ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη της Μαρίας Ρεπούση στην Τροιζηνία και στον Πόρο

  Επίσκεψη στην Τροιζηνία και στον Πόρο πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄ Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση με την ευκαιρία της συνάντησης που διοργάνωσε το δίκτυο πολιτών «ΑλλαΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και να συζητήσει μαζί τους πιθανές λύσεις. Συγκεκριμένα ηΜαρία Ρεπούση :
  • Συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση, που διοργανώθηκε στον πολυχώρο ELANOVA από τη δημοτική κίνηση «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία», όπου συζήτησε με εκπροσώπους των φορέων τα προβλήματα των σχολείων, του Κέντρου Υγείας  Γαλατά, των δημοσίων υπηρεσιών που μεταφέρονται ή καταργούνται, καθώς και για την γενικότερη υποβάθμιση που αντιμετωπίζει η περιοχή του Πόρου και της Τροιζηνίας. Η Μαρία Ρεπούση υποστήριξε ότι ο παράγοντας της νησιωτικότητας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις αποφάσεις της πολιτείας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι στοιχειώδεις λειτουργίες των νησιών και υποστήριξε την ανάγκη διατήρησης της ΔΟΥ Πόρου προκειμένου να εξυπηρετείται και η Τροιζηνία και τα γύρω νησιά.
  • Επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Γαλατά και ενημερώθηκε από το Διευθυντή κ. Παντελή Ανδριανέση και τον Πρόεδρο ΔΕ κ. Δημήτρη Μωρόπουλο για τις ελλείψεις σε προσωπικό που χρονίζουν. Η βουλευτής ενημέρωσε με τη σειρά της για δικές τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές ενέργειες (κατάθεση σχετικής αναφοράς) και δεσμεύθηκε να διερευνήσει τις δυνατότητες κάλυψης των κενών. Με την επάνοδο της στον Πειραιά επικοινώνησε με το Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) κ. Γιάννη Ευδοκιμίδη και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη των κενών.
  • Συναντήθηκε με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σάββα Αθανασίου.
  • Συναντήθηκε με το δήμαρχο Πόρου κ. Δημήτρη-Ανδρέα Στρατηγό και ενημερώθηκε από αυτόν για την αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση στο νέο αναπτυξιακό νόμο και τη μείωση του ποσοστού επιδότησης από 50% σε 25 %. Η Μαρία Ρεπούση συμφώνησε μαζί του ότι η συρρίκνωση της επιδότησης θα επιδεινώσει περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
  • Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη, ο οποίος υπογράμμισε την τεραστία σημασία που έχει για το νησί η ύπαρξη κοντινού αεροδρομίου με δυνατότητα πτήσεων χαμηλού κόστους.
  • Τέλος συναντήθηκε με τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου και παρευρέθηκε στο χορό που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πόρου.

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη για την ΤροιζηνίαΤΡΟΙΖΗΝΑ

Από το Δίκτυο Πολιτών "ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία" ανακοινώθηκαν τα αρχικά συμπεράσματα από την σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου στον πολυχώρο ELANOVA. Συζήτηση υψ...