ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμων Ύδρας και Σπετσών

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Σπετσών για τη διοικητική υποστήριξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ύδρας.

Η σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας έγινε καθώς στον Δήμο Ύδρας υπάρχει ανάγκη διοικητικής υποστήριξης, επειδή δεν υφίσταται το απαραίτητο προσωπικό για την άσκηση κάποιων αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Υπηρεσίας του.

Η διαδημοτική συνεργασία έγινε στο πλαίσιο που ο νόμος ορίζει ότι δήμοι της ίδιας περιφέρειας ή όμοροι δήμοι μπορούν να συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις, με τις οποίες αναλαμβάνουν την άσκηση αρμοδιότητας για λογαριασμό τους ή την υποστήριξη της άσκησής της.
Ο Δήμος Σπετσών δύναται να παρέχει διοικητική υποστήριξη. Συμφωνείται δε, ότι το προσωπικό που πρόκειται να απασχοληθεί για την εκπλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης αυτής θα διατεθεί από το Δήμο Σπετσών.
Η σύμβαση αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει στις 30/9/2020.  Οι λειτουργικές δαπάνες του συμβαλλομένου Δήμου Σπετσών ανέρχονται στο ποσό των 12.500,00€ ευρώ για την ταμειακή - διοικητική υποστήριξη και θα βαρύνουν τον Κ.Α 10.6161.0001 του προϋπολογισμού του Δήμου Ύδρας.
Παράταση της διάρκειας της παρούσας ή πρόωρη λύση αυτής πραγματοποιείται, μετά από απόφαση των αρμοδίων οργάνων των συμβαλλομένων μερών.
Ο Δήμος Ύδρας επιβαρύνεται με δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας, διαμονής, διατροφής, υπερωριών υπαλλήλων που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων, που δεν μπορούν να προσδιοριστούν με την παρούσα σύμβαση.
Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε σχετικά: "Οφείλω ένα ουσιαστικό δημόσιο Ευχαριστώ στον Συνάδελφο και Φίλο Δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη για την αμέριστη συμπαράσταση που έδειξε στο αίτημα του Δήμου μας για την υπογραφή διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο του με σκοπό την διοικητική υποστήριξη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας. Ευχαριστώ επίσης τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών για την συμπαράσταση και την κατανόηση του προβλήματος μας. Εύχομαι αυτή η διαδημοτική συνεργασία να αποτελέσει την αρχή για την από κοινού προβολή της ένδοξης Ιστορίας των Νησιών μας. Μιας Ιστορίας που διδάσκει την αλληλοβοήθεια και την συμπαράσταση του ενός νησιού στο άλλο."

 

Πηγή: Φωνή της Ύδρας

Διαβάστε επίσης

Αναστόπουλος προς Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Μπόγρη: "Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της θάλασσας από τα σκουπίδια!"Ύδρα

Eπιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, απέστειλε στις 16 Οκτωβρίου ο Πρ. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, προκειμένου να την ενημερώσει για ένα "μεγ...

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Ύδρας: Θα γίνει με τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείουΎδρα

Εγκρίθηκαν κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας της 14ης Οκτωβρίου, οι όροι για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δα...

Εκδήλωση-συζήτηση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας με θέμα: Δωρεά Οργάνων και μεταμοσχεύσειςΎδρα

Το  Κουλούρειον Νοσοκομείο Ύδρας , το  Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας  και οι  εκδόσεις Εύμαρος,  με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του  Πέτρου Κακολύρη,   "Η ιστορία της   καρδι...

Συνάντηση Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη με τον Γ. Γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη ΣταυριανουδάκηΎδρα

Tην Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου των Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνοδευόμενος από το...

Αλιευτικός έλεγχος στην ΎδραΎδρα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας στον οικείο λιμένα εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος το οποίο είχε διενεργήσει αλιεία με τη χρήση ...