμε πολλές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών χωρών, που δεν είναι πολύ πετυχημένες» ανέφερε προσθέτοντας ότι τέτοιες απόπειρες δεν σταματούν τη δουλειά των Ρώσων επιστημόνων και αντιπροσώπων της χώρας, οι οποίοι ικανοποιούν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο.

Προ ημερών ανώτατη πηγή του Κρεμλίνου είχε προειδοποιήσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία κατά του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας κατά του κορονοϊού. 


Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σκοπεύουν επίσης να κυκλοφορήσουν υλικό «αποκαλύπτοντας» την φερόμενη ανικανότητα των ειδικών εμβολιασμού και ανοσολογίας της Ρωσίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο για επείγουσα χρήση (όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, ο Άγιος Μαρίνος και η Βόρεια Μακεδονία) θα είναι το κοινό-στόχος της εκστρατείας.

Εξάλλου, την εμπιστοσύνη τους προς το εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19, Sputnik V, εκδηλώνουν με ραγδαίους ρυθμούς πολλές χώρες ολόκληρου του πλανήτη ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Πιο πρόσφατη, η Ναμίμπια, που έγινε η 50ή χώρα παγκοσμίως που εξουσιοδοτεί το Sputnik V, σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Διαβάστε επίσης

Πραξικόπημα Μιανμάρ: «Λουτρό αίματος» στην Ρανγκούν – ΟΗΕ και ΗΠΑ καταδικάζουν τη βία κατά των διαδηλωτών (ΦΩΤΟ)Κόσμος

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στην  Μιανμάρ  μετά το  πραξικόπημα  της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την εκλεγμένη ηγέτιδα Αούνγκ ...

Πορτογαλία και Σλοβακία αναστέλλουν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZenecaΚόσμος

Η  Πορτογαλία  ανέστειλε προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενες παρενέργειες. ...

«Οργιο» φημών ότι ο Οτσαλάν είναι νεκρός -Οι δικηγόροι του έχουν να επικοινωνήσουν μαζί του από τον Απρίλιο 2020Κόσμος

Εντονη φημολογία επικρατεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες σχετικά με την υγεία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Τις φήμες ενίσχυσαν οι δικηγόροι του Οτσαλάν, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησ...

Αναστολή κι από την Γαλλία στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca - Για αναστολή των εμβολιασμών και η Ιταλία Κόσμος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Κι αυτό καθώς μετά τη Γερμανία ανέστειλαν τη χρήση του η Γαλλία και η Ιταλία.    Θυμίζουμε πως νωρίτερ...

Η βρετανική μετάλλαξη πιθανώς σχετίζεται με αυξημένο κατά 60% κίνδυνο θανάτουΚόσμος

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή Β.1.1.7 του κορωνοϊού, η οποία πρώτα ανιχνεύθηκε στη Βρετανία πέρυσι το Σεπτέμβριο, πιθανώς σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με μια νέα βρ...