ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Θρίλερ με το σημείο όπου βρέθηκε η σορός – Συγκλονίζουν οι δηλώσεις των συγγενών της

Παραμένουν τα ερωτήματα για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω. Μετά από τον εντοπισμό της σορού της σε ερημική τοποθεσία, οι Αρχές ερευνούν πλέον, κάτω από ποιες συνθήκες δολοφονήθηκε, αλλά και το πώς η σορός της βρέθηκε σε σημείο το οποίο είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο δεν είχε εντοπιστεί τίποτα.

Αργά το απόγευμα εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από ασφυξία χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος.

Όπως έγινε γνωστό, αναχωρούν την Τρίτη από την Κω για την Πολωνία η μητέρα της άτυχης κοπέλας και ο 28χρονος φίλος της. Οι σημερινές συχνές επαφές με εισαγγελέα και ανακριτη ήταν προγραμματισμένες. Η συζήτηση με τον νεαρό είχε να κάνει με τη σχέση του με το θύμα.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός. 

Ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ώστε να απολογηθεί με την κατηγορία της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπος που συνάντησε την 27χρονη και φέρεται να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του Ζαφείρης Δρόσος, ο 32χρονος πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τεταρτη στις 12:00.

Εκτάκτως για κατάθεση ο σύντροφός της

Στην ανακρίτρια κλήθηκε εκτάκτως και ο σύντροφος της Αναστάζια. Για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.

Η σορός της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου, μέσα σε σακούλα, τυλιγμένο με σεντόνι, σκεπασμένο με κλαδιά στον υδροβιότοπο των Αλυκών. Σημείο που είχε ερευνηθεί κατ` επανάληψη.

«Είναι ένα γεγονός που μας έχει συνταράξει, ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο ένοχος Εθελοντές υποστηρίζουν ότι είχαν ψάξει τις προηγούμενες μέρες στο συγκεκριμένο σημείο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Κω, Σταμάτης Καμπουράκης.

«Την Παρασκευή το απόγευμα περάσαμε από εδώ και εγώ προσωπικά και με σκυλί και drone και δεν βρήκαμε κάτι. Το drone κατέβηκε εδώ γύρω από το δέντρο και είδαμε τις εικόνες και δεν φαίνεται κάτι» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Καραθωμάς.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς με δηλώσεις τους

Τραγική φιγούρα αποτελεί η μητέρα της 27χρονης όπου μόλις είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση της κόρης της, έσπευσε στη Κω μαζί με ιδιωτικό ερευνητή.

«Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Θα ήθελα 10 λεπτά να συναντηθώ με αυτόν τον άνδρα και να το “τελειώσω” εγώ. Ελπίζω η δολοφονία της αδελφής μου να είναι μια προειδοποίηση για άλλα κορίτσια όταν θα είναι σε άλλες χώρες να προσέχουν τις παρέες τους» είπε ο αδερφός της.

«Την εξαπάτησαν. Περίμεναν να βραδιάσει και ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους της έβαλαν κάτι στο ποτό. Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την πήγαινε κάποιος άντρας στο ξενοδοχείο. Αλλά αντ` αυτού την οδήγησε σε κάποιο ερημικό οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που συνάντησε μπορεί να τράπηκαν σε φυγή» δήλωσε ο πατέρας της.

Σάλος με την υπόθεση στην Πολωνία

Στο μεταξύ, στην Πολωνία το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρωθυπουργός της χώρας, αναρτώντας στο Twitter: «Θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή».

Πλέον, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Μέλημά μου είναι να πείσω τους πολίτες για την ανάγκη να έχουμε μια σταθερή και λειτουργική κυβέρνησηΕλλάδα

Επίθεση στη Νίκη, χωρίς να την κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, ενώ βρισκόταν στη Χαλκιδική. «Νομίζω, έπρεπε και εμείς να εξηγήσουμε,...

Δολοφονία 27χρονης: Αναχώρησαν για την Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της – Πού στρέφονται οι έρευνες των ΑρχώνΕλλάδα

Στο επίκεντρο των ερευνών για την  άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω  παραμένει ο  32χρονος από το Μπαγκλαντές,  ο οποίος ήταν και ο τελευταίος, που συνάντησε την άτυχ...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στοχοποιεί το Λιμενικό και τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδαΕλλάδα

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες του Πολυγύρου Χαλκιδικής, λέγοντας ότι "στοχοπ...

Aλ.Τσίπρας: «Πόρισμα κόλαφος» των δικαστικών εμπειρογνωμώνων για τα Τέμπη και τις «ευθύνες» της κυβέρνησηςΕλλάδα

Για «πόρισμα κόλαφο» των δικαστικών εμπειρογνωμόνων όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των...

Εκπρόσωπος Λιμενικού για ναυάγιο στην Πύλο: Έλυσαν το σχοινί και συνέχισαν αυτοδύναμαΕλλάδα

Για την  επιχείρηση έρευνας  και  διάσωσης των μεταναστών 47 ναυτικά μίλια  ανοικτά της  Πύλου , αλλά και το ρεπορτάζ του BBC, μίλησε στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος,  ...

Από αύριο οι αιτήσεις για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠΕλλάδα

Αρχίζει, αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ...

Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε στην Πύλο, σύμφωνα με την πακιστανική αστυνομίαΕλλάδα

Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, η οποί...

Γυναικοκτονία στην Κω: "Παραδώστε μας τον ύποπτο" ζητά ο Πολωνός πρωθυπουργόςΕλλάδα

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη από την τραγική κατάληξη που είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή, περίπου ένα χιλ...