Πόρος: Εγκρίθηκε έργο βελτίωσης του χώρου στάθμευσης του Αγ. Στέφανου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη με τίτλο  “Διαμόρφωση PARKING Αγίου Στεφάνου”  προϋπολογισμού  20.000,00€.

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πόρου, Τάσου Ξάνθη, πρόκειται για ένα μικρής κλίμακας έργο στον Άγιο Στέφανο, που αφορά την διαμόρφωση του χώρου με επίστρωση μιας επιφάνειας 2 στρεμάτων με υλικό 3Α.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε πως το έργο θα έχει ως αντικείμενο να ομαλοποιηθεί όσο μεγαλύτερη επιφάνεια του χώρου, ώστε να διευκολύνεται η στάθμευση αυτοκινήτων, χωρίς όμως γίνει ασφαλτόστρωση, καθώς στην περιοχή σε βάθος πενταετίας, προωθείται η εκτέλεση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου, το οποίο θα περιλαμβάνει κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, μονάδων αφαλάτωσης και χώρων πρασίνου και στάθμευσης.

Ο ορισμένος από τον κ. Σπυρίδωνα ως αναπληρωτής του επικεφαλής της Μειοψηφίας, Δημήτρης Μωρόπουλος, στην τοποθέτηση του δήλωσε πως ο χώρος έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Πόρου από το Ελληνικό Δημόσιο για αθλητικές εγκαταστάσεις, και γι΄ αυτό ο Δήμος δεν μπορεί να προχωράει σε εργασίες διαμόρφωσής του ως χώρου στάθμευσης. Επίσης, ο κ. Μωρόπουλος, παρατήρησε λάθη στο κείμενο της Μελέτης, όπου αναγραφόταν η λέξη Κύθηρα αντί για Πόρος.

Απαντώντας ο κ. Δημητριάδης, δήλωσε πως ο Δήμος έχει παραχώρηση από το 1972 προκειμένου να δημιουργήσει γήπεδο ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ποτέ ο Δήμος δεν έκανε την χρήση αυτή. Αντίθετα, χρησιμοποιούσε ανέκαθεν τον χώρο ως παράνομο μπαζότοπο, ως παράνομο αμαξοστάσιο και ως παράνομο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Και το έκανε αυτό, όσο Δήμαρχος ήταν ο κ. Σπυρίδωνας και όσο ο κ. Μωρόπουλος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας ή ακόμα και αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Τώρα λοιπόν, που η σημερινή δημοτική αρχή επιτέλους σταμάτησε όλες αυτές τις παράνομες χρήσεις και καθάρισε μετά από τόσες δεκαετίες τον χώρο, και φέρνει στο ΔΣ μια μικρή δαπάνη για την προσωρινή διαμόρφωση της επιφανείας του, ο κ. Μωρόπουλος θυμήθηκε την πράξη παραχώρησης του 1972 και την προβλεπόμενη χρήση του χώρου... Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, έχει υποβάλει ήδη από τον Αύγουστο του 2016 αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία για την αλλαγή χρήσης του χώρου, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του Δήμου. «Δεν φτάνει που εσείς τόσες δεκαετίες δεν είχατε κάνει τίποτα από όλα αυτά και κρατούσατε τον χώρο υποβαθμισμένο παρανομώντας, τολμάτε να κάνετε κριτική σε εμάς που βάζουμε τάξη και προσπαθούμε να κάνουμε έργο», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Τέλος, ο Δήμαρχος δήλωσε πως τέτοιες μικρές Μελέτες είναι πανομοιότυπες για όλα τα νησιά και διαβεβαίωσε ότι τυχόν τυπογραφικά λάθη δεν προκαλούν πρόβλημα και θα διορθωθούν. Επίσης, επεσήμανε ότι, ενώ παλιότερα ένα τέτοιο μικρό έργο θα είχε προχωρήσει με Απόφαση Δημάρχου με απ’ ευθείας ανάθεση, σήμερα ακολουθούνται οι πολύπλοκες διαδικασίες που ορίζει ο νέος Νόμος για τα δημόσια έργα, καθώς απαιτείται διαγωνισμός και Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Την έγκριση της Μελέτης υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ροΐδη η οποία δήλωσε πως δεν πρέπει να φέρνουμε εμπόδια σε έργα που γίνονται για το καλό του τόπου και η σύμβουλος της μειοψηφίας Ελένη Κουτουζή, η οποία δήλωσε πως για χρόνια ο χώρος θύμιζε σκουπιδότοπο και σήμερα έχει αλλάξει, ενώ πρόσθεσε πως συμφωνεί με κάθε ενέργεια προσωρινής διαμόρφωσης και αναβάθμισης του χώρου.

Διαφορετική πρόταση κατέθεσαν οι εναπομείναντες σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος, Μητσοπούλου και Μάνδηλας, ενώ η ανεξάρτητη σύμβουλος Α. Μακρή δήλωσε παρούσα, καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει απαντηθεί το αίτημα που έχει καταθέσει ο δήμος για την  αλλαγή χρήσης χώρου. 

 

Διαβάστε επίσης

Το κατανυκτικό υπερθέαμα της Μεγάλης Παρασκευής στον Πόρο και την Ύδρα (βίντεο & φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Η κατάνυξη της Μεγάλης Παρασκευής στα νησιά του Αργοσαρωνικού, σε συνδυασμό με την ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου στον Πόρο και την Ύδρα, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία που καλο...

Ξεκινά το θερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων & μουσείωνΑίγινα

Ενόψει των εορτών και με βάση τον κατάλογο που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει  για τη λειτουργία διευρυμένου ω...

1o «THESEUS YOUTH CUP»: To μέλλον του ποδοσφαίρου από τέσσερις χώρες στα γήπεδα Πόρου και ΤροιζηνίαςΠΟΡΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα γήπεδα του Πόρου, του Γαλατά και των Μεθάνων, το 1 ο Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών «Θησέας», που ξεκίνησε το Σάββατο 8 Απριλίου. Στο το...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης για το γήπεδο του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συναντήθηκε με τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχο κ. Παναγιώτη Λυμπέρη, τον Δήμαρχο Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη και τον...

3 Απριλίου 1827: Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας επιλέγει ως κυβερνήτη τον ΚαποδίστριαΑίγινα

Σαν σήμερα, στις 3-4-1827, η 3η Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων που συνήλθε στην Τροιζήνα, επέλεξε ως πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια. Με το υπ' αριθμό ΣΤ' ψήφισμα της...

7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και ΕλιάςΠΟΡΟΣ

Στα εγκαίνια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς παραβρέθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε...