Ο Μπάιντεν θα μιλήσει στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) - Συγχαρητήρια από ηγέτες

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα (03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας) από την έδρα του στο Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, μετά τη νίκη του που ανακοίνωσαν μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο "εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος από το Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, και θα έχει στο πλευρό του την Τζιλ Μπάιντεν, την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον Νταγκ Έμχοφ", τον σύζυγό της, έγραψε το επιτελείο του σε ένα δελτίο τύπου.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις.

"Οι Αμερικανοί επέλεξαν τον Πρόεδρό τους. Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις! Έχουμε πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις. Ας εργαστούμε από κοινού!", σημειώνει ο Γάλλος πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

 

 

Συγχαρητήρια της Καγκελαρίου Μέρκελ προς τον Τζον Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις

Τα «θερμά συγχαρητήριά» της εξέφρασε πριν από λίγο στον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις για την νίκη τους στις εκλογές η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε την σημασία της διατλαντικής συνεργασίας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών μας.

Σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας αναφέρονται τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια! Οι αμερικανοί πολίτες αποφάσισαν. Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Του εύχομαι από καρδιάς τύχη και επιτυχία και συγχαίρω επίσης την Κάμαλα Χάρις, την πρώτη εκλεγμένη Αντιπρόεδρο της χώρας της.

Προσβλέπω στην μελλοντική συνεργασία με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Η διατλαντική μας φιλία είναι αναντικατάστατη, εάν θέλουμε να υπερβούμε τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της εποχής».

 

 

Συγχαρητήρια του Μπόρις Τζόνσον στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές

 

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι προσβλέπει στην στενή συνεργασία τους στις προτεραιότητες που μοιράζονται οι δύο ηγέτες.

 

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις

Τα συγχαρητήριά του στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις εξέφρασε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο.

Ειδικότερα, ο Αλεξάντερ ντε Κρόο αναφέρει: «Συγχαρητήρια Τζο Μπάιντεν για την εκλογή σας ως ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αριθμός ρεκόρ πολιτών που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές. Αυτό απεικονίζει τη ζωντάνια της αμερικανικής πολιτικής ζωής και της δημοκρατίας της» και συμπληρώνει: «Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Καμάλα Χάρις για την ιστορική εκλογή της ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου.

Θα είναι ένα απίστευτο παράδειγμα και σημαντικό πρότυπο για νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο, δείχνοντάς τους ότι τα κορίτσια και τα αγόρια απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες».

 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ συνεχάρη τον Τζον Μπάιντεν

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν με ένα τουίτ που του απηύθυνε απόψε.

«Ο Αμερικανικός λαός επέλεξε τον 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγχαρητήρια @JoeBiden και @KamalaHarris. Σας ευχόμαστε καλή τύχη και ό,τι καλύτερο. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

 

Ο Τζάστιν Τριντό συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για την εκλογή τους στην προεδρία και αντιπροεδρία των ΗΠΑ, λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

"Ανυπομονώ να εργαστώ με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Χάρις, τη διοίκησή τους και το Κογκρέσο των ΗΠΑ προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε μαζί στις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις", αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος προκαλεί τον ενθουσιασμό των ΔημοκρατικώνΚόσμος

Πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας, η Κάμαλα Χάρις προκαλεί ενθουσιασμό στην αμερικανική αριστερά, η οποία βλέπει στο πρόσωπό της το μέλλον, περισ...

Οι Αμερικάνοι γιόρτασαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ την νίκη του Τζο ΜπάιντενΚόσμος

 Έπειτα από ημέρες αγωνίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, υποστηρικτές του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν βγήκαν χθες Σάββατο στους δ...

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι θέμα χρόνου, αλλά αρκετές αβεβαιότητες γι’ αυτά υπάρχουν και θα παραμείνουνΚόσμος

Όλος ο κόσμος (με εξαίρεση τους καχύποπτους και συνωμοσιολόγους αρνητές των εμβολίων) περιμένει τα εμβόλια για το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, προκειμένου να υπάρξει μια ουσιαστική απά...

Επιστρατεύεται και η ασπιρίνη στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Ρεπορτάζ του Κώστα ΑργύρουΚόσμος

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης θα τρέξουν δοκιμές σε 2.000 ασθενείς, ως αντίδοτο στις επικίνδυνες θρομβώσεις στο αίμα, που έχει φανεί ότι μπορεί να προκαλέσει ο Sars-CoV-...

Το μήνυμα της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου των ΗΠΑ για την νίκη ΜπάιντενΚόσμος

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κάμαλα Χάρις, δεσμεύθηκε σήμερα να «στρωθεί στη δουλειά» χωρίς καθυστέρηση προκειμένου να αποκατασταθεί «η ψυχή τ...