ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η έλλειψη λεωφορείου στις Πόρτες τάραξε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αίγινας

Κάτοικοι της περιοχής Πόρτες βρέθηκαν στην αίθουσα του Μεριστού, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Αίγινας, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους που τρεις μήνες δεν έχουν λεωφορείο, λόγω βλάβης του οχήματος και μη αντικατάστασής του. Όπως είπαν, η συγκοινωνία στο παραθαλάσσιο χωριό, έστω δυο φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα για συνταξιούχους που δεν έχουν όχημα και αναγκάζονται να δίνουν 30 ευρώ για ταξί. "Το χρειαζόμαστε εδώ και τώρα", είπαν αγανακτισμένοι.
Και ενώ ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης τους καθησύχασε με την διαβεβαίωση ότι θα το λύσει άμεσα, η απάντηση του Αντιδήμαρχου κ. Αγή Μαρμαρινού "άναψε τα αίματα". Ο κ. Μαρμαρινός εξήγησε την κατάσταση, που όπως είπε, τους την έχει εξηγήσει εφτά φορές στο τηλέφωνο, ότι είναι μίνι μπας και όχι λεωφορείο, που χάλασε και αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιδιορθωθεί. Η απάντηση που δεν έδινε λύση στους κατοίκους, δημιούργησε εντάσεις και διαπληκτισμούς, ανάμεσα σε κατοίκους και αντιδήμαρχο που συνέχισαν έξω από την αίθουσα, και χρειάστηκε να βγουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, και ο ίδιος ο δήμαρχος, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι κάτοικοι τελικά αποχώρησαν με την ελπίδα ο δήμαρχος να τηρήσει την υπόσχεσή του, για σύντομη αποκατάσταση της συγκοινωνίας.

Για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, τα προημερησίας διήρκεσαν πολλές ώρες.
Πολλές οι ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων για προβλήματα του νησιού, για έργα που καθυστερούν ή μπήκαν στην άκρη. Ο Δήμαρχος όπως δήλωσε ήταν αδύνατον να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα γιατί θα χρειαζόταν άλλες τρεις ώρες και απάντησε επιλεκτικά σε κάποια από αυτά.

Διαβάστηκε επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δ.Σ. κ. Γιώργου Τσατήρη, όπου ενημερώνει το Δ.Σ. για την αποχώρησή του από την Δημοτική Παράταξη "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" και δικαιολογούσε την απουσία του από τη συνεδρίαση.
Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούτρζης στην εισαγωγή του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τον υποθαλάσσιο αγωγό και ιδιαίτερα την κ. Ρένα Δούρου που διέθεσε, όπως είπε, τα 32.000.000 ευρώ, για "το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στον Ελλαδικό χώρο". Για άλλη μια φορά τόνισε τις δυσκολίες και τον αγώνα της δημοτικής αρχής: "Παλεύουμε μες τα κύματα και θέλουμε συμπαράσταση από τους δημότες".
Ο κ. Νεκτάριος Λεούσης θύμισε την επιστολή-αίτημα της παράταξής του, για πλήρη ενημέρωση των εργασιών του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης και των χερσαίων έργων και εξήγησε αναλυτικά τους προληπτικούς λόγους αυτής της αίτησης.  Κατέθεσε την διαπίστωσή του για την καθυστέρηση του έργου της Σκοτεινής, που προχωρά με "ενάμιση εργάτη", όπως είπε, αλλά και του γηπέδου. Για την άναρχη στάθμευση και διαφημιστικές πινακίδες που ασχημαίνουν την καθημερινότητα της πόλης. Ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για την κατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας, οχήματα, προσωπικό, ανακύκλωση κλπ
Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ρώτησε για την πορεία του κλειστού γυμναστηρίου, του αστυνομικού τμήματος του Μεσαγρού όπως και για τους λόγους που έμεινε η Βαγία χωρίς νερό 15 μέρες, όπου ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης κ. Αντώνης Μούρτζης του είπε ότι και η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς νερό...
Ο κ. Αντώνης Ντελής, εντόπισε την ανάγκη για φροντίδα των οδών, με κλαδέματα και κοπή ξερόχορτων που δυσκολεύουν την κυκλοφορία, την ταλαιπωρία των πολιτών από τις συχνές βλάβες του δικτύου και ανάγκη αντικατάστασής του. Για το θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου, είπε ότι σύντομα θα υπάρχει ενημέρωση με δελτίο τύπου από την Επιτροπή Υγείας.
 
