ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Πέμπτη ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Μήνυμα ενότητας με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

Ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και μελών της Π.Γ. μετά από μια θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση του οργάνου. Και οι δύο πλευρές έκαναν ένα βήμα πίσω προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και εξέπεμψαν μήνυμα ενότητας και κοινής πορείας προς το Συνέδριο της Πέμπτης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζεται οι αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου «προοδευτική αντεπίθεση τώρα»και είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να αφήσουν πίσω τις εντάσεις των τελευταίων ημερών και ενώ από την Πολιτική Γραμματεία με το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης εκπέμφθηκε εν τέλει ένα θετικό, ένα ενωτικό, σαφές μήνυμα. Ο πρόεδρος και τα στελέχη του κόμματος επιδιώκουν το συνέδριο να έχει ένα απολύτως προωθητικό χαρακτήρα για τις πολιτικές προτάσεις που καλείται να καταθέσει το κόμμα προς την κοινωνία και τους πολίτες, ως η προοδευτική δύναμη που θα αποτελέσει και την εναλλακτική για τη διακυβέρνηση απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το συνέδριο θα αρχίσει την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Taekwondo με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.
και θα διεξαχθεί στις 22, 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου. Θα μιλήσουν στελέχη του κόμματος ενώπιον των 5.000 συνέδρων.

Γ. Τσίπρας: Προχωράμε όλοι ενωμένοι προς το συνέδριο και τις ευρωεκλογές – Τα ζητήματα έχουν λυθεί

Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι η δήλωση του, περί άλλου προσώπου στο κόμμα, δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τον κ. Κασσελάκη. “Αν δείτε όλη τη δήλωση, είναι ότι έχουμε πρόεδρο τον Στέφανο Κασελάκη και με καλύτερη πολιτική λειτουργία θα πάμε και στις ευρωεκλογές και παραπέρα. Αυτή ήταν η δήλωσή μου χθεςΥπήρχε ζήτημα πολιτικής λειτουργίας.” σημείωσε.

Σχετικά με τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. “Δεν υπήρξε ένταση. Εντάσεις υπήρξαν μόνο στιγμιαία. Ήταν πολύ παραγωγική συζήτηση και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Συνεχίζουμε και προς το συνέδριο και προς τις ευρωεκλογές” δήλωσε.

Δύο μέρες κράτησαν οι συζητήσεις. Την πρώτη μέρα χωρίς τον πρόεδρο, τη δεύτερη με τον πρόεδρο και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο από αυτό που βρισκόμασταν την Κυριακή και προχωράμε όλοι ενωμένοι” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο, δήλωσε ότι παραμένει, μπορεί να εμπλουτιστεί, δεν αποσύρεται και όποιος θέλει μπαίνει κανονικά και ψηφίζει. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα προτιμούσε μια διαφορετική διαδικασία, γι αυτό και δεν έχει απαντήσει στο ερωτηματολόγιο και σημείωσε ότι δεν ήταν αυτό το κύριο θέμα της διήμερης συζήτησης.

Ήταν θέμα διαδικασίας και τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί. Έχουν δοθεί διευκρινήσεις και είμαστε σε διαφορετικό σημείο. Δεν υπάρχουν απαγορευμένα ερωτήματα, απλά το πρόβλημα ήταν ότι έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο που αφορά μάλιστα τις θέσεις, με ποιες θέσεις απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και πώς πάμε στις ευρωεκλογές και άρα μπορεί να δημιουργούσε μια σύγχυση το timing. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή θα μπορούσε να υπάρξει το ερωτηματολόγιο αυτό” κατέληξε.

Κ. Νοτοπούλου: Προχωράμε συντεταγμένα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει ο αυτοκαταστροφικός κύκλος εσωστρέφειας

«Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε μια πάρα πολύ ειλικρινής συζήτηση επιτέλους μετά από καιρό. Η ειλικρίνεια λοιπόν και ο πρωτεύων στόχος του να πάμε ενωμένοι σε ένα Συνέδριο προφανώς εκ του αποτελέσματος επικράτησε και πάμε ενωμένοι να συζητήσουμε για το πώς θα τα καταφέρουμε», είπε μιλώντας στην εκπομπή NEWSROOM του ERTNEWS, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου. Ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά από αύριο είπε «Χθες υπήρχε αγωνία όλων των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε αυτόν το διάλογο που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να κλείσει αυτός ο παρατεταμένος αυτοκαταστροφικός κύκλος εσωστρέφειας. Διότι όταν η κοινωνία υποφέρει, εμείς δεν μπορούμε να συζητάμε για τον εαυτό μας».

