image description

10 Χρόνια Spetses Classic Yacht Regatta: Η επετειακή διοργάνωση χάρισε μοναδικές συγκινήσεις (φωτογραφίες!)

Μαγικές εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις πρόσφερε ο 10ος  επετειακός Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών,  Spetses Classic Yacht Regatta 2022 (SCYR), που διεξήχθη από τις 23 ως τις 26  Ιουνίου στις Σπέτσες, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

 

 

 

 

 

 

Σκάφος Glaramara

 

Με χρυσούς χορηγούς τη σαμπάνια Moet & Chandon και την super premium βότκα Belvedere και μέγα υποστηρικτή το Poseidonion Grand Hotel

 

 

 

 

 

Το υπέροχο νησί των Σπετσών και ειδικότερα η θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου, κατακλύστηκε από πλήθος σκαφών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κάνοντας τον αγωνιστικό παλμό να χτυπάει δυνατότερα από κάθε άλλη χρονιά.

 

 

Λίζα Σταθάτου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SCYR - Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Ελίζα Προκοπίου, Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος  - Μαρίνα Κουταρέλλη, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου SCYR

 

Την έναρξη του Spetses Classic Yacht Regatta 2022 κήρυξε την Πέμπτη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Λίζα Σταθάτου και την Αντιπρόεδρο του ΝΟΕ Ελίζα Προκοπίου. Η πρώτη μέρα έκλεισε με το λαμπερό Welcome Cocktail powered by Moet & Chandon and Belvedere Vodka, στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, σημείο κατατεθέν του νησιού των Σπετσών.

 

 

 

 

Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και τις τρεις ημέρες, καθώς ο αέρας, που έφτασε μέχρι και τους 20 κόμβους, επέτρεψε στην επιτροπή αγώνων να δημιουργήσει απαιτητικούς στίβους από το Τρίκερι μέχρι και το γύρο των Σπετσών. Στον αγώνα συμμετείχαν τρεις κατηγορίες σκαφών, τα κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβοι και οικογενειακές λέμβοι-dinghies, με το παρών να δίνεται από πλήθος ναυτοπροσκόπων, σε μία μοναδική παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής και ξυλοναυπηγικής ιστορίας.

 

Η 2η μέρα έκλεισε με το καθιερωμένο Crew Party powered by Bwin, όπου βραβεύτηκαν τα σκάφη Αλκμήνη, Caretta-Caretta, Glaramara, Larne, Marida και Navisa, που έχουν τιμήσει το θεσμό και στα δέκα χρόνια του.

 

 

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Gustavia και ο Γιώργος Προκοπίου, Προέδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στην τελετή αδελφοποίησης.

 

Στην κεντρική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 10ου Spetses Classic Yacht Regatta, έγινε αδελφοποίηση του Yacht Club de France καθώς και του Gustavia Yacht Club, πρόεδρος του οποίου είναι ο  Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ενώ απονεμήθηκε και το βραβείο αναγνώρισης έργου ζωής στην ξυλοναυπηγική τέχνη στον Θοδωρή Τσίκη.

 

 

Κώστας Tσαντίλης, Επιτροπή Ενστάσεων SCYR - Κώστας Θεοφιλόπουλος, Marketing Manager Moet-Hennessy – Αντώνης Γεραντώνης, Market Manager Southern Europe Moet-Hennessy – Μαρίνα Κουταρέλλη - Στέλιος Χάτζηιωάννου – Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος – Κατερίνα Τσαντίλη,  Επιτροπή Ενστάσεων SCYR – Λίζα Σταθάτου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SCYR – Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής Άμβυξ – Michael Clough, Επιτροπή Ενστάσεων SCYR

 

 

Το βραβείο του χρυσού χορηγού Moet & Chandon απονείμει ο Κώστας Θεοφιλόπουλος, Marketing Manager Moet-Hennessy, στο σκάφος Glaramara.

