ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Καταγγέλλει την ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. Πόρου για το γήπεδο ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Κουτουζής

Με ανακοίνωση του, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Πόρου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουτουζής καταγγέλλει, ενάμιση περίπου μήνα μετά την συνεδρίαση, την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου της 21/3/2023, που αφορούσε το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου του Κ.Ε. Πόρος. 
 
Η ανάρτηση του κ. Κουτουζή έχει ως εξής:
 
"Φίλοι μου καλημέρα.
Ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου επικεφαλής του συνδυασμού «Πόρος Ενότητα Ανάπτυξη» κατηγορηματικά δηλώνω ότι ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα «παραχώρηση χρήσης του γηπέδου του Στρατοπέδου Κ.Ε. Πόρος».
Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της 21/03/2023 μέσα από πολύωρη, εξαντλητική συζήτηση του θέματος και μετά από συμβιβαστική πρόταση του επικεφαλής της μειοψηφίας
κ. Δ. Στρατηγού συμφωνήθηκε να αφαιρεθούν περιττά τμήματα αιτήματα της εισήγησης του κ. Δημητριάδη τα οποία αφενός δεν είχαν σχέση με το ζητούμενο θέμα της παραχώρησης χρήσης του γηπέδου και αφετέρου ως εκτιμάται προκαλούν δυσκολίες στο να γίνει αποδεχτή η πρόταση εκ μέρους του Γ.Ε.Ν.
Ο κ. Δημητριάδης συμφώνησε να τροποποιήσει την εισήγησή του.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι
κ. Γ. Κουτουζής, Κ. Γκίων και Β. Ταρταράκης δήλωσαν ότι θα συμφωνήσουν αφού πρώτα γίνει η τροποποίηση της εισήγησης και αφαιρεθούν τα συζητηθέντα περιττά τμήματά της.
Έτσι ΟΛΟ το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνοντας εμπιστοσύνη στις προφορικές υποσχέσεις του κ. Δημητριάδη ψήφισε ομόφωνα την τροποποιημένη εισήγηση όπως αυτή είχε συζητηθεί στο Δ.Σ και είχε γίνει αποδεχτή και από τον κ. Δημητριάδη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η εισήγηση ουδέποτε και σε ουδέν σημείο τροποποιήθηκε και η απόφαση που αναρτήθηκε ως απόφαση του Δ.Σ της 21/03/2023 αφορά κατά λέξη την αρχική εισήγηση του κ. Δημητριάδη και όχι αυτήν που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό αποτελεί κατάφωρη παραποίηση της συμφωνημένης νέας απόφασης του Δ.Σ, εμπαιγμό και προσβολή, προς τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.
Καταδικάζουμε και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε παρόμοιες αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές εκ μέρους του κ. Δημητριάδη.
Φίλοι μου η θέση μου είναι καθαρή και ειλικρινής.
Ο Πορος θα αλλάξει μόνο με ουσιαστική δουλειά, επιμονή και σχέδιο!
Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας.
Γιώργος Κουτουζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου"
 
 
 
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κουτουζής είχε χαιρετίσει την σχετική Απόφαση με ανακοίνωση του, δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση, ωστόσο την συγκεκριμένη απόφαση είχε καταγγείλει άμεσα με σχόλιο του ο κ. Ταρταράκης, ενώ ένα μήνα μετά την συνεδρίαση την είχε καταγγείλει με δική του ανάρτηση και ο κ. Γκιών (δείτε παρακάτω).
Ακολουθεί η αρχική ανάρτηση του κ. Κουτουζή στις 23/3/2023: 
 
 
 
Δείτε το βίντεο από την επίμαχη συνεδρίαση της 21/3/2023:
 
 
Ακολουθεί η ανάρτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κ. Γκιών:
 
