ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη Λιγνάδη: "Μας πρόσφερε αλκοόλ και χασίς και μας πρότεινε να συνευρεθούμε" – Η παρέα ανηλίκων στο σπίτι του

Στενός, εφηβικός φίλος του πρώτου καταγγέλλοντα, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών, κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεση του, πως παρουσία του, ενώ τότε βρίσκοταν στην ηλικία των 14-15 ετών, ο πρώτος καταγγέλλοντας συναντήθηκε τρεις φορές με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος εξαρχής επιμένει στην αθωότητα και υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με τους καταγγέλλοντες. Ο μάρτυρας κατάθεσε στο δικαστήριο πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάλεσε την παρέα των ανηλίκων σπίτι του μετά από παράσταση και τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικά.

Η περιγραφή του μάρτυρα άρχισε από τη στιγμή της πρώτης του επαφής με τον κατηγορούμενο τον Σεπτέμβριο του 2010.

 

«Γνωρίζω τον κατηγορούμενο μέσω του φίλου μου, του Αλί. Τον γνώρισα όταν πήγαμε να τον πάρουμε (σ.σ. τον Αλί) από το αεροδρόμιο την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Πριν από το Καλοκαίρι του 2010, ο Αλί, μέσω facebook γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο. Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Αλί έκανε αίτημα φιλίας στον κατηγορούμενο και μετά ξεκίνησαν να μιλάνε, καθώς είχε «τρέλα» με το τραγούδι και την ηθοποιία και ήθελε να γίνει γνωστός.

Πρόεδρος: Τι επιζητούσε ο Αλί από την επαφή του με τον κατηγορούμενο;

Ο Αλί τον προσέγγισε διότι ο ξάδελφος του, του είχε πει ότι είναι γνωστός, «μεγάλος» και βοηθούσε παιδιά στο Μεταξουργείο να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Από τη στιγμή που είχε την τρέλα που είχε. Πιστεύω ότι ήθελε να γνωριστεί μαζί του για να πάρει εφόδια και βάσεις είτε ως ηθοποιός είτε ως τραγουδιστής. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τον βοηθήσει μέσω διασυνδέσεων. Τον ενδιέφερε πιο πολύ το τραγούδι, το λαϊκό αλλά και η ηθοποιία του άρεσε πάρα πολύ.

Πρόεδρος: Ήθελε να ασχοληθεί και την μόδα ο Αλί;

Μάρτυρας: Ναι, είχε κάνει και βιβλίο στην Αίγυπτο, μου το είχε δείξει.

Πρόεδρος: Ο Αλί είχε σχέσεις με άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου;

Μάρτυρας: Ναι είχε σχέσεις, με άτομα διαφορετικού φύλου. Τότε είχε την πρώτη του αγάπη.

Πρόεδρος: Είχε εκδηλώσει ότι του άρεσε το ίδιο φύλο;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ.

Μετά τη συνάντηση τους στο αεροδρόμιο, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος τους πήγε με το αυτοκίνητο του στο Ολυμπιακό χωριό που έμεναν. «Πήγαμε στο Ολυμπιακό χωριό, καθίσαμε, ο Αλί είχε φέρει γλυκά από την Αίγυπτο και ο κατηγορούμενος ένα μπουκάλι τζιν. Καθίσαμε, μιλήσαμε, μας εξήγησε ποιος είναι, τι διασυνδέσεις είχε, ότι ήταν στο χώρο του θεάτρου. Μας είπε γενικά ότι είχε γνωστούς. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε συζήτηση γενικού περιεχόμενου. Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι είχε γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Συζητάγαμε επίσης για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ. Ήπιαμε από ένα ποτήρι εγώ και ο φίλος μου. Γύρω τις 4, δύο ώρες πριν ξημερώσει, φύγαμε. Εμένα το σπίτι μου ήταν δίπλα ακριβώς και ο φίλος μου, θα έμενε μαζί μου. Σε εκείνη την ηλικία των 14-15 ετών νομίζαμε ότι ήμασταν βασιλιάδες. Θεωρήσαμε ότι δε θα γίνει κάτι κακό εάν αφήναμε μόνο του τον Αλί με τον κατηγορούμενο, γιατί να γίνει άλλωστε;».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε δύο ακόμα φορές που συναντήθηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα σε ένα διάστημα μερικών μηνών. Η πρώτη, ένα με δύο μήνες μετά την επαφή τους, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

«Είδα ξανά τον κατηγορούμενο. Το Φθινόπωρο, 1-2 μήνες μετά. Τότε πήγαμε εγώ, ένας φίλος μου και ο Αλί και συναντηθήκαμε σε ένα παγκάκι στο Ολυμπιακό χωριό» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί πήγατε κι εσείς σε αυτή τη συνάντηση;

Μάρτυρας: Γιατί είχα γνωρίσει ήδη τον κατηγορούμενο και μου είπε ο Αλί να πάμε. Τότε, ήμασταν παιδιά, με κάθε ευκαιρία θα βγαίναμε έξω. Μας είπε ότι θα έρθει ο κατηγορούμενος, να κάτσουμε στο Ολυμπιακό χωριό. Μου είπε «θέλεις να έρθεις;». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης λέγαμε πάλι για τραγούδια. Μας έδωσε σε κάθε έναν 20 ευρώ, μας είπε «να πιείτε κάτι στην υγεία μου» και έφυγε.

Η τρίτη και τελευταία συνάντηση του με τον κατηγορούμενο, όπως την περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, ήταν την Άνοιξη του 2011.

Τότε, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, μετά από πρόσκληση του κατηγορούμενου, πήγαν και είδαν την παράσταση “Αμαντέους”, όπου πρωταγωνιστούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μαζί με τον Αλί και δύο φίλους τους ακόμα μεταξύ των οποίων και μια κοπέλα. «Το 2011, ήταν Άνοιξη, αλλά φορούσαμε μπουφάν, πρέπει να ήταν τέλη Μαρτίου. Είχε κανονίσει ο κατηγορούμενος τα εισιτήρια. Είχα ρωτήσει τον Αλί αν τον βοηθάει ο κατηγορούμενος, μου είχε πει ότι του είχε πει θα του γνωρίσει τον Ρουβά».

Πρόεδρος: Δε σας έκανε εντύπωση γιατί να σας πληρώσει το εισιτήριο για το θέατρο;

Μάρτυρας: Όχι δε μου έκανε εντύπωση. Δεν μου πέρασε από το μυαλό το γιατί. Πρώτη φορά μου κάνει, κάποιος αυτή την ερώτηση.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως με την παρέα τους «πήγαμε στα καμαρίνια. Καθίσαμε μιλήσαμε και κάποια στιγμή γυρνάει ο κατηγορούμενος στον Αλί και του λέει «μετά σας περιμένω σπίτι μου». Πήγαμε με την συγκοινωνία. Ο κατηγορούμενος είχε στείλει τη διεύθυνση του, στον Αλί, στο κινητό του».

Πρόεδρος: Πού βρίσκεται το σπίτι του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Στο Μεταξουργείο

Πρόεδρος: Σας περίμενε ο κατηγορούμενος στο σπίτι όταν φτάσατε;

Μάρτυρας: Ναι ήταν εκεί. Ανεβήκαμε πάνω. Θυμάμαι το διαμέρισμα είχε μπαλκόνι, με μία μεγάλη τζαμαρία που έβλεπε Ακρόπολη.

Πρόεδρος: Σε ποιον όροφο βρισκόταν το διαμέρισμα;

Μάρτυρας: Στον τελευταίο.

Αλκοόλ και χασίς
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο διαμέρισμα, ο μάρτυρας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος πρόσφερε στην παρέα των ανηλίκων αλκοόλ και χασίς.

«Αρχικά μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. Συζητάγαμε για την παράσταση. Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε μας λέει «δεν πάμε μέσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτούζα;». Μας λέει τότε ο φίλος μας, ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ. Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον Αλί να προσέχει».

Ο μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεση του πως τελικά πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί στον Αλί, ένα χρόνο πριν, στις αρχές (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2021) όταν κι εκείνος αποφάσισε να προσφύγει στις δικαστικές αρχές.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο και θα μου πει κάτι που είχε συμβεί τότε. Μου είπε γενικά τι είχε γίνει. Μου εξήγησε ότι τον βίασε. Ο Αλί δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεν είχε βλέψεις με το ίδιο φύλο. Του είπα τότε «που πας να μπλέξεις;» και του είπα πως δεν ήθελα να εμπλακώ. Μετά από καιρό τον πήρα ξανά να δω πως είναι και κάποια στιγμή μου είπε ότι είχε κάνει μήνυση και με έχει προτείνει για μάρτυρα. Του είπα τότε ότι θα έρθω να πω την αλήθεια μου και θα σε υπερασπιστώ».

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Πως εξηγείτε ότι ο Αλί και εσείς, επιδιώκατε να κάνετε παρέα με τον κ. Λιγνάδη, με ένα μεγάλης ηλικίας άνθρωπο σε σχέση με εσάς, που τότε που ήσασταν 14-15 ετών;

Μάρτυρας: Συνεχής παρέα δεν υπήρχε, τουλάχιστον εγώ δεν είχα. Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρόνων να του τάξει «τα αυγά και τα πασχάλια» και να τον κάνει να νιώσει Θεός.

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας ): Πώς μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι ήμασταν από συντηρητική οικογένεια.

Πρόεδρος: Τι σας προσέλκυσε να κάνετε παρέα με κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Γιατί εγώ εμπιστευόμουν τον Αλί.

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Τον 15χρονο που είχε μείνει στην ίδια τάξη…

«Είμαι βέβαιος πως είδα τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο»

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε στο δικαστήριο, η κατάθεση του ηθοποιού, ο οποίος υποστήριξε πως τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο το 2015, και συγκεκριμένα τις ημέρες, που κατά την κατηγορία, βίασε το δεύτερο καταγγέλλοντα.

Ο μάρτυρας μετά βεβαιότητος κατέθεσε ότι ο Λιγνάδης διέμενε στην Επίδαυρο μαζί με δύο νεαρά αγόρια, περιγράφοντας την εικόνα. «Το τριήμερο εκείνο ήταν άδεια τα δωμάτια γιατί ο θίασος ήταν από την Ιαπωνία και είχε καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτά. Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με το φιλικό μου ζευγάρι» περιέγραψε.

Και πρόσθεσε: «Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια».

Πολιτική αγωγή: Γιατί σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα…

Πολιτική αγωγή: Τι σας έκανε εντύπωση πρώτα;

Μάρτυρας: Μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας.

Πολιτική αγωγή: Πως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν… ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πώς να το πω…

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Υπεράσπιση: Έχει δικαίωμα να έχει σχέσεις με αγόρια 18 ετών;

Μάρτυρας: Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο εισαγγελέας ζήτησε να διαταχθεί η κλήτευση των τριών ατόμων που συνόδευαν τον ηθοποιό στην Επίδαυρο χαρακτηρίζοντας κρίσιμητην παρουσία τους στη διαδικασία. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αιτήθηκε μαζί με τα πρόσωπα αυτά να κλητευθεί και η γνωστή του μάρτυρα που του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την κυρία Κουρτέση, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Μαΐου 2022.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στην κανονικότητα από 1η Μαΐου - Παραμένει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρουςΕλλάδα

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και ελέγχεται. Σταθερά καταγράφονται λιγότερα κρούσματα και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και η κοινωνία προχωρά σε μια νέα κανονικότητα με περισ...

Greek Mafia: Ο αέναος κύκλος του αίματος – Τα συμβόλαια θανάτου και ο «πόλεμος» της νύχταςΕλλάδα

«Νονοί», πρωτοπαλίκαρα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με το οργανωμένο έγκλημα, είναι τα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου που μαίνεται εδώ και χρόνια στη νύχτα.   Αυτή τη στιγμή στην Ατ...

Πλατεία Συντάγματος: Χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια συνθέτουν το διεθνές σύμβολο της ειρήνηςΕλλάδα

Φέτος την Πρωτομαγιά, η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Από την περασμένη Πέμπτη, η πλατεία Συντάγματος, με πρωτοβουλία...

Γεωργιάδης: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των συμπολιτών μας – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή κρυμμένα λεφτάΕλλάδα

Για την ακρίβεια, την πορεία του πληθωρισμού και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Ο πλη...

Αυξημένη η κίνηση από τα λιμάνια - Δεμένα αύριο τα πλοία λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ για την ΠρωτομαγιάΕλλάδα

Αυξημένη είναι και σήμερα η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των επιβατών καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε φέτος τ...

Από 1η Ιουνίου η συνταγογράφηση ανασφαλίστων μόνο από γιατρούς δημόσιων δομώνΕλλάδα

Από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων Νοσοκομείων και δομώ...

"Ισες αποστάσεις" από το State Department για τις τουρκικές παραβιάσεις - Παραπέμπει σε…διάλογοΕλλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη προτρέποντας Αθήνα και Άγκυρα να λύσουν τις όποιες διαφορές...

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό ΔικαστήριοΕλλάδα

    Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η εισαγ...

Πρωτομαγιά με την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΕλλάδα

Άλλο ένα λαικό γλέντι στην Αττική στήνει ο Γιώργος Πατούλης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Την Κυριακή της Πρωτομαγιάς , η Περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους πολίτες στο...