ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Λένον και δολοφονήθηκε ο Τσε Γκεβάρα

Η 9η Οκτωβρίου έχει σημαδευτεί ως σημείο αναφοράς δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ιστορίας. Πρόκειται για τη γέννηση του Τζον Λένον και τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα.

 

Σαν σήμερα, το 1940 γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας ο τραγουδοποιός των θρυλικών Beatles, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης Τζόν Λένον. O Λένον γενήθηκε κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε».

 

Σαν σήμερα όμως, στις 9 Οκτωβρίου του 1967, δολοφονείται από τον υπαξιωματικό του Βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν, μετά από αιχμαλωσία δύο ημερών, ο αντάρτης Αργεντίνος γιατρός και μαρξιστής επαναστάτης Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα. 

Διαβάστε επίσης

Κοινός ευρωπαϊκός σηματοδότης για τον κορωνοϊό - Ρεπορτάζ του Κώστα ΑργυρούΚόσμος

Με στόχο τον στοιχειώδη συντονισμό δράσης, αλλά και τη διατήρηση ει δυνατόν κάποιων «πράσινων διαδρόμων» διακίνησης στην Ευρώπη οι χώρες μέλη της ΕΕ συμφώνησαν κατά πλειοψηφία σε έ...

Tεστ ανιχνεύει τον κορονοϊό σε μόλις 5 λεπτά, χάρη στη γονιδιακή τεχνική CRISPR που πήρε Νόμπελ ΧημείαςΚόσμος

 Επιστήμονες χρησιμοποίησαν την ισχυρή τεχνική τροποποίησης του γονιδιώματος CRISPR για να δημιουργήσουν ένα τεστ-εξπρές, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει τον κορονοϊό SARS-CoV-2 σε μ...