ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To Spetses Classic Yacht Regatta 2021 άνοιξε και πάλι πανιά ελευθερίας στο ιδανικό μπουγάζι των Σπετσών (φωτογραφίες!)

 

 

Τα πιο όμορφα και ιστορικά σκάφη των ελληνικών θαλασσών, συμμετείχαν στο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR) και κατέκλυσαν το θαλάσσιο χώρο των Σπετσών, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, προσφέροντας υπέροχες εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις σε έναν αγώνα – θεσμό για τα δεδομένα της Μεσογείου.

 

 

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2021 διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών με υποστηρικτή το Poseidonion Grand Hotel και την συμβολή του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τις νέες εγγραφές να φτάνουν το 20%, χαρίζοντας στο νησί τον αγωνιστικό παλμό που έχει συνηθίσει να προσφέρει η διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ηχηρή παρουσία στον αγώνα είχαν και σκάφη από το εξωτερικό, με την Οργανωτική Επιτροπή να κερδίζει ξανά το στοίχημα των διεθνών συμμετοχών.

 

 

 

 

Ιδιαίτερη νότα έδωσε η παρουσία Ναυτοπροσκόπων απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας.  Παράλληλα για μία ακόμη χρονιά ειδική έμφαση δόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με θέματα αειφορίας και προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

 

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με το Welcome Party on Board X Moet & Chandon και με kick off event στο Nikki Beach ενώ συνεχίστηκε στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, όπου έγιναν ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies.  Δυστυχώς ο αέρας δεν έκανε το χατίρι των συμμετέχοντων, ωστόσο κατάφεραν και τις τρεις μέρες να στηθούν οι θαλάσσιοι στίβοι και να διεξαχθούν οι ιστιοδρομίες.

 

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Regatta, οι Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης, Moet & Chandon και Belvedere, δημιούργησαν ειδικά διαδραστικά activations για τους ιστιοπλόους.

 

 

H Moet & Chandon ως περήφανος Χρυσός Χορηγός, πρόσθεσε μερικά ακόμη ναυτικά μίλια στη μακρόχρονη ιστορία της ως λάτρης και υποστηρικτής του συναρπαστικού κόσμου της ιστιοπλοΐας. Από το Welcome Party on Board μέχρι και την τελευταία απονομή πριν τη δύση του ηλίου κάθε αγωνιστικής ημέρας, οι χρυσές σταγόνες της πιο αγαπημένης σαμπάνιας στον κόσμο δρόσιζαν και επιβράβευαν πληρώματα και επισκέπτες δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες.   

 

 

Παράλληλα, η Belvedere Vodka εγκαινίασε την παρουσία της στην Ρεγκάτα μυώντας καλεσμένους και ιστιοπλόους στην μαγεία της φύσης και τη δύναμη της απλότητας όπως αποτυπώνεται στην νέα της καμπάνια Made with Nature.

 

 

 

 

 

Την Κυριακή, μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε η  κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες, στον προαύλιο χώρο της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, όπου στις 3 Απριλίου του 1821 είχε υψωθεί η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης. 

 

 

 

 

Το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Ποσειδωνίου είχαν γίνει οι απονομές για τους νικητές ημέρας με την Garmin Greece να δωρίζει το Marq Captain, στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Λίζα Σταθάτου, με τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοίας Παύλο Καγιαλή να πραγματοποιεί την απονομή. 

 

Λίζα Σταθάτου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SCYR - Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής - Άννα Ανδρεάδη, Μελος ΔΣ Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

 

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μία τόσο απαιτητική διοργάνωση, όπως είναι το Spetses Classic Yacht Regatta, κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Η ομαδική και εντατική δουλειά ήταν το κλειδί για να μη χαθεί τίποτα από την αίγλη ενός αγώνα που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Μεσογείου.»

 

Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

 

Ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος του ΝΟΕ, δήλωσε: «Η πιο ξεχωριστή ρεγκάτα στην Ελλάδα έδωσε ξανά το στίγμα της, συγκεντρώνοντας τα ομορφότερα και ιστορικότερα σκάφη των ελληνικών θαλασσών, σε μία διοργάνωση που στέφθηκε από επιτυχία, πέραν των προσδοκιών. Το μοναδικό θέαμα που προσφέρει διαχρονικά η ρεγκάτα, παρέμεινε αμείωτο και τη φετινή χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω με θέρμη όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα»

 

Η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ συνεχίζει να στηρίζει  για τέταρτη χρονιά  με υπερηφάνεια το θεσμό, με δυο εμβληματικές μάρκες οι οποίες έρχονται να υπογραμμίσουν την αποστολή αυτής της σημαντικής διοργάνωσης τονίζοντας το ευ αγωνίζεσθε και την ομαδικότητα, αξίες παγκόσμιες και διαχρονικές.

 

Η Moet & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2021, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moet & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης.

 

 

Η Belvedere καθιέρωσε ένα νέο πρότυπο αριστείας εγκαινιάζοντας πρώτη την κατηγορία της super-premium βότκας. Μια παράδοση παρασκευής βότκας με ιστορία 600 ετών, σε ένα από τα μακροβιότερα πολωνικά αποστακτήρια που χρονολογείται από το 1910. Η Belvedere προσφέρει υψηλής ποιότητας, απολύτως φυσικά προϊόντα που έχουν δύο πολύ απλά συστατικά: πολωνική σίκαλη και καθαρό νερό. Καθώς παρασκευάζεται από 100% πολωνική σίκαλη και νερό από το ιδιόκτητο φυσικό πηγάδι του αποστακτηρίου, η Belvedere είναι απολύτως φυσικό απόσταγμα χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο ή προσθήκη ζάχαρης. Η Belvedere πρεσβεύει την ποιότητα και όχι την ποσότητα – ασυμβίβαστη ποιότητα,  ξεχωριστή γεύση και απολύτως φυσικά συστατικά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

 

 Στρατής Ανδρεάδης, Γενικός Συντονιστής Spetses Classic Yacht Regatta - Μανώλης Βορδώνης, Poseidonion Grand Hotel.

