ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτές είναι οι προτάσεις των παραγωγικών φορέων του Πόρου - Τι ενέργειες έχει κάνει ο ΕΕΣΠ

Μια σειρά από αναλυτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την στήριξη των επαγγελματιών και εργαζομένων του Πόρου απέστειλαν στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας κ. Χρήστο Σταικούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, οι επαγγελματικοί Φορείς του νησιού.
Συγκεκριμένα οι Πρόεδροι:
του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου Δημήτρης Συξέρης,
του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου-Γαλατά Νικόλαος Κόλλιας και
του Σωματείου Λεμβούχων Πόρου-Γαλατά Γιάννης Ρετιτάγκος, απέστειλαν 11 πλήρως μελετημένες δράσεις στήριξης, μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων τους, οι οποίες κρίνονται άκρως απαραίτητες για την επιβίωση τους έπειτα από την υπέρμετρη οικονομική καταστροφή που υπέστη το νησί λόγω των έκτακτων μέτρων που εμφανίστηκαν -εγκληματικά- ως «τοπικό Lockdown”.
Οι προτάσεις στάλθηκαν και σε άλλους φορείς, για την προώθηση τους στους συναρμόδιους Υπουργούς. Συγκεκριμένα αποδέκτες των προτάσεων ήταν: 

Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταικούρα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη • Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος • Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Ιωάννης Μελάς • Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Νικόλαος Μανωλάκος • Βουλευτής Α’ Πειραιά κα. Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια • Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Μπουτσικάκης • Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Θεόδωρος Δρίτσας • Περιφέρεια Αττικής / Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κα. Βασιλκή Θεοδωρακοπούλου • Δήμος Πόρου / Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης • Ε.Σ.Ε.Ε / Πρόεδρος κ. Γεώργιος Καρανίκας • Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. / Πρόεδρος κ. Παύλος Πολιτάκης

 

Δείτε ΕΔΩ τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων. 

 

Από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τις ενέργειες του Συλλόγου: 

 

 

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Πόρο, έπειτα από την ξαφνική ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, έχει εξελιχθεί από Υγειονομική όπως αρχικά παρουσιάστηκε σε υπέρμετρη οικονομική κρίση για το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των γεγονότων, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, δραστηριοποιήθηκε κινητοποιώντας Επαγγελματικούς Φορείς, Βουλευτές, Κόμματα και Επιμελητήρια, προειδοποιώντας για το μέγεθος της ζημίας και ζητώντας στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του νησιού. Συγκεκριμένα:

• Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στάλθηκε κοινή επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας τον σχεδιασμό δέσμης μέτρων για την στήριξη των επιχερήσεων του Πόρου. Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε σε δεκάδες ειδησεογραφικά website και ΜΜΕ.

• Την ίδια ημέρα Παρασκευή 7 Αυγούστου, ο βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, κατέθεσε Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία. Η αναφορά του σχετίζεται με το αίτημα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στο νησί του Πόρου.

• Την Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, καρτέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Κώστα Σταικούρα, αναφέροντας την κοινή επιστολή των 3 Επαγγελματικών Φορέων ΕΣΕΕ, ΟΕΣΑΟΝΝΑ, ΕΕΣΠ, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις του Πόρου που πλήττονται.

• Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία. Στην Αναφορά του κατέθεσε υπόψιν των Υπουργών την επιστολή των 3 Επαγγελματικών Φορέων ΕΣΕΕ, ΟΕΣΑΟΝΝΑ, ΕΕΣΠ, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις του Πόρου που πλήττονται.

• Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσιών ΕΟΑΕΝ. Απέστελε έγγραφο στους συναρμόδιους Υπουργούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο ΕΟΑΕΝ υιοθετεί και στηρίζει πλήρως το κοινό αίτημα ΕΣΕΕ, ΟΕΣΑΟΝΝΑ και ΕΕΣΠ, για την στήριξη των επιχειρήσεων του Πόρου, λόγω των αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναιού.

• Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, διεξήχθη τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκη Μπάφα και τον Διευθυντή του Τομέα κ. Γιάννη Τριανταφύλλου για την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων του νησιού. Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρών ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου.

• Την Τετάρτη 12 Αυγούστου συντάχθηκε κοινή επιστολή των Επαγγελματικών Φορέων του Πόρου (Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, Σωματείο Λεμβούχων Πόρου-Γαλατά Ο Άγιος Νικόλαος και Ένωση Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου-Γαλατά), προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κονωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αναλυτικά αιτήματα για την στήριξη των επαγγελματιών και εργαζομένων του Πόρου. Η επιστολή στάλθηκε σε Επαγγελματικές Οργανώσεις, Αρχές και Βουλευτές για υποστήριξη.

• Την Παρασκευή 14 Αυγούστου έγινε παρέμβαση του ΕΕΣΠ στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για την ανάγκη διευκρίνησης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Πόρου, βάση των όσων ο ίδιος είχε αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του. Έπειτα από από αυτή τη παρέμβαση, τα ΚΥΕ λειτούργησαν από την ίδια ημέρα έως τις 24.00 αντί για τις 23.00.

• Την Δευτέρα 17 Αυγούστου, στάλθηκε επιστολή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στον Πόρο και τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων covid-19.

• Τέλος, ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΕΣΠ, επεξεργάζεται τα στοιχεία για τις απαραίτητες Νομικές Ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην τεράστια αυτή οικονομική καταστροφή του νησιού.

Για τον ΕΕΣΠ

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα και Πόρο επισκέφθηκε ο Γ. Πλακιωτάκης - Συνεχίζει σε Ύδρα και Σπέτσες ΠΟΡΟΣ

Φωτογραφίες από την περιοδία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στον Αργοσαρωνικό, ανάρτησε στο Facebook η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογή...

Αναφορά του Βουλευτή κ. Γιάννη Μελά για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς Νήσων Γιάννης Μελάς. Η αναφορά του σχετίζεται με την επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, τη...

Παρατείνονται τα μέτρα - Μέχρι τις 12 τα καταστήματα εστίασης - Τι είπε ο Χαρδαλιάς για τον Πόρο ΠΟΡΟΣ

Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού μέχρι τις 24 Αυγούστου, όμως αλλάζει και το ωράριο της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στον Πόρο, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 12 τα ...