ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πούτιν: Το 2020 το χειρότερο έτος για την παγκόσμια οικονομία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση την Πέμπτη ότι το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 


«Το ανέφερα ήδη και θα πω για άλλη μια φορά ότι το τελευταίο έτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου» δήλωσε ο Πούτιν σε συνομιλίες για μέτρα για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας.

Το παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,5% το 2020, υπενθύμισε ο Ρώσος ηγέτης.

«Αυτό συνέβη λόγω αντικειμενικών λόγων, όπως η επιδημιολογική κατάσταση και η ανάγκη θέσπισης περιορισμών, οι οποίοι επηρέασαν το επιχειρείν και τη δυναμική της οικονομίας εν γένει» συνέχισε ο Πούτιν.

Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την επένδυση στη ρωσική οικονομία μειώνονται
Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με επενδύσεις στη ρωσική οικονομία έχουν μειωθεί σημαντικά, δήλωσε επίσης ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη.

«Χάρη στη στοχευμένη οικονομική πολιτική μας, καταφέραμε να αποφύγουμε τη μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας, οι κίνδυνοι επενδύσεων στη ρωσική οικονομία έχουν μειωθεί σημαντικά. Πρέπει σίγουρα να στοχεύσουμε στο να κάνουμε το επενδυτικό περιβάλλον ακόμη πιο προβλέψιμο και σταθερό» δήλωσε ο Πούτιν στο συνάντηση για μέτρα ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας.

Ε.Ε.: Η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει την κρίση του κορονοϊού καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν
Η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από την πανδημία της νόσου COVID-19, αλλά η Ρωσία αναμένεται να αντιμετωπίσει καλύτερα τις επιπτώσεις της, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζεται το εξής:

«Δεδομένης της υποκείμενης υπόθεσης ότι αποφεύγονται περαιτέρω αποκλεισμοί, αναμένεται σχετικά ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη στα τέλη του 2020 και έως το 2021, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και η παραγωγή ανακάμπτουν».

Η ρωσική οικονομία, τον επόμενο χρόνο, αναμένεται να επεκταθεί περισσότερο από ό,τι εθεωρείτο προηγουμένως, δηλαδή κατά 2% αντί 1,6%.

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Οπαδοί του Ντιέγκο Μαραντόνα στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες: «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν» [εικόνες & βίντεο]Κόσμος

Οπαδοί του Ντιέγκο Μαραντόνα έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, ζητώντας να αποδoθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς ...

Η Δανία σταματά να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω περιστατικών θρομβώσεωνΚόσμος

  Η Δανία σταμάτησε προσωρινά για προληπτικούς λόγους και μέχρι νεωτέρας τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές...

Πέντε διαδηλωτές νεκροί στη ΜιανμάρΚόσμος

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Μιάινγκ, στο κεντρικό τμήμα της Μιανμάρ, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με τον ...

Εκπαιδευτικό «κορωνο-ταξίδι» Ορμπαν και Μπάμπις στο Ισραήλ - Ρεπορτάζ του Κώστα ΑργυρούΚόσμος

Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και της Τσεχίας θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ για να εκμαιεύσουν... τεχνογνωσία καταπολέμησης της covid-19 και να προωθήσουν μια «συμμαχία εμβολίων» εκτός ...