ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγύτητες και Αποστάσεις: Το ηχηρό μήνυμα της έκθεσης της γκαλερί Citronne στον Πόρο

Το φετινό εικαστικό καλοκαιρινό ραντεβού περιλαμβάνει έργα-ορόσημα της ελληνικής τέχνης αλλά και δημιουργίες νεότερων καλλιτεχνών από διάφορες γωνιές του κόσμου. Γράφει η Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά.

 

Yπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος τον Πόρο, το νησί που βρίσκεται μόλις μία ώρα από την Αθήνα με ταχύπλοο. Η γκαλερί Citronne, με το όνομα βγαλμένο από το Λεμονοδάσος που αποτέλεσε έμπνευση και για το μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς.

 


Στην άκρη του λιμανιού, το ολόλευκο παλιό σπίτι με την εσωτερική αυλή αντικρίζει απέναντι, στο Νεώριο, την επιβλητική Βίλα Γαλήνη. Το περίφημο “κόκκινο αρχοντικό” μέσα στον πευκόφυτο λόφο που στέκεται πάνω από την ήρεμη λιμνοθάλασσα, στο οποίο φιλοξενήθηκαν πολλοί συγγραφείς και καλλιτέχνες – και στο οποίο ο Γιώργος Σεφέρης έγραψε την Κίχλη. 

Σε αυτόν τον άκρως καλλιτεχνικό και ρομαντικό τόπο, από το 2006 η γκαλερί Citronne παρουσιάζει ιδιαίτερα εικαστικά καλοκαιρινά παντρέματα. Φέτος, αυτό το πάντρεμα περιλαμβάνει καλλιτέχνες από τρεις ηπείρους, την Ευρώπη την Αμερική και την Αφρική, με σπουδαία έργα που έχουν σταθεί και ως έμπνευση νεότερων καλλιτεχνών αλλά και φρέσκες ματιές σε ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Οι 12 καλλιτέχνες των οποίων τα έργα φιλοξενούνται στην γκαλερί είναι οι: Αντώνης Βολανάκης, Πάνος Χαραλάμπους, Chiderah Bosah, Λελλέ Δεμερτζή, Courage Hunke, Cedric Kouame, Αλέκος Κυραρίνης, Ebenezer Nana Bruce, Πάνος Φαμέλης, Νικόλ Οικονομίδου, Dessislava Terzieva και Kwaku Yaro.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η θεωρητικός τέχνης και διευθύντρια της γκαλερί Citronne, Tατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, μας υποδέχτηκε στο νησί για τα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης που έχει τον τίτλο: “Εγγύτητες και Αποστάσεις”. Η έκθεση φέρνει στο εικαστικό προσκήνιο μια πολλαπλή ανάγνωση του κόσμου. Οι ήπειροι είναι διακριτές· ενοποιούνται, όμως, στο πλαίσιο της Τέχνης – η οποία άλλωστε, εξ’ ορισμού, υπερβαίνει τον αισθητό κόσμο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο popaganda.gr 

 

Διαβάστε επίσης

H παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου στη συνάντηση των δημάρχων με τον Μητσοτάκη ΠΟΡΟΣ

Την παρέμβαση του στη χθεσινή συνάντηση των δημάρχων των νησιών με τον Πρωθυπουργό, δημοσιοποιήσε με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.  Ο κ. Δημητριάδης έθεσε σειρ...

Καιρός - meteo: Αισιόδοξες οι τελευταίες προβλέψεις για τα νησιά του Αργοσαρωνικού - Πότε αναμένονται βροχές  Ελλάδα

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναμένουν μεγάλο όγκο επισκεπτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η προσοχή όλων εστιάζεται στα δελτία πρόγνωσης του καιρού.    Σύμφωνα με το meteo.gr...

Δήμος Πόρου: Επισήμανση για τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και λοιπών κανόνων στους Κ.Χ χώρουςΠΟΡΟΣ

Από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:     "Εν όψει του τριήμερου του Αγ. Πνεύματος, στο οποίο αναμένεται απόλυτη πληρότητα του νησιού, ο Δήμος Πό...