ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατά πλειοψηφία η μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου Ύδρας στην Παλιά Αγορά

Κατά πλειοψηφία την απόφαση της μετακίνησης των υπηρεσιών του Δήμου Ύδρας στην Παλιά Δημοτική Αγορά έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή "κεκλεισμένων των θυρών" συνεδρίαση.

Κατά το χθεσινό συμβούλιο το οποίο ασχολήθηκε μόνο το θέμα της αξιοποίησης της Δημοτικής Αγοράς ειπώθηκαν προτάσεις από τν Δήμαρχο, τους Δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Ράππα, Κατερίνα Μαραγκού, Παναγιώτη Μαρκαντώνη και Λευτέρη Κεχαγιόγλου ενώ έγινε πολύωρη συζήτηση για την χρήση της αγοράς.

Ο Δήμαρχος ΄Ύδρας Γ. Κουκουδάκης υποστήριξε την πρότασή του για την μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, καθώς όπως ανέφερε στα επόμενα 10 χρόνια οι ανάγκες που θα παρουσιαστούν, θα αυξήσουν τα γραφεία των υπηρεσιών. Θα χρειαστούν νέοι χώροι γραφείων όπως πολεοδομίας, βιολογικού καθαρισμού κτλ. ή άλλων σύνθετων υπηρεσιών και υποστήριξε ότι βάσει αρχιτεκτονικής μελέτης και κατόπιν διαμόρφωσης των παταριών, το κτήριο θα μπορέσει να χωρέσει όλες τις υπηρεσίες όπως και αίθουσα δημοτικών συμβουλίων και πολιτισμού. Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρωτοβουλία της Επιτροπής όπου επικεφαλής είναι ο Αλέξης Βερούκας, για χρήση της αγοράς για την παιδεία και τον πολιτισμό, οι οποίοι συγκέντρωσαν 660 υπογραφές και ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι επικροτεί τις δράσεις της πρωτοβουλίας, οι οποίες όμως μπορούν αν γίνουν σε άλλους χώρους του νησιού.

Ο δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας, υποστήριξε την δική του πρόταση για παραμονή των υπηρεσιών στο κτήριο του ΟΤΕ, τονίζοντας το μικρό ενοίκιο, την θετική κίνηση του αείμνηστου Α. Κοτρώνη, ενώ τόνισε ότι η μετακόμιση στην αγορά θα είναι δυσάρεστη λόγω μικρού χώρου κατά 100 τ.μ. περίπου. Αναφέρθηκε στο ό,τι η αγορά δεν θα πρέπει να επισκευαστεί με βίαιες παρεμβάσεις και πρότεινε ο χώρος της να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου, των δημοτών και των επισκεπτών της Ύδρας. (Κέντρο πληροφοριών, πωλητήριο, βιβιλιοθήκη ειδικού σκοπού κτλ.)

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρκαντώνης αμφισβήτησε την πρόταση του Δημάρχου λόγω μικρής χωρητικότητας της αγοράς, τόνισε πως ενοχλήθηκε από την διακίνηση των υπογραφών της Επιτροπής και την αφισορύπανση και το σύνθημα των αφισών "Σώσε την Αγορά". Η πρότασή του την οποία και ψήφισε ήταν να γίνει δημοψήφισμα συμβουλευτικού χαρακτήρα με όρους διαπαραταξιακής επιτροπής και να τεθούν και οι δύο προτάσεις ώστε να αποφασίσει ο Υδραϊκός Λαός.

Η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μαραγκού είπε "ναι" στην επισκευή του κτηρίου και τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Ράππα αναδιαμορφώνοντας αρχικά μια νέα πρόταση για δοκιμαστική λειτουργία 2-3 ετών με συμβάσεις για διάφορες δράσεις, την οποία όμως δεν ψήφισε μια και επικρότησε τελικά την πρόταση του κ. Δημάρχου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κεχαγιόγλου υποστήριξε αλλά δεν ψήφισε ούτε την πρότασή του ούτε άλλη πρόταση, ότι ο χώρος της δημοτικής αγοράς θα πρέπει να δοθεί για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, η οποία και επιδοτείται. Κάτι το οποίο θα έδινε δουλειές σε 10 οικογένειες Υδραίων. Παράλληλα ζήτησε στον Δήμο να κάνει νέο συμβόλαιο 15ετίας με τον ΟΤΕ.

Ο δημοτικός Σύμβουλος Μ. Τσακίρης, ο Τάσος Σωτηρόπουλος καθώς οι Μ. Καραμήτσος, Γ. Μπελεγρής, Α. Μαυρομάτη, Μ. Κάτσικα τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Δήμου Ύδρας.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου η ένταξη του έργου ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

Στην συνεδρίαση δεν έλαβαν μέρος, λόγω απουσίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Νέοι Ορίζοντες για την Ύδρα" του πρ. Δημάρχου Κ. Αναστόπουλου.

