Την απεργία πείνας και δίψας σταμάτησε ο Βασίλης Δημάκης λίγες ώρες αφότου έγινε δεκτό το αίτημά του να μεταφερθεί στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού.
Όπως ενημέρωσε ο δάσκαλός του, Πέτρος Δαμιανός, με ανάρτηση στο facebook, καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο Βασίλης Δημάκης ήπιε νερό.
«Μόλις τώρα ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, ο Θανάσης Καμπαγιάννης με ενημέρωσε ότι ο Βασίλης ήπιε νερό από τη βρύση του κελιού του…» αναφέρει ο Πέτρος Δαμιανός.
Νωρίτερα η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε ότι Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του.
Στην παρέμβασή της επέμεινε ότι δεν στερήθηκε το δικαίωμα του κρατούμενου στην εκπαίδευση, ωστόσο, αυτό καταρρίπτεται από το ότι μόλις στις 25 Μαΐου κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας, η υποδιευθύντρια του καταστήματος κράτησης τον ενημέρωσε ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Όσο για το επιχείρημα της κυρίας Νικολάου ότι ο Δημάκης αρνήθηκε να συμμετέχει σε τηλεκπαίδευση στα Γρεβενά, αυτό συνέβη επειδή ο κρατούμενος εκείνο το διάστημα έκανε ξανά απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό και να μπορεί να πηγαίνει με βραχιολάκι στη σχολή του όπως έκανε μέχρι τώρα.
Εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η κ. Νικολάου αναγνώρισε τον δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ο κρατούμενος για να είναι σήμερα τριτοετής υπότροφος φοιτητής στο πολιτικό τμήμα του ΕΚΠΑ, αντέτεινε ότι «κατά το παρελθόν δεν έχει δείξει δείγματα σωφρονισμού».
Πάντως δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για τα υπονοούμενα που είχε αφήσει στην ανακοίνωση ότι είναι περίεργη η εμμονή του Βασίλη Δημάκη να επιστρέψει στο κελί του.
Πηγή: libre.gr