«Το κόμμα βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση διαρκείας»

«Καταρχάς να κάνουμε μια παραδοχή. Η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση και το κόμμα μας βρίσκεται σε μια κρίση παρατεταμένη διαρκείας. Η εικόνα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τους τελευταίους μήνες δεν είναι μια καλή εικόνα. Αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά προβλήματα. Θεωρώ ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στέκεται στο πλευρό των πολιτών και να αναδεικνύει τα προβλήματα της κοινωνίας. Μπήκαμε σε ένα κύκλο εσωστρέφειας. Με πρωτοβουλίες που πάρθηκαν την προηγούμενη περίοδο, όπως ερωτηματολόγια, αλλαγή της ατζέντας σε λάθος κατεύθυνση από αυτήν που απασχολεί πραγματικά τους πολίτες, μια αυτοαναφορικότητα, σίγουρα δεν βοήθησε και σίγουρα φέρνει στα αντίθετα αποτελέσματα» ανέφερε.

«Δεν δέχομαι να προεξοφλούμε ήττα στις ευρωεκλογές – Εξαιρετικά κρίσιμο το Συνέδριο»

Όπως τόνισε «επίσης, προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ το να προεξοφλούμε λίγο πριν τις εκλογές μια ήττα στις ευρωεκλογές. Αντίθετα θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ακριβώς για να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα απ όλα η ηγεσία του κόμματος και φυσικά τα συλλογικά όργανα.

Άρα, με αυτή την έννοια καταλαβαίνουμε όλοι πως το Συνέδριο που θα γίνει τις επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμο.
Δεν μπορεί να μπαίνουν άλλες ατζέντες ή νέα πλαίσια ή συζήτηση για νέα κόμματα λίγες μέρες πριν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μεγάλο κομμάτι του απολογισμού. ο ιστορικός ηγέτης για τη χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε μόνος του την ευθύνη και παραιτήθηκε. Γιατί αυτό κάνει η ηγεσία. Αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για όλους».

«Η προσωπική μου θέση είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μια αυτοκαταστροφική πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προοδευτική Συμμαχία» είπε η κα Νοτοπούλου και τόνισε Με αυτή την έννοια και καθώς χθες στην Πολιτική Γραμματεία επιβεβαιώσαμε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο, ο Πρόεδρος ανακάλεσε την επιστολή που μας έστειλε και επιβεβαίωσε τη δική του εμπιστοσύνη, οφείλουμε απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε μια αλλαγή πορείας και όχι άλλη αναμόχλευση ζητημάτων που πραγματικά κανέναν δεν αφορούν.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου έχει ως εξής:

Πέμπτη 22/2/2024

 17:00 – 18:00: Προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων

 18:00 – 18:30:  Έναρξη 4ου Συνεδρίου – Τιμητικό Προεδρείο

 18:30 – 19:00 Ομιλία της Γραμματέα της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγκου

 Ομιλία του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ε. Γιώργου Βασιλειάδη

 19:00 – 20:00:  Εισηγητική ομιλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη

 20:00 – 21:00: Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων

 21:00 – 22:00: Εισήγηση πολιτικών θέσεων

 22:00 – 22:30: Ημερήσια Διάταξη

 Συγκρότηση Προεδρείου

 Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης

 Τέλος Εργασιών

Παρασκευή 23/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών

     10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

      22:00: Λήξη Εργασιών 

Σάββατο 24/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών

     10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

      22:00: Λήξη Εργασιών 

Κυριακή 25/2/2024

09:00 – 09:30  Έναρξη- Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής

09:30 – 12:00: Ομιλίες Συνέδρων

12:00 – 13:00: Κλείσιμο Προέδρου

13:00 – 15:00: Ψηφοφορίες για κείμενο θέσεων και πολιτική απόφαση

Ψηφοφορίες για Επιτροπή Δεοντολογίας και Εξελεγκτική Επιτροπή

ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ

Παρασκευή 23/2/2024

ΑΙΘΟΥΣΑ Α΄

13.00 – 15.00 – Περιβάλλον – Κλιματική κρίση και Προσαρμογή

15.30 – 18.30 – Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη Υγεία

19.00 – 22.00 – Για μία σύγχρονη αναβαθμισμένη δημόσια Παιδεία

ΑΙΘΟΥΣΑ Β΄

11:00- 13:00 – Συνάντηση Αθλητισμού

15.00 – 18.00 – Η Νησιωτικότητα από εστία προβλημάτων, Πυλώνας ανάπτυξης για τα νησιά μας.

