ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 22 Ιουνίου - Τα θέματα Η.Δ.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 22-6-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

 

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://bit.ly/3y9TVIR

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3268AYf

 

 

Συνεδρίαση 13η

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 1. Έγκριση απόφασης για παράταση του εθνικού ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο 25/6/2022 και 9/7/2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 1. Έγκριση απόφασης για παράταση του εθνικού ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Καλλιθέας, την Παρασκευή 8/7/2022.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

 1. Έγκριση σκοπιμότηταςγια την “Προμήθεια και εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος προτεραιότητας πολιτών και επιχειρήσεων με ψηφιακό εισιτήριο, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιώς & Νήσων” .

(Εισηγήτριαη Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, στη 2η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας “BEYOND 0”, από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης.

(Εισηγήτριαη Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό έτους 2021 του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά-Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου)

 1. Έγκρισημελέτης εγκατάστασης και λειτουργίας νέας φωτεινής σηματοδότησης γιαπεζούς επί της Λ. Ηρακλείου στο ύψος της οδού Θερμοπυλών, στο Δήμο Ηρακλείου.

(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Έγκριση για την λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων κατά μήκος της Λ. Φυλής,  από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Θρασυβούλου έως την διασταύρωση με την οδό Αριστοτέλους, στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, στο Δήμο Φυλής.

(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Έγκρισηπροσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας (μέρος β’) στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμοί δασικής βλάστησης, κατακείμενης βιομάζας και απορριμμάτων κατά μήκος τωνεπαρχιακών δημοτικών και δασικών δρόμων σε περιοχές του Δασαρχείου Τροιζηνίας-Μεθάνων και Δήμου Πόρου, περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Πόρου», αναδόχου εταιρείας Δ. Καφεντζής και ΣΙΑ Ο.Ε.

(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Γνωμοδότηση επί της τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Νέο διώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης επί της Λεωφ. Αιαντείου, στη θέση Μπουκουρίμεζα του Δήμου Σαλαμίνας».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής σκυροδέματος, της εταιρείας “ΤΕΧΝΟΣΚΥΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.”, που βρίσκεται στη θέση Κοκκινογή του Δήμου Μεγαρέων.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την εγκατάσταση και την λειτουργία Ε.Κ.Δ.Ζ. (Επίγειο Κέντρο Δορυφορικών Ζεύξεων), με κωδική ονομασία «NOVA ΑΥΛΩΝΑΣ (8001820)» στην θέση «Πούσι - Παλίτ» εντός ΒΙ.ΠΑ., της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνος, του Δήμου Ωρωπού, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα – vegetableoil, ισχύος<10MW της εταιρείας «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» στη θέση ‘ΣΑΜΑΡΘΙ – ΑΙΜΑΤΟΡΙΖΑ, ΛΕΩΦ. ΛΑΥΡΙΟΥ – ΚΑΛΥΒΙΑ’ στο Δήμο Σαρωνικού Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

 

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                               ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                                           ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

                     

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρενέβη νωρίτερα σήμερα Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο και ενημέρωσε διεξοδικά τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη...

image descriptionΕλλάδα

«Τα επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν τροφοδοτούν μόνο το φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας, αλλά εξανεμίζονται από τις διαρκείς νέες αυξήσεις, πριν καλά καλά μπουν στους λογαρια...

image descriptionΕλλάδα

Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγό της και ήταν ατύχημα που συνέβη στο πανηγύρι του χωριού κατά τη διάρκεια του φαγητού, υποστηρίζει η 31χρονη που μαχαίρωσε το πρωί της Κυριακ...

image descriptionΕλλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύ...

image descriptionΕλλάδα

Το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοικτή στον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και πως «δεν είμαστε εμείς που αποφασίσ...

image descriptionΕλλάδα

Εγκρίθηκε την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τοΠρόγραμμα «Πολιτική Προστασία»του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο τουΕΣΠΑ 2021-2027. Το πρόγραμ...