Συγκλονίζουν τα «μηνύματα» που αναγράφονται σε πανό και πλακάτ, καθώς όπως γράφει ένας από τους συγκεντρωμένους σε πλακάτ «κάποιοι δεν έφτασαν ποτέ».

 

Στην Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε Σύνταγμα και Προπύλαια με πλήθος κόσμου να έχει ανταποκριθεί στα σχετικά καλέσματα. Στο Σύνταγμα οι άνθρωποι πραγματοποιούν σιωπηρή διαμαρτυρία κρατώντας μαύρα μπαλόνια.

 

Την ίδια στιγμή στα Προπύλαια, οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν πορεία με κεντρικό σύνθημα «Οι ιδιωτικοποιήσεις κοστίζουν ζωές», ενώ κάποιος άλλος κρατά ένα χαρτί που γράφει απλά «Ντροπή».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
INTIME NEWS

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν από τα Προπύλαια προς την Βουλή διάφορες συλλογικότητες για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Λόγω της πορείας έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στην λεωφόρο Αμαλίας.

Αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές βρίσκονται για άλλη μια μέρα στους δρόμους, καθώς στα θύματα συγκαταλέγονται συμφοιτητές τους. Κρατώντας πλακάτ που γράφουν «Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή» εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την τραγωδία που συνέβη πριν λίγες μέρες.

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)
 
 
Πηγή: