Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με Τουρκία, διάλογο για το ένα και μοναδικό θέμα διαφοράς την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα τονίζοντας ότι δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων μετά από ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων ότι με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβε τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για μια σημαντική νομοθετική παρέμβαση που γίνεται αναφέροντας μεταξύ άλλων την απόφαση για την απαγόρευση πώλησης και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης η χρήση των οποίων γίνεται κακούργημα. Σχετικά με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί υποκλοπών μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που υιοθετούνται με ενθουσιασμό από αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.
Σε ερώτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των κόκκινων δανείων προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να σώσουν την περιουσία τους.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι επί ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί ενώ θέσπισε τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων. Η χώρα άφησε πίσω τις εποχές των μνημονίων, φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού δεν περνάνε πια, είπε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε ότι ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.
Νωρίτερα, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς και με συμμετοχή πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου όπου παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο για την Πάτρα του 2030. Πρόκειται για 88 έργα, συνολικού κόστους πλέον των 4 δισ. ευρώ.