Δρομολόγια πλοίων

«Θάλασσα Μπορούμε»: Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ενώνει τους ιστιοπλόους και συγκεντρώνει χρήματα για την καταπολέμηση του COVID 19!

Μια ακόμα επιτυχημένη δράση εν μέσω καραντίνας, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επιτυχιών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.  

Η πρωτοβουλία «Θάλασσα Μπορούμε», έγινε το όχημα όπου κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι μαζί με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς και το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» άνοιξαν πανιά στη μάχη κατά του Covid19 και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να συνεισφέρουν ενεργά στην ενίσχυση του κράτους ενάντια στην πανδημία.

Ιστιοπλόοι και απλός κόσμος από όλη τη χώρα, από το βράδυ της Τετάρτης, αγωνίζονται σε έναν ιδιότυπο διαδικτυακό στίβο που έστησε ο όμιλος με αποτέλεσμα να «γεμίσει η θάλασσα» του Virtual Regatta από μια τεράστια παρέα που αποτελείται από Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Πανελληνιονίκες, Εκπαιδευτές, αθλητές μικρών κατηγοριών, ιδιοκτήτες σκαφών αλλά και φίλους του αθλήματος! Η προκριματική φάση θα διαρκέσει δυο μέρες ενώ μετά θα περάσουμε στους τελικούς και το medal race, όπως ακριβώς γίνεται και στη θάλασσα!

Κάθε virtual ιστιοπλόος, για να εξασφαλίσει τον κωδικό συμμετοχής του έπρεπε να κάνει κατ’ ελάχιστον μια κατάθεση 50 Ευρώ στον ειδικό κρατικό λογαριασμό του COVID-19. H δράση ξεκίνησε Μ. Πέμπτη και όλοι όφειλαν να κάνουν την κατάθεσή τους μέχρι τη Τρίτη του Πάσχα. Συμμετέχοντες συνέβαλλαν πολύ περισσότερο από το ελάχιστο ενώ υπήρχαν και άλλοι που έβαλαν ένα ποσό ενίσχυσης στον λογαριασμό χωρίς να θέλουν να συμμετέχουν.

Η απήχηση που είχε η δράση, καθώς και το αποτέλεσμα που μέχρι τώρα έχει φέρει, έχουν χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ομίλου. Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, που από τη πρώτη στιγμή πίστεψε στην ενέργεια αυτή, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δήλωσε:         

«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ο όμιλός μας, οργανώνοντας κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, πέτυχε τρεις στόχους. Ο πρώτος αφορά την επίδοση της δράσης μας, που μάζεψε πάνω από 100 ιστιοπλόους και συγκέντρωσε ως τώρα 8.000 Ευρώ για την μάχη κατά του COVID-19. Ο δεύτερος στόχος που πετύχαμε είναι το να κρατήσουμε με μια ακόμα δράση «ζεστούς» τους ιστιοπλόους μας, να τους κάνουμε να ζήσουν για κάποια απογεύματα το άθλημα που αγαπούν, έστω διαδικτυακά, και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του «Μένουμε Σπίτι». O τρίτος και ίσως βασικότερος στόχος είναι ότι ένωσε την μεγάλη ιστιοπλοϊκή οικογένεια, κάνοντάς τη μια μεγάλη παρέα φίλων που αγωνίζονται για έναν κοινό σκοπό. Όλη η χώρα, όλες οι ηλικίες, κάθε επίπεδο, όλοι μια παρέα. Μια απόδειξη ότι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, δεν είναι μόνο ο όμιλος των Ολυμπιονικών και των επιτυχιών αλλά ένας αγαπητός από όλους όμιλος».

Η συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζεται μέχρι και την ημέρα λήξης των αγώνων και καλούμε όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή για την οικονομική ενίσχυση του κράτους ενάντια στην πανδημία.

 

Οι virtual ιστιοδρομίες συνεχίζονται και το ίδιο και η μάχη όλων μας κατά του Κορωναιού. Μια μάχη από την οποία θα βγούμε νικητές!

«Θάλασσα Μπορούμε».

Διαβάστε επίσης

image descriptionSM TUBE

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας διαφορετικές, ιδιαίτερες. Στιγμές που μας καθορίζουν, μας μεγαλώνουν, μας ζητούν να δώσουμε απαντήσεις στον εαυτό μας και στους άλλους. Έτσι είναι και...

image descriptionSM TUBE

Μια πτήση πάνω από την ιστοριά, πάνω από το κάστρο του Γάλλου φιλέλληνα Φαβιέρου, στην Τακτικούπολη Τροιζηνίας. Είναι οχυρό του 19ου αιώνα, σε υψόμετρο περίπου 80 μέτρων, πάνω στο ...

image descriptionSM TUBE

Πριν από μερικά χρόνια, η συντακτική ομάδα του περιοδικού "Ψαρεύω" ταξίδεψε στο όμορφο νησί του Σαρωνικού και με το παραπάνω βίντεο σας ξεναγεί στις ακτές και τους ψαρότοπούς του Π...