ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στη χώρα μας - Δύο θάνατοι - 175 οι νεκροί συνολικά

 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, σήμερα Πέμπτη 28/5.


Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Σωτήρης Τσιόδρας

 

«Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.906, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 630 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1658 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 4 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 175 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 52 (29.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 170467 κλινικά δείγματα».


Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε το πλαίσιο στήριξης του τομέα των αερομεταφορών από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Αερομεταφορών, η επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπως αναγνωρίζεται διεθνώς, δίνει στην Κυβέρνηση μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

 

Tα τρία υπουργεία σημειώνουν ότι «η ειδική στήριξη αυτού του τόσο σημαντικού κλάδου για τον τουρισμό και τους κλάδους που επηρεάζονται από αυτόν (εστίαση, ψυχαγωγία και εμπόριο σε τουριστικές περιοχές, νησιωτική οικονομία κ.λπ.) αλλά και την εθνική οικονομία στο σύνολό της, θα ανέλθει στο ποσό των 115 εκατ. ευρώ περίπου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της ΕΕ και δικαιώνει τις διαχρονικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

Oι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική συγκυρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ...

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα: Δολοφόνησαν Βέλγο επιχειρηματία με δυο σφαίρες στο κεφάλι   ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Αγρια δολοφονία άνδρα στη Βούλα το βράδυ της Παρασκευής. Με δύο σφαίρες στο κεφάλι άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν, λίγο πριν από τις 21:30, Βέλγο επιχειρηματία, έξω από το σπίτι του. Σ...

Προδιαγραφές για τη λειτουργία από 1 Ιουνίου των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμώνΕλλάδα

Μετά την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνική...

Δεύτερος κύκλος δωρεών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αντιμετώπιση της πανδημίαςΕλλάδα

  Το Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει τον δεύτερο κύκλο δωρεών στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών τ...