ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σάββας Αθανασίου υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη

Ο δημοσιογράφος ναυτιλιακού ρεπορτάζ και έμπειρος αιρετός στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων Σάββας Αθανασίου, θα πλαισιώσει με την υποψηφιότητα του, τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης“, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. 

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Ιωακειμίδης ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον Σάββα Αθανασίου την Τετάρτη 9 Αυγούστου με το ακόλουθο μήνυμα:

 

Ανακοινώνω με χαρά την υποψηφιότητα του Σάββα Αθανασίου για τον συνδυασμό μας “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης“ στην Περιφέρεια Νήσων
«Η άποψη, η πρόταση, η φωνή του κάθε πολίτη, είναι ισχυρή, μοναδική και πρέπει πάντα να ακούγεται σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου αποφάσισα να συμπορευτώ με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος αποτελεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μια αυτόνομη, ανεξάρτητη, δημιουργική προσωπικότητα.
Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του και θα δώσω μαζί του και με τους άλλους συνυποψήφιους έναν ευγενή αγώνα για να σχεδιάσουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια να υλοποιήσουμε το δημιουργικό όραμα μας.
Μέχρι τώρα, ως εκλεγμένος, οκτώ φορές δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, έδωσα αγώνες για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των νησιών, για την καθημερινή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση τους, για την ανάδειξη και την προστασία του Αργοσαρωνικού.
Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, είχα μια συνεχή παρουσία και αρθρογραφία στο χώρο της ναυτιλίας, όπου η οικογένεια μου έχει ισχυρούς δεσμούς.
Με το συγγραφικό έργο κατέγραψα την ιστορία του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά την προσφορά των ανθρώπων της ναυτιλίας.
Στο χώρο του αθλητισμού υπηρέτησα επί δεκαετίες, ως γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου της Καλλιθέας, ΕΣΠΕΡΟΣ και συνεχίζω να τον ενισχύω με όλες μου τις δυνάμεις.»
 
 
 
Ο κ. Αθανασίου στο δικό του προφίλ ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα: 
 
Ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει...
Ο νέος κύκλος ονομάζεται
“ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”
Η 9η Αυγούστου είναι μια σημαδιακή ημέρα για την ζωή μου. Πριν από χρόνια συνδέθηκα με την γυναίκα μου Χριστή και σήμερα έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια και έχουμε δημιουργήσει μια αγαπημένη και δημιουργική οικογένεια.
Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν απουσίασα από τους δημοκρατικούς αγώνες, ενώ εφέτος συπληρώνω 50 χρόνια συνεχούς δράσης.
Το 1974 ξεκίνησε η ουσιαστική ενασχόληση μου με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δίπλα στον αείμνηστο δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Γάλλο. Νέο παιδί, με αστείρευτη διάθεση προσφοράς στα κοινά, βρέθηκα ένα μεσημέρι μαζί του, στο σπίτι του στην οδό Μαντζαγριωτάκη για να γράψουμε το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας. Εγω και εκείνος. Γράφαμε, σβήναμε, τελικά καταλήξαμε σε ένα κείμενο. Μια παράγραφος, επικρίθηκε από πολλούς.
Ήταν εκείνη που αναφερόταν στην απομάκρυνση του Ιπποδρόμου από την Καλλιθέα και διατυπωνόταν η πρόταση για δημιουργία πάρκου και να αποδοθεί η παραλία και πάλι στους κατοίκους της Καλλιθέας. Αυτή η θέση μετά από δεκαετίες υλοποιήθηκε και στο χώρο του Ιπποδρόμου έγινε το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».
Είναι γεγονός σε πολλούς υπάρχει ακόμα η απορία γιατί ποτέ δεν συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλλιθέας, αλλά μόνο στην περιοχή των Μεθάνων και της Τροιζηνίας.
Η αγάπη μου για τα Μέθανα εκδηλώθηκε φαίνεται πιο έντονα, ενώ ταυτόγχρονα για πάνω από δύο δεκαετίες ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ, πότε ως γενικός
γραμματέας και πότε ως πρόεδρος.
Την περίοδο 1991 -1994 εξελέγην πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λουτροπόλεως Μεθάνων. Στη συνέχεια βγήκα τρεις φορές δημοτικός σύμβουλος στο «Καπποδιστριακό» Δήμο Μεθάνων απο 1998 έως το 2010.
Απο το 2011 μέχρι και σήμερα εκλέχθηκα τρεις φορές ως επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και ως συνεργαζόμενος με τον “Δήμο Από την Αρχή”.
Συνολικά, οι πολίτες των Μεθάνων και της Τροιζηνίας, με εξέλεξαν οκτώ φορές δημοτικό σύμβουλο, σε τρεις διαφορετικούς Δήμους: Στον Δήμο Λουτροπόλεως Μεθάνων, στον Καποδιστριακό Δήμο Μεθάνων και στον Καλλικρατικό Δήμο Τροιζηνίας, αρχικά και μετά από αγώνα με τους συνεργάτες μου, μετονομάστηκε σε Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου.
Να ζητήσω επίσης συγνώμη σε όλους εκείνους που ενδεχομένως αδίκησα.
Είμαι υπερήφανος για όλα αυτά που επέτυχα στην περιοχή των Μεθάνων και της Τροιζηνίας και είμαι σίγουρος ότι η προσφορά μου θα αξιολογηθεί στο μέλλον με αντικειμενικό τρόπο.
Όλα αυτά τα χρόνια σχεδίασα και πραγματοποίησα δεκάδες εκδηλώσεις που άφησαν το αποτύπωμα τους στην περιοχή. Για τη διάσωση του Σαρωνικού, για την ανάδειξη του ηφαιστείου της Καμμένης Χώρας, για την Αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με την δημιουργία των “Φίλων του Μουσείου Πόρου, Τροιζηνίας, Μεθάνων”.
Το συγγραφικό μου έργο και τα άπειρα άρθρα και προτάσεις μου συνέβαλαν στην καταγραφή της ιστορίας της περιοχής και στην ανάδειξη των μονοπατιών, όχι μόνο των Μεθάνων, αλλά και της Τροιζηνίας.
Σήμερα, θέλω να δηλώσω, ότι δεν θα συμμετάσχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Δυστυχώς, οι προσπάθειες μου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και έμπειρο διεκδικητικό δημοτικό σχήμα, δεν ευοδώθηκαν.
Οι λόγοι είναι πολλοί που έχουν να κάνουν κυρίως με τις παθογένειες και με λανθασμένες εγωιστικές επιλογές.
Δηλώνω, όμως, ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης και θα παρακολουθώ τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα είμαι αρρωγός σε κάθε δημιουργική προσπάθεια.
Μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο, την 31η Αυγούστου 2023, θα παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος και στη θέση μου θα συνεχίσει ο στενός μου συνεργάτης και φίλος, Νίκος Μπόγρης, που του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Σήμερα, κλείνω ένα κύκλο της ζωής μου ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, αλλά ανοίγω έναν άλλο, στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Ιωακειμίδη και σας καλώ να στηρίξετε την δημιουργική προσπάθεια του “Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”.
Ανεπιφύλακτα λοιπόν στηρίζω για Περιφερειάρχη Αττικής, τον ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ.
 
 
 
 
 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γαλατάς: Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου «Πάμε μαζί» στον Γαλατά Δευτέρα 14 Αυγούστου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι! Την Δευτέρα 14 Αυγούστου, θα βρίσκονται στ...

Θάνατος λουόμενης στα ΜέθαναΤΡΟΙΖΗΝΑ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Νησάκι Μεθάνων, 90χρονη ημεδαπή. Ιδιώτης ιατρός που βρισκόταν στο σημείο διαπίστωσε το θάνατό της, εν...

Η Δαρσινού Ελευθερία (Ρίτσα) υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή του Γιάννη Μώραλη ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής και τον Γιάννη Μώραλη είναι η Δαρσινού Ελευθερία (Ρίτσα).   Η κ. Δαρσινού έ...

Μέθανα - Η αποκάλυψη: Σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τα μυστικά των ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Τα άγνωστα και μυστηριακά Μέθανα. Ένας τόπος διαφορετικός από τους άλλους, αποκαλύπτεται στον θεατή μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα v...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου υποδέχθηκε τα παιδιά των ΚΔΑΠ Πόρου και ΤροιζηνίαςΠΟΡΟΣ

Τα ΚΔΑΠακια του Πόρου και της Τροιζηνίας πήγαν Μουσείο! Έγιναν για λίγο αρχαιολόγοι, έκαναν την πρώτη τους ανασκαφή και ανακάλυψαν αρχαία κομματια αγγείων, οστά, κοσμήματα... Κατέγ...