ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Απάντηση της Λύδιας Κονιόρδου για το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο (παλιές φυλακές) Αίγινας

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018, με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε έρθει στη Βουλή το θέμα της αποκατάστασης και αξιοποίησης του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (πρώην φυλακές) Αίγινας. Την επίκαιρη ερώτηση, απάντησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λύδια Κονιόρδου, αναφέροντας τις ενέργειες που έχουν γίνει διαχρονικά.
Σύμφωνα με την απάντηση, στα εργαστήρια της ΔΣΑΝΜ βρίσκονται συντηρημένα 15 αποτοιχισμένα τμήματα τοιχογραφιών, από κελιά φυλακών, τα οποία θα επαντοποθετηθούν, όποτε το κτίριο αναστηλωθεί. Η αρμόδεια Εφορεία Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προβαίνει κάθε χρόνο σε εργασίες αποψίλωσης. Στόχος είναι η λειτουργία του κτιρίου ως Διαχρονικού Μουσείου.
Όπως αναφέρει:
"Στην κατεύθυνση αυτή εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες του έργου "Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για τη λειτουργία της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων στο Διαχρονικό Μουσείο της Αίγινας", οι οποίες εγκρίθηκαν με την αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΜΕΕΜΠΚ/379381/34700/6261/15.11.2016 ΥΑ.
Όσο αφορά δε, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, η Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του ΥΠ.ΠΟ.Α. έχει υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης για το έργο "Αποκατάσταση Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (Φυλακές Αίγινας) για νέες χρήσεις", με προϋπολογισμό 1.996.647,31€, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης του ΠΕΠ Αττικής η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης."
Διαβάστε στα ακόλουθα αρχεία την Ερώτηση των βουλευτών και την Απάντηση της Υπουργού:

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή η εκλογή του νέου επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο ΑίγιναςΑίγινα

Tην ερχόμενη Παρασκευή, στην αίθουσα του Μεριστού, αναμένεται να συνέλθουν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοί της παράταξης ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, προκειμένου να εκλέξουν τον επικεφαλής της ...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  για την προμήθεια καθισμάτων του Δημοτικού Θεάτρου ΑίγιναςΑίγινα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) ανακοινώνει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια καθισμάτων που αφορούν στην αίθουσα Ι. Καποδίστριας (Δημοτικό Θέατρο)...