ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου και Φεστιβάλ «Αναστάσιος Λεϊμονής»– Πόρος 2018

Στις 23 Αυγούστου 2018, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού, στις 8 μ.μ. με ένα εορταστικό ρεσιτάλ θα αρχίσει τις εργασίες της η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου και Φεστιβάλ ¨Αναστάσιος Λεϊμονής¨ που θα φιλοξενηθεί για 10η συνεχή χρονιά στο νησί του Πόρου από τις 23 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Σε αυτήν την επετειακή διοργάνωση διακεκριμένοι σολίστες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν ενεργά στο ΄΄10ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2018΄΄, χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες σε καθημερινή βάση μοναδικές ερμηνείες στα 22 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ . Ξεχωριστές βραδιές για την φετινή διοργάνωση θα είναι η βραδιά με Κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα ΄΄Sinfonietta΄΄ Αθηνών το Σάββατο 25 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, ώρα 20.00, το Ρεσιτάλ υπό το φως της πανσελήνου στο Ιερό του Ποσειδώνα την Κυριακή 26 Αυγούστου, το Ρεσιτάλ Πιάνου για Λιλιπούτειους πιανίστες στις 27 Αυγούστου που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται στην Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, και τα Εορταστικά Κοντσέρτα (γκαλά) στις28 και 31 Αυγούστου για σολίστες κάθε ηλικίας στα οποία συμμετέχει το κοινό βραβεύοντας την καλύτερη εμφάνιση σολίστα. Επίσης στις 24, 29 και 30 πραγματοποιούνται ατομικά ρεσιτάλ πιάνου από ταλαντούχους πιανίστες, ώρα 20.00 στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού και ώρα 21.45 στην αίθουσα Νεφέλη του Ξενοδοχείου Σειρήνα (Sirene Blue Resort).

Οι 11 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses. (Γεώργιος Αραβίδης – Ελλάδα, Yuri Bogdanov-Ρωσία, LiliaBoyadjieva –Βουλγαρία –Γαλλία, Dennis Chefanov-Ρωσία, Paolo FrancheseIταλία, Αγάθη Λεϊμονή-Ελλάδα, Igor Petrin-Ρωσία, Marina Pliassova-Ρωσία, Philippe Raskin-Βέλγιο, Rafael Salinas-Ισπανία, Μichael Wladkowski-Γαλλία).

Oι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.

Ο συνδυασμός μαθημάτων και διακοπών στο νησί Πόρου με τις εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Χάρη στην κ. Λεϊμονή, και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του κ. Σπύρου Λάζαρη –ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, ο οποίος προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα, του Πυθαγόρειου Ωδείου και του Τρίτου Προγράμματος, συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα στο έμψυχο δυναμικό της Ακαδημίας και εκτός από την υλικοτεχνική υποστήριξη που θα προσφέρει, θα φιλοξενήσει σε δημοτικά κτήρια και σχολεία μια διοργάνωση που συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες σολίστες με τους πολυάριθμους συνοδούς τους (γονείς και φίλους) και οι καθηγητές τους αποτελούν διαπιστωμένα τους καλύτερους πρεσβευτές του Πόρου διεθνώς.

Παράλληλα μέσω της διοργάνωσης παρέχεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν δωρεάν τα ομαδικά και ατομικά Ρεσιτάλ πιάνου.

Δείτε την αφίσα και το πρόγραμμα:

PianoAcademyAff_34x49_2018_pro2

Διαβάστε επίσης

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του «ΦΟΙΒΟΣ» από Πόρο για Πειραιά λόγω μηχανικής βλάβηςΑίγινα

Ανεκτέλεστο θα παραμείνει το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού «ΦΟΙΒΟΣ» από Πόρο για Μέθανα, Αίγινα, Πειραιά λόγω μηχανικής βλάβης. Οι 176 επιβάτες, τα 21 ΙΧ οχήματα και τα 21...