 

Το Moet & Chandon Gold Sponsor Award παρέλαβε το σκάφος Glaramara, με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, ενώ το Belvedere Gold Sponsor Award απονεμήθηκε στο σκάφος Marida, με κυβερνήτη το Στάθη Πάκη. Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Concours D’ Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα σκάφη, το οποίο παρέλαβαν τα σκάφη Αλκμήνη, Perseo και Sea Song.

 

 

H Αγγελική Κυριακοπούλου, Βrand Manager Moet – Hennessy, απονείμει το βραβείο του χρυσού χορηγού Belvedere στον Στάθη Πάκη, κυβερνήτη του σκάφος Marida.

 

 

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για την ολοκλήρωση του επετειακού Spetses Classic Yacht Regatta. Η επιτυχία της διοργάνωσης, ενός από τους κορυφαίους αγώνες της Μεσογείου, είναι αποτέλεσμα ομαδικής και εντατικής δουλειάς από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

 

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Στις Σπέτσες για την μεγάλη γιορτή της θάλασσας, της ιστιοπλοΐας και της ναυτοσύνης! 10 χρόνια τώρα, το Spetses Classic Yacht Regatta κρατάει ζωντανή την ιστορία και την παράδοση του ναυταθλητικού μας πολιτισμού, των μοναδικών δεξιοτήτων των κυβερνητών και των πληρωμάτων μας και την αξεπέραστη μαστοριά των νησιωτών μας. Συγχαρητήρια στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στο Δήμο Σπετσών και στο Ναυτικό Όμιλο Σπετσών, για την εξαιρετική διοργάνωση. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει το ιστορικό και πανέμορφο νησί μας».

 

 

Χρυσoί Χορηγοί της διοργάνωσης δυο εμβληματικές μάρκες που στήριξαν για πέμπτη χρονιά με υπερηφάνεια το θεσμό της SCYR2022. Η σαμπάνια Moet & Chandon και η super Premium βότκα Belvedere ήρθαν να υπογραμμίσουν την αποστολή αυτής της σημαντικής διοργάνωσης τονίζοντας το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ομαδικότητα, αξίες παγκόσμιες και διαχρονικές.

Η Moet & Chandon στηρίζει το θεσμό γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών.

Η Belvedere καθιέρωσε ένα νέο πρότυπο αριστείας, εγκαινιάζοντας πρώτη την κατηγορία της super-premium βότκας. Είναι η πρωτότυπη και αληθινή έκφραση μιας premium βότκας που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα 600 χρόνων παράδοσης και γνώσης

 

 

Την εκδήλωση Spetses Classic Yacht Regatta 2022 στήριξαν:

 

 

 

Η Julius Baer  ήταν Financial Partner της διοργάνωσης, ενώ χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta ήταν η bwin.

 

Η Ελίζα Προκοπίου, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος με τα στελέχη της Julius Baer

 

 

Αλεξία Ζαραδούκα

 

Η Nuxe, των φυτικών προϊόντων  ήταν ο Suncare Partner της διοργάνωσης

 

 

Χάρης Γιακουμάτος, Μαλαματένια Παλατσίδη

 

Η SEIKO, χορηγός της διοργάνωσης.

 

 

 

Η Spanos Luxury Cars, Official Jaguar Land Rover Dealer υποστήριξε τη διοργάνωση με τη νέα Jaguar E-Pace,  που διατίθεται και σε έκδοση Plug -in  Hybrid

 

 

 

Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν επίσης το πολυτελές Amanzoe καθώς και η  Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και προσέφερε τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων. 

 

 

H επετειακή Salty Bag για την 10η χρονιά Spetses Classic Yacht Regatta

 

Παράλληλα υποστηρικτές ήταν η Salty Bag,  η οποία έραψε τις skippers’ bags των αγώνων, από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοΐας και η Hellenic Seaways που ανέλαβε τη μεταφορά των επιτροπών αγώνων. Η Spetses Cruising και η Blue Vibes στήριξαν τη διοργάνωση και έδωσαν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν από κοντά τον παλμό των αγώνων. Κατά τη διάρκεια του Crew Party, η Kayak πρόσφερε υπέροχα παγωτά στα πληρώματα, ενώ τέλος, οι θεατές του αγώνα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Pepsi Challenge.

 

 

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε η εταιρεία Communication Lab και η δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη.

 

 

 

Ακολουθεί ο πίνακας των μεγάλων νικητών:

 

Traditional Dinghies

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

PALME HARRY

2η

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΡΙΝΑ

3η

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΜΥΛΟΣ

 

 

Spirit of Tradition

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

BACCARA

KATSAOUNIS KOUMANTAROS FLORA

2η

MAZU

BORTECENE HAKAN

3η

ZAZU

BEST BRIAN

 

 

Contemporary Classics

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

AETOS

ΣΙΝΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

2η

GALOPIN 5

ROUBERTIE VINCENT

3η

DADDY COOL

ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

Classics A’

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

FLAMINGO

ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

2η

CASSIOPEIA

ΚΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3η

LIZZA FIRST

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

 Classics B’

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

MAYFLOWER

MAROLIA JANITA

2η

NAVISA

Ν.F. LYKIARDOPULO

SEA SONG

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΡΔΩΝΗΣ

 

 

 

 

 

Traditional Open Boats 1

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΠΑΡΑΛΟΣ

ΝΤΡΙΑΝΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

2η

ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΙΙΙ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3η

ΝΗΡΕΑΣ

ΠΕΤΕΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Traditional Open Boats 2

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ

ΚΑΦΕΤΖΙΔΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

2η

AROKALI

ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΑΝΟΣ

3η

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΚΙΡΚΗΣ

 

Traditional Boats 1

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΒΙΚΙΝΓΚ

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

2η

CARETA CARETA

DELAROCH ALDRICK

3η

ΑΙΘΡΑ

ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Traditional Boats 2

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΗΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΜΑΘΙΟΣ

2η

ΜΑΡΙΔΑ

ΠΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

3η

ΑΛΚΥΟΝΗ

ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

PHOTO CREDITS:

Νίκος Ζάγκας

Κοσμάς Κουμιανός

Παναγιώτης Μαυρομάτης

Νίκος Καρανικόλας

Studio Panoulis

Κατερίνα Κατόπη

 

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου, από τον οποίο ξεκίνησε η Επανάσταση στις Σπέτσες, στις 3 Απριλίου του 1821, έγιναν χθες (25/6) τα εγκαίνια του χώρου της Βιβλιοθήκης-Αρχείου της μονής,...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  Tην Τετάρτη 29 Ιουνίου θα προβληθεί σε avant premiere στις Σπέτσες και το Cine Titania η πολυαναμενόμενη ταινία Η Χαμένη Κόρη , φέρνοντας στο νησί λίγη από τη λάμψη του αμερικανι...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

“Ανοίγει πανιά» από σήμερα στο φιλόξενο θαλάσσιο μπουγάζι των Σπετσών, έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, η εορταστική 10 η «Spetses Classic Yacht Regatta 2022” , ο κορυφαίος Διεθνής ...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Πραγματοποιήθηκε  ήδη ο πρώτος ψεκασμός για το έτος 2022 στον Δήμο Σπετσών   Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής για τα έτη 20...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπετσών και οι φωτογραφίες από τη σελίδα του στο fb:     Σήμερα, ο Σύλλογός μας υποδέχτηκε μέσα στο Σχολείο μας, το Φο...

image descriptionΕλλάδα

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναμένουν μεγάλο όγκο επισκεπτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η προσοχή όλων εστιάζεται στα δελτία πρόγνωσης του καιρού.    Σύμφωνα με το meteo.gr...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  Το Spetsathlon επέστρεψε το τριήμερο 13-15 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών, στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, αφήνοντας για άλλη μια χρον...

image descriptionΑίγινα

Ενισχυμένες με νέα μέλη βγήκαν οι Ομάδες Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα νησιά του Αργοσαρωνικού μετά την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου.    Συγκεκριμένα: Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ της Αίγινας Αγκ...