ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυκλοφόρησε στη Ρωσία το Koronavir, φάρμακο κατά του κορονοϊού

Το φάρμακο Koronavir για τη θεραπεία του κορονοϊού, κυκλοφόρησε στη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της R-Pharm όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.


"Μέχρι σήμερα 7.373 πακέτα του φαρμάκου έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Το Koronavir είναι ένα από τα πρώτα φάρμακα στον κόσμο που δεν καταπολεμά τις επιπλοκές του κορονοϊού, αλλά άμεσα τον ίδιο τον ιό", τονίζει η R-Pharm.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Koronavir εμποδίζει αποτελεσματικά την αναπαραγωγή του ιού, γεγονός που αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών.

 

 

Η Ρωσία θα παραγάγει μαζικά πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

 


Η Ρωσία σχεδιάζει να παραγάγει φέτος εγχωρίως 30 εκατ. δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παραχθούν άλλες 170 εκατ. δόσεις στο εξωτερικό, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του ρωσικού ταμείου κρατικής περιουσίας.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους, ένα τεστ διάρκειας ενός μήνα σε 38 ανθρώπους, τερματίσθηκε αυτή την εβδομάδα. Οι ερευνητές συμπέραναν πως είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί και πως προκαλεί ανοσολογική απάντηση, αν και η ισχύς αυτής της απάντησης είναι μέχρι στιγμής ασαφής.

Μια μεγαλύτερη δοκιμή Φάσης 3 σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους αναμένεται να αρχίσει τον Αύγουστο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσης Επένδυσης Κίριλ Ντμίτριεφ.

"Πιστεύουμε πως με βάση τα σημερινά αποτελέσματα, θα εγκριθεί στη Ρωσία τον Αύγουστο και σε μερικές άλλες χώρες τον Σεπτέμβριο..., θα καταστεί πιθανόν το πρώτο εμβόλιο που θα εγκριθεί στον κόσμο", δήλωσε σε συνέντευξη.

Περισσότερα από 100 πιθανά εμβόλια αναπτύσσονται κατά της πανδημίας. Τουλάχιστον δύο βρίσκονται στην τελική Φάση 3 των δοκιμών σε ανθρώπους, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας -- το ένα αναπτύσσεται από την κινεζική Sinopharm και το άλλο από την AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι παραγωγοί προσπαθούν επίσης να απαντήσουν στο ερώτημα πώς να αυξήσουν μαζικά την παραγωγή ώστε να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες ανάγκες.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε πως η ρωσική δοκιμή της Φάσης 3 θα διεξαχθεί στη Ρωσία και σε δύο χώρες της Μέση Ανατολής και θα αρχίσει όταν ολοκληρωθεί, στις 3 Αυγούστου, η δοκιμή της Φάσης 2 σε 100 ανθρώπους.

Κορονοϊός: ΗΠΑ, Καναδάς και Βρετανία κατηγορούν τη Ρωσία για απόπειρα κλοπής δεδομένων για εμβόλιο
Χάκερ υπό την κάλυψη του ρωσικού κράτους προσπάθησαν να κλέψουν δεδομένα που σχετίζονται με πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού και έρευνες που αφορούν θεραπείες από επιστημονικούς και φαρμακευτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας NCSC (National Cyber Security Centre).


Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση Βρετανίας, ΗΠΑ και Καναδά, πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις βρίσκεται η ομάδα ΑΡΤ29, γνωστή και ως Cozy Bear, η οποία, κατά την άποψη των παραπάνω χωρών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έδρασε υπό την αιγίδα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

''Καταδικάζουμε αυτές τις δόλιες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εκείνων που επιτελούν ένα ζωτικής σημασίας έργο για την καταπολέμηση της πανδημίας'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του NCSC Πολ Τσιτσέστερ.

''Η Μόσχα δεν γνωρίζει ποιος παραβίασε τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα, οι κατηγορίες αυτές είναι απαράδεκτες'', δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι ήταν ''εντελώς απαράδεκτο'' οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να πλήττουν το έργο κατά της πανδημίας.

'Καθώς άλλοι επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα με ανάρμοστες συμπεριφορές, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του επιλέγουν να εργασθούν σκληρά για την ανάπτυξη του εμβολίου και για να προστατέψουν την υγεία διεθνώς'', τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα συνεργασθεί με τους συμμάχους της ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Το NCSC σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι οι επιθέσεις της ομάδας αυτής συνεχίζονται και ότι οι χάκερς χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και μεθόδους, περιλαμβανομένου και στοχευμένου fishing και κακόβουλα προγράμματα.

Η Βρετανία και οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι δίκτυα χάκερς πραγματοποιούσαν κυβερνοεπιθέσεις  σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για την πανδημία. Αλλά τέτοιους είδους κυβερνοεπιθέσεις από  χάκερς που να συνδέονται απροκάλυπτα με το ρωσικό κράτος δεν είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Η ομάδα Cozy Bear που σχετίζεται με την ρωσική κυβέρνηση θεωρείται ύποπτη για τις επιθέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη, με Α. Μέρκελ, Ε. Μακρόν, Π. Σάντσεθ, Τ. Κόντε, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Σ. Μισέλ και Αν. ΚόσταΚόσμος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε...

Το Bloomberg για το εμβόλιο της Οξφόρδης - Η ανθρωπότητα ένα βήμα πριν «σκοτώσει» τον κορωνοϊό; Κόσμος

Με το καθηλωτικό ερώτημα «μήπως είναι αυτό;» το Bloomberg αφιέρωσε 4.500 λέξεις για να εξηγήσει στους αναγνώστες του γιατί το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει πιθανότητε...

Διαγνωστικό τεστ αίματος για τον κορονοϊό δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτάΚόσμος

Ερευνητές στην Αυστραλία επινόησαν ένα τεστ που μπορεί να διαγνώσει μόλυνση από τον νέο κορονοϊό μέσα σε περίπου 20 λεπτά χρησιμοποιώντας δείγμα αίματος και υπογραμμίζουν πως πρόκε...

Σύνοδος Κορυφής: Θέμα Τουρκίας έθεσαν Μητσοτάκης και Αναστασιάδης -Ζήτησαν ξεκάθαρες επιλογές για αυστηρές κυρώσεις Κόσμος

  Το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία έθεσαν σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστάσιά...