ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος

Με  επιστολή που υπογράφουν η Διευθύντρια  του Σχολείου Βαθέος και οι διδάσκοντες σε αυτό, κοινοποιείται σε κάθε αρμόδιο η αγωνία  για το μέλλον της λειτουργίας ενός από τα παλαιότερα Δημοτικά  Σχολεία  της Αίγινας. Ο λόγος  η μείωση  των μαθητών  του σχολείου που δεν οφείλεται στην υπογεννητικότητα αλλά  στην επιλογή πολλών οικογενειών να φοιτήσουν  τα παιδιά  τους σε άλλα σχολεία  της Αίγινας.

Ακολουθεί  το κείμενο της επιστολής:

«Αποτελώντας  το Σύλλογο Διδασκόντων  του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αίγινας, θα θέλαμε να  σας αναφέρουμε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από  την ίδρυση του Σχολείου μας, το 2008, έως  σήμερα.

Κάθε  χρόνο, οι γονείς των οποίων τα παιδιά ανήκουν στην περιφέρεια του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος καταφεύγουν σε άλλα  πολυθέσια σχολεία του νησιού, λόγω του ότι το δικό μας είναι ολιγοθέσιο, με αποτέλεσμα, συχνά να δημιουργούνται προστριβές στις δικές μας διεκδικήσεις  για να μείνουν τα παιδιά στην περιοχή τους. Εμείς απ’ τη μεριά μας, οφείλουμε να σεβαστούμε τις επιταγές του νόμου, ο οποίος εν προκειμένω, είναι με το μέρος τους.

Μέχρι στιγμής, στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τρία παιδιά επιθυμούν και επιχείρησαν, να αλλάξουν Σχολείο γι’ αυτό το λόγο. Επίσης υπάρχουν  παιδιά που πηγαίνουν από  τους Αγίους στο Μεσαγρό με το λεωφορείο του Δήμου.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση φυγής, το σχολείο μας, ενώ ξεκίνησε σαν 4/θεσιο και τώρα λειτουργεί ως 3/θ, θα καταλήξει να γίνει 2/θ.

Υπάρχουν  γονείς που επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους εδώ, γιατί  το σχολείο κτηριακά είναι το πιο σύγχρονο της Αίγινας, αλλά  διστάζουν λόγω της ολιγοθεσίας.

Παρόλο που γίνεται μεγάλη προσπάθεια από  τη μεριά μας ώστε να λειτουργεί  το σχολείο , το πρόβλημά μας  δε λύνεται. Φέτος  θα λειτουργήσει η Α΄ τάξη με 12 μαθητές και η Β΄τάξη με 7 μαθητές, σε ένα τμήμα με διαφορετική ύλη.

Θεωρούμε ότι λύση θα δινόταν, αν το σχολείο, βαθμιαία έστω, γίνει 6/θεσιο. Αυτό  θα έπειθε  τους γονείς, όχι μόνο του Βαθέος αλλά και των γύρω περιοχών, να μας εμπιστευθούν, και, επίσης, θα είχε σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των κεντρικών σχολείων.

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε σοβαρά  υπ’ όψη σας  τα παραπάνω και προσβλέπουμε σε μια άμεση απάντηση απ’ την πλευρά σας, με συμβουλές και οδηγίες.»

Η  επιστολή  έχει  τους παρακάτω αποδέκτες:

Διευθυντή Π.Ε. Πειραιά, κ. Λ.Νίκα

Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη

Αναπληρωτή Διευθυντή Π.Ε. Πειραιά κ. Ι. Σακκιώτη

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανό.

Πρόεδρο Σχ. Επιτροπής Π.Ε. κ. Αικ. Σαλπέα.

Πρόεδρο Τοπικού Διαμ. Βαθέος κ. Ηλ. Γρυπαίο

Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπ. – Δημ. Βαθέος κ. Μ. Κουκούλη

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για χρηματοδότηση νησιωτικών επιχειρήσεωνΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ανοιχτή είναι από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου η πλατφόρμα του ΜΙ (www.metaforikoisodynamo.gr) ώστε να υποδέχεται τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών επιχειρήσεων που είνα...

Σύσκεψη με τους δημάρχους για τα ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών του ΣαρωνικούΑΓΚΙΣΤΡΙ

Τις συναντήσεις της με τους αρμόδιους φορείς Υγείας και τους δημάρχους των νησιών του Σαρωνικού, για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων ιατρείων, συνεχίζ...

Άρση απαγορευτικού στον ΣαρωνικόΑΓΚΙΣΤΡΙ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά προς Αίγινα και Αγκίστρι και από Αγκίστρι προς Αίγινα και Πειραιά σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το δρομολόγιο του 'Απόλλων Ελ...