ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της ορεινής Αίγινας για την έλλειψη συγκοινωνίας

Συγκέντρωση έξω από την Παναγίτσα και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Δημαρχείο Αίγινας πραγματοποίησε επιτροπή κατοίκων από τις Πόρτες και τα ορεινά χωριά της Αίγινας, μαζί με εκπροσώπους του ΚΚΕ που συμπορεύτηκε μαζί τους. Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι που έχουν μείνει 5 μήνες χωρίς λεωφορείο παρά τις  υποσχέσεις του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη για άμεση λύση, σε όσα δημοτικά συμβούλια παρευρέθηκαν για αυτό το θέμα.

Ο επικεφαλής της επιτροπής κ. Νίκος Τσιμπίδης, στην συγκέντρωση μπροστά στην Παναγίτσα, το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου, ανάμεσα σε άλλα είπε:
"Θέλουμε δημόσια συγκοινωνία για όλα τα χωριά και για όλο το χρόνο, όχι για έναν μήνα το καλοκαίρι. 
Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΚΕ Αίγινας που από την πρώτη στιγμή ήρθε στις Πόρτες και συμπαραστάθηκε στον αγώνα μας. Πιστεύουμε ότι θα γίνει και επερώτηση στη Βουλή από βουλευτή του κόμματος. Μακάρι να ήταν όλα τα κόμματα σήμερα μαζί μας".

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο δημαρχείο, έξω από την πόρτα του δημάρχου ενημερώθηκαν ότι ο δήμαρχος λείπει στην Αθήνα.
 
"Βλέπετε ότι μας αποφεύγουν, ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί ότι η πορεία θα φτάσει στο δημαρχείο και θεώρησε καλό να λείπει. Δεν φτάσαμε έως εδώ για να δούμε το κτίριο, αλλά για να μιλήσουμε μαζί του".
 
Οι διαδηλωτές μίλησαν με την γραμματέα του δημάρχου και τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Δέδε όπου τους διαβεβαίωσαν για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και πολύ σύντομα.
Δεν σταματάμε εδώ, είπαν οι διαδηλωτές, με επιφύλαξη για το σύντομα αλλά και την διατήρηση του δρομολογίου. 'Όπως ήρθαμε σήμερα θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί.
Αποχώρησαν από το κτίριο του δημαρχείου με συνθήματα και ...κρατώντας μικρό καλάθι.
  Η κ. Βάσω Λαζάρου η μοναδική γυναίκα κάτοικος στους Λαζάρηδες, δήλωσε ξεχασμένη από όλους. Μόνο η εφορία με θυμάται. Ο δρόμος όσο τον φτιάχναμε εμείς υπήρχε, τώρα είναι ένα χωράφι. Έρχεται η γιορτή μας, της Αγίας Παρασκευής και δεν θα μπορεί να φτάσει ο κόσμος στην εκκλησία.  

Διαβάστε επίσης

Τροποποίηση της 1ης Πρόσκλησης παρεμβάσεων Δημοσίου χαρακτήρα του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER 2014 – 2020 Νήσων ΑττικήςΑΓΚΙΣΤΡΙ

Παρατείνεται η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης των επενδυτικών σχεδίων/προτάσεων στο πλαίσιο των Δράσεων της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για έργα/πα...

Η Κ.Ο. Αίγινας Κ.Κ.Ε. για την έλλειψη λεωφορείου στα ορεινά χωριά της ΑίγιναςΑίγινα

Για ακόμα μία φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το διαχρονικό πρόβλημα της οδικής συγκοινωνίας του νησιού, το οποίο προκαλεί σοβαρά ζητήματα στη μετακίνηση των εργαζόμενων, συνταξιο...