 

 

 

Ο Γ. Κουκουδάκης για την τελική απόφαση αξιοποίησης της Δ. Αγοράς και η απάντηση του Α. Βερούκα

 

 

Με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης προσδιορίζει, τι αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου Ύδρας στον χώρο της παλιάς δημοτικής αγοράς.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας της Επιτροπής, που συγκέντρωσε 654 υπογραφές, με αίτημα διεκδίκησης χρήσης της αγοράς για την παιδεία και τον πολιτισμό, Αλέξης Βερούκας, δίνει την δική του απάντηση στα λεγόμενα του Δημάρχου Ύδρας.



Η ανακοίνωση του Γιώργου Κουκουδάκη 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (2/11/20) επιδιώξαμε μια απόφαση σύνθεσης και συνεννόησης.

Αποφασίστηκε η μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στο κτίριο της παλαιάς δημοτικής αγοράς και η ταυτόχρονη δημιουργία ενός πολυχώρου ανοικτού και προσβάσιμου σε όλους τους πολίτες, όπου μεταξύ άλλων θα φιλοξενηθεί και η βιβλιοθήκη με τους τομείς που περιέγραψε η πρωτοβουλία του κ. Βερούκα.

Την ίδια στιγμή υιοθετήθηκαν όλες οι δράσεις δημιουργικής απασχόλησης που προτείνει η προαναφερθείσα πρωτοβουλία και υπήρξε δέσμευση τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την καταβολή του ενοικίου για το κτίριο του ΟΤΕ, περίπου 30.000 Ευρώ το χρόνο, να δοθούν για την χρηματοδότηση τους.

Η μεταφορά αυτή αναμένεται να γίνει σε τρία περίπου χρόνια και μέχρι τότε ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς θα διατίθεται για πολιτιστικές δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση νέων και την υλοποίηση προγραμμάτων της ΚΕΔΥ.

Ο Δήμος μας θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του στο δικό του σπίτι για πρώτη φορά μετά από την Επανάσταση. Ταυτόχρονα θα συντηρήσει ένα εμβληματικό κτίριο του ενισχύοντας και την πολιτιστική δραστηριότητα.



 Η απάντηση του Αλέξη Βερούκα

Κύριε Δήμαρχε,

διάβασα με έκπληξη στην πρόσφατη ανακοίνωσή σας ότι στον ανακαινισμένο χώρο της δημοτικής αγοράς με το σχέδιο της δικής σας δημαρχίας, «θα φιλοξενηθεί και η βιβλιοθήκη με τους τομείς που περιέγραψε η πρωτοβουλία του κ. Βερούκα».

Θέλω να κάνω σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτό δεν έχει ουδεμία σχέση με μένα και τον έταιρο δωρητή.

Προφανώς εννοείτε ότι θα την συλλέξετε και θα την δημιουργήσετε μόνος σας (ένα έργο πολλών δεκαετιών προς τα πίσω από μένα και κυρίως από την πλευρά του φίλου μου και φανατικού φιλυδραίου αρχιτέκτονα κ. Β.Τ.).

Δεν κάνω εκπτώσεις στα καλύτερα σχέδιά μου και κυρίως σ’ αυτά που αφορούν ό,τι είναι πιο πολύτιμο για μένα όπως η Ύδρα.

Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο εκεί που οδηγήσατε τα πράγματα, για τα υπόλοιπα, ο κ. Παναγιώτης Ράππας μίλησε αναλυτικά στο χθεσινό συμβούλιο και όποιος συνδημότης μου θέλει, μπορεί να ανατρέξει στο αποθηκευμένο βίντεο.

Ειλικρινά λυπάμαι.

 
 
 

 

Φωνή της Ύδρας

Διαβάστε επίσης

Δήμαρχοι 16 νησιωτικών δήμων ζητούν να εφαρμοστεί η απαγόρευση μετακίνησης μη-μονίμων κατοίκων προς τα νησιάΕλλάδα

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, 16 Δήμαρχοι νησιωτικών Δήμων ζήτησαν με κοινή επιστολή τους την αφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης μη-μονίμων κατ...

Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη: Ανοιχτή παραμένει η εστίαση στα νησιά της Π.Ε. Νήσων, πλην της ΣαλαμίναςΕλλάδα

Ανοιχτή θα παραμείνει η εστίαση σε όλα τα νησιά της Αττικής, πλην της Σαλαμίνας, σύμφωνα με ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοοδορακοπούλου Μπόγρη στον προσωπικό της λο...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών του Δήμου ΎδραςΎδρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο "Υδραϊκή Κιβωτός" για τον μήνα Οκτώβριο. Η Αντιδήμαρχος Ύδρας, Μαίρη...

"Κιτρίνισαν" τα νησιά του Σαρωνικού - Δεν ισχύουν τα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν Ελλάδα

Με την σημερινή αναθεώρηση του σχετικού Χάρτη, τα νησιά του Σαρωνικού (πλην της Σαλαμίνας), καθώς και ο Δήμος-Τροιζηνίας Μεθάνων, «κατέβηκαν κατηγορία» και πλέον βρίσκονται στην κα...

Στην Αγία Ματρώνα της ΎδραςΎδρα

Μπορεί κάποιος  να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει  την Ύδρα επειδή έχει περπατήσει  στο γραφικό λιμάνι  του νησιού και στα στενά δρομάκια του οικισμού. Όμως αυτή η εικόνα δεν είναι πλήρη...