ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηχητικό ντοκουμέντο από τον τραυματισμό αστυνομικού στου Ρέντη: «Χάνει τις αισθήσεις του, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»

Το “φως” της δημοσιότητας βλέπει ηχητικό ντοκουμέντο από τις συνομιλίες μεταξύ στελεχών της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται αστυνομικός να ρωτά για την κατάσταση του συναδέλφου τουπου τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, ενώ άλλος του απαντά ότι έχει δεθεί επίδεσμος.

Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες” ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός, ενώ οι συνάδελφοί του καλούν σε βοήθεια για την άμεση παραλαβή του τραυματία.

Χάνει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε. Σε ένα δευτερόλεπτο να είναι εδώ (η βοήθεια)” φωνάζει ο αστυνομικός που βρίσκεται κοντά στον 31χρονο.

Το πρωί κυκλοφόρησε και ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν βόμβες μολότοφ από ομάδα 150 αγνώστων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ, «Νίκος Σαμαράς».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, που κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση, εκατοντάδες άτομα βγήκαν από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, εκ των οποίων μία καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 424 προσαγωγές αλλά σταδιακά αφήνονται ελεύθερα τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 300 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τον τραυματισμό αστυνομικού στου Ρέντη: «Χάνει τις αισθήσεις του, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί ανήλικοι. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε λήψη DNA.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα σε αυτούς τον έναν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού. Γι αυτό και μεταξύ άλλων λαμβάνονται δείγματα και από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, για την ανίχνευση πυρίτιδας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυτός που με το πιστόλι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Την οργή τους εκφράζουν οι αστυνομικοί για την επίθεση χούλιγκαν κατά αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός υποστηρίζει πάντως ότι τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τον αγώνα βόλεϊ της ανδρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», και κατηγορεί την Αστυνομία για «πανικόβλητη και τραγική αντίδραση». Επίσης, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός κάνει λόγο για «ομηρία» των φιλάθλων εντός του γηπέδου και για «παράνομη κατακράτηση» περίπου 500 φιλάθλων. «Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό των φιλάθλων του, «… μέχρι την πλήρη ηθική και ψυχολογική τους αποκατάσταση».

Απάντηση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τα περί “Χούντας και αντιποίνων των ΝΑΖΙ έδωσε με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Όπως σημειώνει, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα με αναφορές σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τον τραυματισμό αστυνομικού στου Ρέντη: «Χάνει τις αισθήσεις του, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»

 

Διαβάστε επίσης

Ελεύθεροι όλοι οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη – Μάχη δίνει ο τραυματίας αστυνομικόςΕλλάδα

Ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, αφέθηκαν και οι υπόλοιποι από τους 424 προσαχθέντες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη και τον βαρύτατο τ...

Μόλις το 3% των πυρκαγιών ευθύνονται φέτος για το 80% των καμένων δασικών εκτάσεωνΕλλάδα

Λίγες δασικές πυρκαγιές με μεγάλη σφοδρότητα καύσης, ήταν υπεύθυνες σχεδόν για το σύνολο των καμένων δασικών εκτάσεων την αντιπυρική περίοδο από τον Ιούνιο 2023 έως τα τέλη Οκτώβρη...

Σκληρά μέτρα στο τραπέζι της έκτακτης σύσκεψης υπό τον Μητσοτάκη για τη βία στα γήπεδα – Τι εξετάζεταιΕλλάδα

Μετά τα επεισόδια στο Ρέντη με τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα διαθέσιμα σενάρια για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ξεκαθαρίζοντας πάντω...

Ο Άρειος Πάγος εποπτεύει τις έρευνες για τη θανάτωση αρκούδων στη Β. ΕλλάδαΕλλάδα

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία των ζώων, πέρα από την παραγγελία που έχει δώσει για τη κακοποίηση του σκύλου Όλιβερ στ...

Ομοσπονδίες αστυνομικών: Οργή και θλίψη - Διακόψτε όλα τα πρωταθλήματαΕλλάδα

Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αξιωματικών Αστυνομίας και Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσαν από κοινού οργισμένη ανακοίνωση με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού έξω από το γήπ...