19.00 – 21.00 – Συνέλευση Γυναικών (άρθρο 31 του καταστατικού) 

Σάββατο 24/2/2024

ΑΙΘΟΥΣΑ Α΄

11.00 – 14.00 – Οι Προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης – οι Απαντήσεις της Αριστεράς.

15.00 – 18.00 – Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία της ανάπτυξης, της κοινωνίας και του πολίτη.

19.00 – 22.00 – Για μία Δίκαιη Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΑΙΘΟΥΣΑ Β΄

12.00 – 14.00 – Δικαίωμα στην Εργασία – Εργασία με δικαιώματα

14.00 – 16.00 – Πολιτισμός: Η επόμενη μέρα

17.00 – 19.00 – Προβλήματα και Προοπτική της Αγροτικής Παραγωγής

Διαβάστε επίσης

Γεγονός και ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα -Δημοσιεύθηκε η αναγγελία, πού θα γίνει η τελετήΕλλάδα

Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα η αναγγελία του πρώτου γάμου μεταξύ γυναικών στη χώρα μας. Πρόκειται για τον δεύτερο γάμο ομοφύλων που θα τελεστεί στην Ελλάδα μετά την υπερψήφιση του νομ...

Το μήνυμα Δένδια για τον κίνδυνο των τουρκικών εξοπλισμών – Πού οφείλεται το "πισωγύρισμα" της ‘ΑγκυραςΕλλάδα

«Ανησυχώ, όταν έχω  100 εκατομμύρια δίπλα μου , τα οποία διατυπώνουν ισχυρισμούς  ασύμβατους με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου », δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Εθνικής ‘...

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του σήμερα μπορεί να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας προς την ΕυρώπηΕλλάδα

Η Ελλάδα του σήμερα μπορεί να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας προς την Ευρώπη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νέο Δελχί, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Rai...

ΕΛ. ΑΣ: Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί όλοι οι δρόμοι -Ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της ΑθήναςΕλλάδα

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί όλοι οι δρόμοι μετά την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας. Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Κατά τη διά...

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος – Συνεχίζεται η ανακριτική έρευναΕλλάδα

Να συνεχιστεί η ανακριτική έρευνα, προκειμένου να εισφερθούν νέα στοιχεία στη διενεργούμενη ποινική έρευνα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανήλικων αγοριών, με κατηγορο...

Eπεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Πιάστηκαν στα χέρια ο δικηγόρος του Πολάκη και ο φρουρός του ΓεωργιάδηΕλλάδα

Στη δίκη για παράνομες προσλήψεις ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης . Χαρακτήρισε την υπόθεση “ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ” και για “ καραμπινάτη ρουσφετολ...

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τουςΕλλάδα

Συντεταγμένα αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία Συντάγματος όπως ακριβώς έφθασαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μετά το μεγάλο χθεσινό συλλαλητήριο οι περισσότεροι αγρότες που...

Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για τον νέο Ποινικό Κώδικα – Οι αλλαγές που έρχονταιΕλλάδα

Άρχισε σήμερα (21/2) στη Βουλή η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νέους ποινικούς κώδικες. «Υπέρ» επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο...

Υπογράφει αύριο ο Β. Κικίλιας την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για ΠΣ και Πολιτική ΠροστασίαΕλλάδα

Σύμβαση ύψους 8,7 εκ. ευρώ για την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία (1 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας) θα υπογ...

Διπλασιασμό του όγκου εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Ινδίας και πριν το 2030, έθεσαν ως στόχο Μητσοτάκης-Μόντι (βίντεο)Ελλάδα

«Ελλάδα και Ινδία βρίσκονται πολύ κοντά, οι κοινές μας αξίες όπως η ισχυρή δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο και στην πολυμερή διπλωματία αποτελούν γέφυρα ανάμεσα στις χώρες μας» υπογράμ...