Αναλυτικότερα: 

Τα σχολεία

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν αύριο τα μαθήματα αύριο, Δευτέρα, στις Περιφέρειες:  Αττικής , Εύβοιας και Φθιώτιδας, αλλά και όπου αλλού ληφθούν ανάλογες αποφάσεις από Δήμους και Περιφέρειες. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης, καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Σε αναβολή ων εξετάσεων των φοιτητών προχωρούν για αύριο οι Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων της Αττικής.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι εργαζόμενοι

Με τηλεργασία θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», ενώ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθύνει ισχυρή σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας και προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου είναι αυτό εφικτό.

Επίσης ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλει

Τα δικαστήρια

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου και της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας (Θηβών- Λειβαδιάς) και Εύβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Οι τράπεζες

Σε συνέχεια και της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με σημερινή της ανακοίνωση διευκρινίζει ότι μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, την Δευτέρα 6/2/2023 Φεβρουαρίου 2023, ιδίως σε όσες περιοχές πλήττονται από τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες (μεταξύ αυτών ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής και η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Ως εκ τούτου συνιστάται όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ οι συναλλασσόμενοι:

α) να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα και

β) πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά.

Πού κλείνουν τα εμπορικά- Τι θα γίνει με delivery

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Όπως ενημέρωσε, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού, κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18:00 της Δευτέρας τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier στις ίδιες περιοχές.

Οι λαϊκές αγορές

Mε στόχο την προστασία των πωλητών αλλά και των καταναλωτών, με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, οι λαϊκές αγορές σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» μετά από απόφαση της Περιφέρειας,.

Με νεότερη ανακοίνωση και αφού αξιολογηθούν τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά  με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Αττική την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Η πρόγνωση για τις χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας, αλλά θα συνεχιστούν την Δευτέρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Κατά διαστήματα το χιόνι θα είναι πυκνό.

Χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν και την Τρίτη   στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση