ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Γενική Συνέλευση του Ε.Ε.Σ.Π. τη Δευτέρα 20 Μαρτίου

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, πραγματοποιεί την ετήσια Γενική Συνέλευση του τη προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 5μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτηρίου Συγγρού, στην οποία πορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου. Στη Γενική Συνέλευση εκτός των τυπικών θεμάτων (Απολογισμός 2016, Προυπολογισμός 2017), θα συζητηθούν 3 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ζητήματα:  
  1. Ασφαλιστικό (ΕΦΚΑ) & Φορολογικό Σύστημα για τους επαγγελματίες
Ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Κώστας Δόσκαρης θα παρουσιάσει τα νέα στοιχεία και θα ακολουθήσει τοποθέτηση Λογιστών, μελών του Ε.Ε.Σ.Π.  
  1. Τραπεζικές Υπηρεσίες για Επαγγελματίες (POS, Ακατάσχετοι Λογαριασμοί κλπ)
Οι Διευθυντές των τριών Τραπεζών που διαθέτουν Υποκαταστήματα στον Πόρο (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) θα ενημερώσουν τα μέλη για τα POS, τους τραπεζικούς ακατάσχετους λογαριασμούς κλπ.  
  1. Άδειες Λειτουργίας, Παραχωρήσεις Κοινόχρηστων Χώρων, Υγιής-Αθέμιτος Ανταγωνισμός
Οι εκπρόσωποι των Αρχών του Πόρου (Δήμος, Λιμεναρχείο και Αστυνομικό Τμήμα) θα ενημερώσουν τα μέλη του Συλλόγου για θέματα που αφορούν τις άδειες λειτουργίας, τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, ενώ το Δ.Σ του Συλλόγου θα θίξει το ζήτημα του Υγιούς και Αθέμιτου Ανταγωνισμού.   Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.  θα βραβεύσει επαγγελματίες από τον Πόρο, οι οποίοι διακρίνονται για τη προσφορά στη οικονομία του νησιού μας και όχι μόνο. Για την πρώτη χρονιά του θεσμού «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΡΟΥ» ο Ε.Ε.Σ.Π. έχει θεσπίσει 3 κατηγορίες για τους ποριώτες επαγγελματίες και επιχειρηματίες:  
  1. Ειδικό Βραβείο «Διακεκριμένου Ποριώτη Επιχειρηματία» για την εξαιρετική επιχειρηματική και κοινωνική επιτυχία, σε επίπεδα μάλιστα που έχουν ξεφύγει κατά πολύ από τα στενά όρια του πανέμορφου νησιού μας.
  2. Βραβείο «Πολυετούς Επαγγελματικής Προσφοράς» για την πολυετή προσφορά στην τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή του τόπου μας.
  3. Βραβείο «Ποριώτη Επιχειρηματία της Χρονιάς» για την συνολική επιχειρηματική δράση κατά το προηγούμενο έτος.
ΠΡΟΣΚΛΗΣH Της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης υπ. αρ. 1/2017 των Μελών του μη κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου»   Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, καλούνται τα μέχρι 31/12/2016 ταμειακώς ενήμερα τακτικά μέλη αυτού, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την 20η Μαρτίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00’, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτηρίου Συγγρού, προκειμένου να αποφασίσουν επί των κατωτέρω θεμάτων ημερησίας διάταξης : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης 2.Απολογισμός της οικονομικής χρήσης που έληξε την 31/12/2016 και συνοπτική παρουσίαση του εν γένει έργου και των δράσεων του σωματείου το 2016. Έγκριση του οικονομικού απολογισμού και απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη. 3.Προϋπολογισμός του 2017. 4. Ένταξη στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και έναρξη διαδικασιών για την δημιουργία Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Φορέων Αργοσαρωνικού. 5.Συζήτηση με θέμα «Νέο Ασφαλιστικό – Φορολογικό Σύστημα για τους επαγγελματίες». Εισηγητής: Κ. Δόσκαρης, οικονομολόγος – φοροτεχνικός σύμβουλος του Ε.Ε.Σ.Π. 6.Συζήτηση με θέμα «POS – Η χρήση του Πλαστικού Χρήματος, ακατάσχετοι λογαριασμοί». Συμμετέχουν: Διευθυντής Alpha Bank Υπ. Πόρου, Διευθυντής Τρ. Πειραιώς Υπ. Πόρου, Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας Υπ. Πόρου. 7.Συζήτηση με θέμα «Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που απορρέουν από τη Νομοθεσία» (άδειες καταστημάτων , χρήση κοινόχρηστων χώρων, υγιής/αθέμιτος ανταγωνισμός). Συμμετέχουν οι Εκπρόσωποι: Δήμου Πόρου, Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, Λιμεναρχείου Πόρου. Κατά την έναρξη της Γ.Σ θα δοθούν τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΡΟΥ τα οποία θεσπίστηκαν από το Δ.Σ του Συλλόγου για την ανάδειξη και επιβράβευση επαγγελματιών από τον Πόρο, οι οποίοι διακρίνονται για τη προσφορά τους στη οικονομία του νησιού μας και όχι μόνο. Ο Πρόεδρος                                                          Δημήτρης Α. Συξέρης  

Διαβάστε επίσης

Ηλιοβασίλεμα "υπερπαραγωγή" - Τα χρώματα του ουρανού… χύθηκαν στη θάλασσαΠΟΡΟΣ

Η φύση είχε τρελά κέφια εχθές το απόγευμα. Το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής 19 Μαρτίου, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό σε ολόκληρη την Αττική και τα νησιά και όπως ήταν φυσικό φωτογραφήθη...

Τεχνική συνάντηση για το Πρόγραμμα CLLD (Leader) στα νησιά της Π.Ε. Νήσων ΑττικήςΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) για την εφαρμογή του Προγράμματος CLLD (Leader) στα νησιά της...