ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Το παρασκήνιο πίσω από τη "βόμβα" Αποστολάκη - Πως η "κίνηση ματ" κατέληξε σε αιφνιδιασμό του Μαξίμου

Σκληρή στάση τηρεί η Κουμουνδούρου έναντι του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, για την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλύπτει πως ο κ. Αποστολάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση, ωστόσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συμφώνησε αλλά ο ίδιος ο πρώην υπουργός δεσμεύθηκε πως δεν θα την αποδεχθεί.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από πηγές της Κουμουνδούρου:

Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά.


Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη.

Του ευχόμαστε καλή τύχη.
Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα.

 

“Βόμβα” Αποστολάκη
Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στον ανασχηματισμό, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN.

“Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά. Ο απόστρατος Ναύαρχος, εξηγούσε σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως “επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε” καθώς δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση. Όπως είπε, ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει τους όρους να είναι επικεφαλής υπουργείου και να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση, κάτι που τον οδήγησε στην άρνηση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του και μετά τις αντιδράσεις από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Γ. Οικονόμου ως υπουργός στο νευραλγικό και νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέωρησε ότι ο κ. Αποστολάκης έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπείρια του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξαν αποκλίσεις από όσα είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό προκειμένου να αποδεχθεί την πρότασή του. Ωστόσο, είναι μάλλον σαφές πως και ο ίδιος δεν χειρίστηκε καλά το θέμα, ή ότι δεν έγιναν σαφείς οι προθέσεις του. Υποστηρίζει πως είχε θέσει δύο προϋποθέσεις, πρώτη να είναι αυτόνομο το υπουργείο -η οποία υλοποιήθηκε- και δεύτερη να υπάρξει διακομματική συναίνεση.

Σε συνομιλητές του λέει πως είχε μείνει με την εντύπωση πως το Μέγαρο Μαξίμου θα επικοινωνούσε σχετικά με την Κουμουνδούρου και με το ΚΙΝΑΛ. Όμως, η επικοινωνία προς τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου έγινε από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη δέκα λεπτά πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είχε χαρακτήρα “θεσμικής ενημέρωσης” και όχι συνεννόησης σε κοινό πλαίσιο σχετικά με τις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου και την στρατηγική.

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, στον ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιασμένοι αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση σκληρή κατά του κ. Αποστολάκη, υπήρξε δε και τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα,πριν αναγκαστεί να δηλώσει πως δεν αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού.

 

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Συναντήθηκε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας - Κατά την διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να εξετασθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων Στα Σκόπια βρίσκε...

image descriptionΕλλάδα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, τους καθαρισμούς των ρεμάτων με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Σήμερα, πραγματοποιούνται καθαρισμ...

image descriptionΕλλάδα

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι νεωτέρας παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μετά την εμπλοκή που προέκυψε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που έκανε πίσω μετ...

image descriptionΕλλάδα

Προωθητικός και όχι τιμωρητικός ο ανασχηματισμός, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις αλλαγές αλλά και το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για το νέο κ...

image descriptionΕλλάδα

Σε θρίλερ μετατράπηκε ξαφνικά η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και της εισόδου του στην κυβέρνηση, ο ίδιος... το αρνήθηκε...