 

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων, ήταν και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance, για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

 

Η Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διεθνώς από τους ικανότερους εμπειρογνώμονες, ήταν financial partner της διοργάνωσης.

 

 

 

Χορηγός του αγώνα ήταν η BWIN, το μεγαλύτερο brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού, που προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες με την εξελιγμένη  τεχνολογική του πλατφόρμα.

 

 

 

Επίσημος e-mobility partner της διοργάνωσης ήταν η Kosmoride, το μοναδικό εξειδικευμένο δίκτυο καταστημάτων αποκλειστικά για e-Bikes στην Ελλάδα.

 

 

 

Nikki Beach Resort & Spa: Η υπέροχη θέα στο Πόρτο Χέλι

 

 

Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν τα πολυτελή Amanzoe και Nikki Beach Resort & Spa, που φιλοξένησε δημοσιογράφους της διοργάνωσης.

 

Η Salty Bag με την Tritone στο Spetses Classic Yacht Regatta 2021

 

 

Η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών, πρόσφερε τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, όπως και η Salty Bag,  η οποία έραψε τις skippers’ bags των αγώνων Tritone από επαναχρησιμοποιούμενα πανιά ιστιοπλοΐας  με μηνύματα αειφορίας, προωθώντας το οικολογικό μήνυμα της διοργάνωσης. Υποστηρικτής αντηλιακής προστασίας ήταν η Intermed με τη σειρά “Luxurious Suncare”, ενώ υποστηρικτής μεταφορών, η Hellenic Seaways.

 

 Μαρίνα Κουταρέλλη, CEO Communication Lab - Κατερίνα Κατώπη-ΛυκιαρδοπούλουΓενική Διευθύντρια Dolphin Capitals

 

 

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη.

 

 

 

Ακολουθεί ο πίνακας των νικητών:

 

 

 

 

The Spetses Challenge

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

SPYRYS

 

WIRTZ ALAIN

ΑLEXANDRA Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ

 

 

Contemporary Classics

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

AETOS

ΣΙΝΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

2η

ISABELLA

ΤΑΝΙΑ ΣΟΦΙΚΙΤΟΥ

3η

DADDY COOL

ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

 

Classics Α’

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

CASSIOPEIA

ΚΑΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – KARI KHEVENHULLER

2η

CARINA

ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

3η

GLARAMARA

ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

 

Classics Β

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

LIZZA

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2η

NAVISA

LYKIARDOPULO N.F

3η

MAYFLOWER

MAROLIA JANITA

 

 

 

 

 

Traditional Boats 1’

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΒΙΚΙΝΓΚ

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

2η

CARETA CARETA

ANDRICK DELAROCHE

3η

ΑΛΚΥΟΝΗ

ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Traditional Boats 2’

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΗΣ

ΜΑΘΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

2η

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

ΠΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3η

ΠΑΡΑΛΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

Traditional Dinghies

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΝΤΣΙ

2η

ΓΡΑΥΣ

ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

3η

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Traditional Open Boats

 

Θέση

Σκάφος

Κυβερνήτης

1η

ΝΗΡΕΥΣ

ΠΕΤΕΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2η

ΠΑΡΑΛΟΣ

ΝΤΡΙΑΝΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 

3η

AROKALI  

ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Έκθεση "Αϊτή Ελλάδα 1821-2021 - Ταξίδι προς την Ελευθερία" στο Εκκλησιαστικό Μουσείο ΣπετσώνΣΠΕΤΣΕΣ

  Η Σχολή καλών Τεχνών, Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών στο Ναύπλιο μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ΑΪΤΗ-ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 "Ταξίδι προς την Ελευθερία – Respect" στο Εκ...

Νεότερη ενημέρωση του Δήμου Σπετσών για τα αποτελέσματα των rapid tests - 10 θετικάΣΠΕΤΣΕΣ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου Σπετσών και κατόπιν της ολοκλήρωσης της σημερινής 23/07/21 διαδικασίας εξέτασης των rapid tests αντιγόνου, ο Δήμος Σπετσών ενημερώνει πως διε...

Σπέτσες: Επίσημη έναρξη αύριο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου στην εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου - Διάρκεια από 18 έως και  25 ΙουλίουΣΠΕΤΣΕΣ

  To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει, κάνοντας εορταστική έναρξη αύριο το βράδυ στις 9 στην εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου των Σπετσών,  επιβεβαιώνοντας την ανάδειξ...

Νέα δεδομένα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφέρειας - Πορθμειακές γραμμές Κόστα-Σπέτσες, Μετόχι-Ύδρα, Πόρος - Γαλατάς, Πέραμα - ΣαλαμίναΣΠΕΤΣΕΣ

  Θα γίνεται δεκτό και το self test   Με τη νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.42012/2021 τροποποιήθηκε η Δ1α/Γ.Π.οικ.41332/2021 σχετικά με τη μετακίνηση των επιβατών σε  ακτοπλοϊκές συνδέσει...