"Διάβασα στην ιστοσελίδα Poros news ότι το Δ.Σ. του Πόρου ψήφησε ομόφωνα την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου του Στρατοπέδου Κ.Ε. Πόρος με Προγραμματική Σύμβαση. Πράγματι το Δ.Σ. του Δήμου Πόρου του οποίου μετέχω σαν ανεξάρτητος σύμβουλος ψήφισε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση ομόφωνα την παραχώρηση χρήσης και την υπογραφή της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης (μεταξύ ΠΝ και Δήμου) ώστε να ανακατασκευαστεί το κατεστραμμένο στάδιο και μόνον οι ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ .Δεν ψήφισε θέματα που δεν αφορούσαν το γήπεδο και τα οποία είχε εισάγει ο Δήμαρχος προς ψήφιση , όπως - η Παραχώρηση χρήσης χώρων και υποδομών στις παραλίες Μοναστηρίου και Μικρού Νεωρίου και της δεξαμενής νερού στην περιοχή «Βρυσούλα» -η διατήρηση της χρήσης χώρου αμαξοστασίου στη δυτική πτέρυγα.- την Άδεια (στον βαθμό που απαιτείται) για εκπόνηση Μελέτης «masterplan» για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Καναλιού και – την απόδοση σε κοινή χρήση του νοτιοδυτικού άκρου της ανωτέρω έκτασης.
Επειδή τα παραπάνω θέματα ήσαν άσχετα με το γήπεδο ζητήσαμε να αφαιρεθούν και να εστιάσουμε μόνο στο θέμα του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με παρέμβαση του κου Στρατηγού συμφωνήθηκε να αφαιρεθούν και έτσι ψηφίσαμε την επίμαχη εισήγηση. Με έκπληξη είδα ότι η αρχική εισήγηση του Δήμαρχου δεν άλλαξε και μαζί με το θέμα του γηπέδου ψηφίσαμε και θέματα άσχετα. Εν ολίγοις εξαπατηθήκαμε και έγινε υφαρπαγή της ψήφου μας. Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα ζητήσω την ακύρωση των άλλων θεμάτων που δεν έχουν καμιά σχέση με το γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Επίσης στο δημοσίευμα του κου Κανατσίδη αναφέρθηκαν γεγονότα που στερούνται αλήθειας. Αναφέρει το δημοσίευμα ότι εγώ δεν απάντησα σε δυο τοποθετήσεις του κου Δημητριάδη : α. ότι μαζί είμαστε στην ίδια παράταξη και άρα είμαι συνυπεύθυνος και β. ότι δεν έκανα αντιπρόταση στην εισήγηση του Δήμαρχου.
Μάλλον ο κος Κανατσίδης ή ήταν απών από την συνεδρίαση ή δεν παρακολουθούσε ή κάποιος τον περιόρισε να γράψει τα πραγματικά γεγονότα, στο ρεπορτάζ. Θα υπενθυμίσω λοιπόν τα γεγονότα και τι είπα στην δευτερολογία μου στον κο Δημητριάδη : 1. Να μην ψάχνει να βρεί συνυπεύθυνους στην αδρανή στάση του σχετικά με το γήπεδο , 2. Ότι λειτουργούσα μόνος και πολλές φορές αυτόνομα γιατί δεν έβρισκα ανταπόκριση απ΄ αυτόν, όπως η επιστολή που έστειλα στην κα Δούρου στις 14/11/2014 για το γήπεδο, όπως οι εισηγήσεις μου για ενεργοποίηση του άρθρου 202 για οικονομική επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων που ποτέ δεν εισακούσθηκαν, καθώς και οι προτάσεις μου για τον αθλητισμό και την Παιδεία που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Όσο δε για την αντιπρόταση για το γήπεδο , νομίζω ήμουν σαφής. Αποδείχτηκε ότι είναι μονόδρομος να συνεργαστεί με το Κ.Ε. ΠΌΡΟΣ ώστε να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και να ανακατασκευαστεί το γήπεδο. Αν είχε εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές του θέσεις ο Δήμαρχος τώρα οι αθλητικοί σύλλογοι και η νεολαία θα είχαν στάδιο να αθλούνται.
Όσο για αυτό που είπα στον Δήμαρχο <<ότι δεν ξέρω τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του>> το εννοώ και τις όποιες υποψίες μου τις επιβεβαίωσε ο ίδιος με τις άσχετες με το γήπεδο εισηγήσεις για το Κανάλι , για την παραλία του Μοναστηρίου και του Μικρού Νεωρίου και το αμαξοστάσιο. Δηλαδή κάναμε πεντέμισι ώρες συζήτηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και αντ΄ αυτών ψηφίσαμε για τις παραλίες και τα αμαξοστάσια. Αν αυτό δεν λέγεται εξαπάτηση τότε πως λέγεται.
Υ.Γ. να με συγχωρέσουν οι αναγνώστες και οι συμπολίτες για την μακροσκελή ανάρτηση αλλά δεν έχω άλλο μέσο να επικοινωνήσω μαζί σας.
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Γκιών"
 
 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Συνάντηση Ολ. Αναστασοπούλου με τον Γ. Δημητριάδη στο δημαρχείο του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Πόρου και τους συνεργάτες του και την Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου στο Δημ...

Περιοδεία Κώστα Κατσαφάδου σε Μέθανα, Τροιζηνία, Πόρο - Σαββάτο και Κυριακή 6, 7 ΜαϊουΠΟΡΟΣ

  Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπ. βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων,  κ. Κώστας Κατσαφάδος, το Σάββατο 6 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Μέθανα, Κ...

East Med Yacht Show Poros 2023: Η καρδιά του Yachting χτυπά στον Πόρο - Αιχμηρές ομιλίες και αισιοδοξία για το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού ΠΟΡΟΣ

Ρεπορτάζ Μπάμπης Κανατσίδης - Φωτογραφίες Ελένη Μωραΐτη   Η καρδιά του παγκόσμιου γιώτινγκ χτυπά από εχθές το βράδυ στον Πόρο, με την μεγάλη έκθεση τουριστικών σκαφών East Med Yach...

Πόρος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 19ο East Med Yacht Show - Στις 8.μ.μ η τελετή έναρξης του λαμπερού Ναυτικού Σαλονιού ΠΟΡΟΣ

Πυρετώδεις προετοιμασίες από τη μια άκρη του λιμανιού του Πόρου, έως την άλλη, καθώς απομένουν λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης του 19ου East Med Yacht Show, το οποίο, όπως όλα δ...

Δήμος Πόρου: Νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις για αφαλάτωση και πυροπροστασία ΠΟΡΟΣ

Δύο νέες πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Πόρου εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα μετά από αντίστοιχα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής.   Πρόκειται για την χρηματοδότηση ύ...

Διακρίσεις για τους κωπηλάτες του ΝΟΠΤ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ΠΟΡΟΣ

Στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στον Σχινιά ο Ναυτικός Όμιλος Πόρου έλαβε μέρος με 2 αθλητές σε 3 αγωνίσματα. Ο Ρειζης Νίκος κατετάγη στην 4η θέση στο Σκιφ εφήβων και στην...