Κάλεσμα συστράτευσης «στον μεγάλο αγώνα, στις εκλογές της άνοιξης» ώστε «να συνεχιστεί η ανοδική πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει για τη χώρα» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τις προηγούμενες ημέρες είχα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, δεν είχα καταφέρει να έρθω, οπότε τήρησα τη δέσμευσή μου να βρεθώ σήμερα μαζί σας, να σας σφίξω το χέρι. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που δίνετε στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να σας ζητήσω να συστρατευθούμε όλοι μαζί στον μεγάλο αγώνα, στις εκλογές της άνοιξης, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την ανοδική πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει για τη χώρα. Να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα ψηλά με τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη και ισχυρή» είπε συγκεκριμένα.

Γραφείο του Πρωθυπουργού

Τόνισε ακόμη ότι η αυτή η πορεία «στηρίχθηκε σε μία συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε τον Ιούλιο του 2019». «Δεν χρειάζεται να σας πω πόσες δυσκολίες συναντήσαμε από τότε, πόσες κρίσεις χρειάστηκε να διαχειριστούμε, όμως είμαι υπερήφανος γιατί όλοι μαζί κρατήσαμε σταθερό το ‘τιμόνι’ της χώρας, το ‘σκάφος’ της πατρίδας είναι σήμερα ασφαλές και οι Έλληνες αισθάνονται όλοι πιο ασφαλείς» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. «κατάφερε και τήρησε τις κεντρικές της προεκλογικές δεσμεύσεις: μειώσαμε τους φόρους, δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας, θωρακίσαμε τα σύνορά μας, ναι, γιατί και η θάλασσα έχει σύνορα τα οποία πρέπει να προστατεύονται. Κάναμε ισχυρές συμμαχίες, ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, η φωνή της Ελλάδας ακούγεται και πάλι στην Ευρώπη, ισχυρή και δυνατή. Και αφήσαμε πίσω μας δύσκολες εποχές, που θέλουμε όλοι μας να ξεχάσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση ότι η Ν.Δ. θα στηρίζει την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους «όχι όμως με φόρους στη μεσαία τάξη, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, ούτε με δανεικά τα οποία θα χρειαστεί να ξεπληρώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας». «Ό,τι κάνουμε σήμερα είναι από το ίδιο το προϊόν της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη και το προϊόν της ‘επιστρέφει’ στους πολίτες με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης λαϊκής παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» είπε.

Εστιάζοντας στη Δυτική Μακεδονία και στα Γρεβενά, δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές της περιοχής παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. «Υπάρχουν εδώ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, τις οποίες θέλουμε να σας βοηθήσουμε να μπορέσετε να τις ξεκλειδώσετε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Λύνουμε κάποιες εκκρεμότητες από το παρελθόν. Η Σχολή της Αστυνομίας θα λειτουργήσει και πάλι από το Σεπτέμβριο. Έκλεισε -αν δεν κάνω λάθος- στα μνημονιακά χρόνια και ίσως είναι μια καλή απόδειξη ότι αφήσαμε πια πίσω τις εποχές των μνημονίων. Καινούριο Μέγαρο Αστυνομίας. εδώ στα Γρεβενά. Βοήθεια στο νοσοκομείο το οποίο, παρά τις δυσκολίες, κράτησε όρθιο το σύστημα υγείας εδώ στην περιοχή. Αλλά την αναπτυξιακή δυναμική των Γρεβενών, φίλες και φίλοι, θα πρέπει να την υποστηρίξουμε μέσα από στήριξη και στον πρωτογενή τομέα και τον τριτογενή τομέα».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι επισκέφθηκε μονάδες επεξεργασίας μανιταριών και πρόσθεσε πως τα Γρεβενά, που είναι η ελληνική πρωτεύουσα των μανιταριών μπορεί να γίνει και η παγκόσμια πρωτεύουσα των μανιταριών. «Είδα εξαιρετικές προσπάθειες τυποποίησης, και ρεβιθιών και φακής. Θα βοηθήσουμε όλα αυτά τα προϊόντα να πάρουν ευρωπαϊκή αναγνώριση, ώστε να ταυτιστούν με τον ίδιο τον τόπο και να αποκτήσουν έτσι προστιθέμενη αξία» συμπλήρωσε.

Κάλεσε επίσης του πολίτες να συγκρίνουν την τετραετία Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. «Έχετε μπροστά σας μια πολύ ξεκάθαρη επιλογή: Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; Θα πάμε σε ένα περιβάλλον όπου η περιφερειακή ανάπτυξη είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση ή θα μείνουμε σε σχέδια επί χάρτου τα οποία ουδέποτε μπορούσαν να υλοποιηθούν; Θα εξακολουθούμε να έχουμε μια χώρα η οποία είναι ασφαλής, θωρακίζει τα σύνορά της, μετράει στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε σε εποχές τριτοκοσμικών αναζητήσεων και άλλων γεωπολιτικών ανησυχιών; Αυτά είναι τα διλήμματα, φίλες και φίλοι, τα οποία έχουμε μπροστά μας» ανέφερε, τονίζοντας πως «οι εκλογές της άνοιξης, έχουν τη δική τους ξεχωριστή κρισιμότητα».

«Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Γνωρίζει καλά ποιο είναι το συμφέρον του, το ατομικό του συμφέρον αλλά και το συλλογικό συμφέρον. Το συμφέρον της ατομικής και της συλλογικής προκοπής. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα στείλει τελικά το μήνυμα ότι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει αυτήν την πορεία προς την ανάταξη, προς την πρόοδο, παρά τις δυσκολίες, τις οποίες δεν κρύψαμε ποτέ. Και γι’ αυτό και σκύβουμε πάνω στα προβλήματα και προσπαθούμε να λύνουμε όσα περισσότερα μπορούμε» συνέχισε.

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν πρόκειται, χάριν της προεκλογικής περιόδου, να μπει στον πειρασμό να τάξει πράγματα τα οποία ξέρει ότι αύριο δεν μπορεί να υλοποιήσει. «Αυτά τα αφήνω για άλλους οι οποίοι, εξάλλου, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο ‘να σκίζουν μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο’ και μετά να μας βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά σε τρίτο μνημόνιο, για να τσακίσουν τελικά τη μεσαία τάξη. Κοιτάμε μπροστά, λοιπόν. Κοιτάμε μπροστά με αυτοπεποίθηση. Μιλάμε για το έργο μας -και μιλώ και στα κομματικά μας στελέχη. Μιλάμε για το μέλλον, για τα σχέδια τα οποία έχουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα, δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση. Νομίζω ότι ούτε εσάς σας ενδιαφέρει. Οι πολίτες νοιάζονται τελικά για το ποιος θα λύσει τα προβλήματά τους» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε δύο μονάδες μεταποίησης της περιοχής, ένα εργαστήριο όπου παράγονται προϊόντα από μανιτάρια κι ένα αγρόκτημα όπου γίνεται επεξεργασία ποιοτικών ειδών διατροφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η τεκμηρίωση της ποιότητας και της προέλευσης ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή.