ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί Χρυσοχοΐδης και Θεοχάρης έφυγαν από την κυβέρνηση - Όλο το παρασκήνιο

Προωθητικός και όχι τιμωρητικός ο ανασχηματισμός, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις αλλαγές αλλά και το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι προωθητικός σε δύο τομείς, στην Υγεία και στην Πολιτική Προστασία, που η κυβέρνηση θέλει να δώσει μεγάλο βάρος το επόμενο διάστημα.

Γιατί έβγαλαν τον Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση

Οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας την αποπομπή Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση, ανέφεραν ότι όταν γίνεται μια καταστροφή, όπως οι τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές, υπάρχει αντικειμενική ευθύνη, την οποία έχει ο πολιτικός προϊστάμενος, «δείχνοντας» προς τον πρώην, πλέον, υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Προσέθεταν, δε, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έφυγε μόνο για τις μεγάλες φωτιές αλλά και για ζητήματα ασφαλείας, για τα οποία είχε δεχθεί κριτική τόσο από τα Αριστερά όσο και από τα Δεξιά.

Το νέο δίδυμο στο υπ. Υγείας

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Υγείας και τη νέα του ηγεσία, στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου σημείωνε μιλώντας στο iefimerida ότι ο Θάνος Πλεύρης, ο νέος υπουργός, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα Υγείας, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα, γνωρίζει πολύ καλά τα νοσοκομειακά θέματα, τα οποία και θα «τρέξει».

Γιατί παρέμεινε η Κεραμέως

Σε ό,τι αφορά στη Νίκη Κεραμέως, η οποία παρέμεινε στο υπ. Παιδείας, παρά τη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι αλλαγές που έγιναν στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η επιλογή να παραμείνει η κυρία Κεραμέως στη θέση της δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές που προωθεί βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Στελέχη του Μαξίμου σημείωναν ακόμη, σχολιάζοντας την παραμονή Κεραμέως, ότι στις μετρήσεις καταγράφεται ότι η κυβέρνηση έχει θετικό πρόσημο στον σκληρό πυρήνα της, την Εξωτερική Πολιτική, την Αμυνα και την Παιδεία.

Η επιστροφή Θεοδωρικάκου

Η επιστροφή Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση, πάλι, δείχνει, όπως σχολίαζαν από το Μαξίμου, ότι «όποιος φεύγει μπορεί να ξαναμπεί», συμπληρώνοντας ακόμη ότι είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από την Κεντροαριστερά. Ετσι ο κ. Θεοδωρικάκος προστίθεται σε μια σειρά άλλων προσώπων που προέρχονται από τον ίδιο χώρο: Γεραπετρίτης, Πιερρακάκης, Σκέρτσος, Τσακλόγλου, Μενδώνη και πλέον Αποστολάκης.

Λόγω καραμπόλας εκτός ο Χάρης Θεοχάρης

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην έξοδο του Χάρη Θεοχάρη από την κυβέρνηση, στελέχη του Μαξίμου σημείωναν ότι το γεγονός ότι τέθηκε εκτός είναι απλά αποτέλεσμα καραμπόλας και εξηγούσαν ότι ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος μαζί του και με το έργο του στο υπ. Τουρισμού και θα τον συναντήσει τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στην είσοδο του Σίμου Κεδίκογλου στο κυβερνητικό σχήμα, σχολίαζαν πως η επιλογή του δείχνει το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση στην Εύβοια και την επόμενη ημέρα στο νησί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Στον «πάγο» το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μετά την εμπλοκή με ΑποστολάκηΕλλάδα

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι νεωτέρας παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μετά την εμπλοκή που προέκυψε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που έκανε πίσω μετ...

Η απάντηση Μαξίμου στον Αποστολάκη: «Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ»Ελλάδα

Σε θρίλερ μετατράπηκε ξαφνικά η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και της εισόδου του στην κυβέρνηση, ο ίδιος... το αρνήθηκε...

Το παρασκήνιο πίσω από τη "βόμβα" Αποστολάκη - Πως η "κίνηση ματ" κατέληξε σε αιφνιδιασμό του ΜαξίμουΕλλάδα

Σκληρή στάση τηρεί η Κουμουνδούρου έναντι του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, για την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού. Η αξιωματική αντιπολίτευση ...

ΟΑΕΔ: Αντίστροφη μέτρηση για 2.000 προσλήψεις - Ποιους αφορούν, πότε ξεκινούν οι αιτήσειςΕλλάδα

Σε πλήρη ισχύ παραμένει ο αρχικός σχεδιασμός του ΟΑΕΔ για δημοσίευση των 2.000 μονίμων προσλήψεων του νόμου 2643/1998 σε δήμους και φορείς.   Η προκήρυξη των 2.000 μονίμων σε δήμου...

Εμβόλιο Moderna: Παράγει διπλάσια αντισώματα από της Pfizer - Τι έδειξε πρόσφατη μελέτηΕλλάδα

Διπλάσια αντισώματα από της Pfizer παράγει το εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που συνέκρινε άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις έπειτα από εμβολιασμό με τα δύο αυτά σ...

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υφυπουργοί που μπαίνουν στην κυβέρνησηΕλλάδα

Αρκετά νέα πρόσωπα θα συμμετάσχουν την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε επίπεδο υπουρ...