 Ο κ. Κώστας Γενίτσαρης σχετικά με δημοσίευμα σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, για παράνομη κατασκευή στο ρέμα της Σκοτεινής, διευκρίνισε για ότι δεν είναι μπάζωμα όπως αναφέρεται, δεν έγινε τώρα, υπάρχει πολλά χρόνια για διευκόλυνση των κατοίκων όταν κατέβαζε νερό το ρέμα.
Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς πρότεινε λόγω φόρτου εργασίας του δημάρχου να λειτουργήσει η διοίκηση με τα θεσμικά της όργανα, όπως οι επιτροπές, ώστε να δίνονται λύσεις συλλογικά, χωρίς καθυστερήσεις και αποτελεσματικά.
Ο κ. Νίκος Οικονόμου ρώτησε ακόμη μια φορά, για τις απώλειες του δικτύου ύδρευσης των ετών 2014- '15-'16- '17.
Για την παραλία της Αγίας Μαρίνας, ρώτησαν, τι γίνεται φέτος  με την Γαλάζια Σημαία ο κ. Κυριάκος Τρίμης και με την ηλεκτροκίνητη ράμπα των ΑμεΑ ο κ. Νεκτάριος Λεούσης. Για την Γαλάζια Σημαία ο κ. Γιώργος Μούρτζης της Τουριστικής Επιτροπής ενημέρωσε ότι φέτος θα γίνει σύμβαση με ναυαγοσώστη ώστε να ξαναπάρουμε τη βράβευση.

 

Κατατέθηκαν αρκετά ακόμη ερωτήματα, όπως ποιος έχει την ευθύνη για την παράνομη παράκαμψη στη Σκοτεινή, για την απουσία της δημοτικής αρχής από ημερίδα σχετική με το Εϋνάρδειο, για εκπαιδευτικά προγράμματα, για τα αδέσποτα, για τα φύκια στις επισκέψιμες παραλίες κλπ.  Λόγω χρόνου δεν απαντήθηκαν όλα και τα θέματα της συνεδρίασης συζητήθηκαν με ελάχιστους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους.

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη Δημάρχου Αίγινας στο εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο ΛεόντιΑίγινα

Τo εργοτάξιο που εχει δημιουργηθεί για τίς ανάγκες των εργασιών του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι επισκέφτηκε σήμερα 25/4/2018  ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης και μέλη τη...

Με μικρή συμμετοχή η ημερίδα στην Αίγινα για τα Σχέδια Βελτίωσης της Περιφέρειας ΑττικήςΑίγινα

Ημερίδα ενημέρωσης για τα Σχέδια Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020 διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Λεούσειο Ίδρυμα Αίγινας, την Δευτέρα 2...

Επιστολή παραίτησης του Νίκου Οικονόμου από επιτροπή του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Την παρακάτω επιστολή παραίτησης λάβαμε την Δευτέρα 23 Απριλίου από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αίγινας κ. Νίκο Οικονόμου: Παρακαλώ όπως αποδεχθείτε και την έγγραφη παραίτηση μου από εκπ...

Παράκληση προς τους δημότες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Λόγω της νέας 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ και αύριο Πέμπτη 19/4 παρακαλούνται οι δημότες  του νησιού μας όπως κρατήσουν  τα οικιακά απορρίμματα  (όσ...