ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η παρουσίαση στην Αίγινα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Με αφορμή την ίδρυση στην Αίγινα του Παραρτήματος Νήσων Αργοσαρωνικού του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, διοργανώθηκε από τα μέλη του, εκδήλωση γνωριμίας, παρουσία του ιδρυτή και προέδρου του Ινστιτούτου κ. Πέτρου Καψάσκη και πολλούς ομιλητές.

Η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας σε ατμόσφαιρα δεξίωσης με κολονάτα ποτήρια, γκουρμέ μπουφέ και επίσημο ένδυμα, γέμισε με πολίτες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες.

Τον συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε η δημοσιογράφος κ. Μαριλένα Γιαννούλη. Με άνεση και αυθορμητισμό τήρησε την ομαλή ροή της εκδήλωσης και ανέγνωσε ένα πλήρες βιογραφικό για κάθε ομιλητή.

 

Από την δημοτική αρχή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Δέδες και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Τσατήρης

Η διευθύντρια του παραρτήματος στην Αίγινα κ. Ντίνα Χατζίνα καλωσόρισε το κοινό και έδωσε το πρώτο λόγο στον πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

 
 

Ο κ. Πέτρος Καψάσκης, γεωπολιτικός  αναλυτής όπου συνεχίζει το διδακτορικό του στην Πολιτιστική Διπλωματία και την Εξωτερική Πολιτική, ξεδίπλωσε την τέχνη της διπλωματίας με εργαλείο τον πολιτισμό, με την προσωπική του σφραγίδα και το δικό του όραμα που το εντόπισε στον επαναπροσδιορισμό του εαυτού μας στον κόσμο και τη θέση του σύγχρονου Έλληνα στον πολιτισμό.

 

 

Οι υπόλοιποι ομιλητές μίλησαν για την διπλωματία, ανάλογα με την ιδιότητά τους και στον τομέα που ο καθένας έχει ασχοληθεί.
Οι ομιλητές ήταν:  
Μιχάλης Διακαντώνης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας Βίλμα Σινάνογλου, Οικονομολόγος και Συγγραφέας Γιώργος Τσεμπερόπουλος,Οικονομολόγος, Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Σεναριογράφος Λιλή Μαυροκεφάλου, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός Γιώργος Πίττας, Γαστρονόμος, Συγγραφέας Δέσποινα Σδράλη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γιώργος Καλόφωνος, Ιστορικός

Η παρουσίαση έκλεισε με τον κ. Νεκτάριο Παύλου, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στην Αίγινα, με έναν σύντομο λόγο όπου ανάμεσα σε άλλα αιτιολόγησε την συμμετοχή του στο Ινστιτούτο λέγοντας: "θεωρώ ότι είναι ένας τομέας νευραλγικής σημασίας για την ανθρωπότητα καθώς ένας λαός χρειάζεται ένα στέρεο υπόβαθρο για να αναδειχθεί και να συνεχίσει την αέναη πορεία του στη συνεχή και αναπόφευκτη εξέλιξή του".

 
Οι ομιλίες διήρκεσαν τρεις ώρες, αναμενόμενο λόγω του αριθμού των ομιλητών, αλλά καθόλου αναμενόμενη η μη διπλωματική παρέμβαση του προέδρου όπου ζήτησε από τον τελευταίο ομιλητή να συντομεύσει. Επίσης κάτι που περίμενε το κοινό αλλά παραλείφθηκε, ήταν η παρουσίαση των μελών του Παραρτήματος Νήσων Αργοσαρωνικού.
 
Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική στο πιάνο από τον Γρηγόρη Αϊβαζόπουλο με τραγούδι από τον Γιάννη Βρυζάκη και στον μπουφέ με καλό κρασί και συζητήσεις.

Διαβάστε επίσης

Δ.Σ. Αίγινας: Μια σύντομη συνεδρίασηΑίγινα

Για ακόμη μια φορά τα προημερησίας απασχόλησαν αρκετά την αίθουσα του Μεριστού. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, τα 5 θέματα ημερήσιας ...

Ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Δήμων ΑργοσαρωνικούΑίγινα

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε η Βουλευτής Ελένη Σταματάκη  προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με Θέμα: ‘’Ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σ...

Τιµή στον Ιωάννη ΚαποδίστριαΑίγινα

Με απόλυτο σεβασµό στο µήνυµα της επετείου, οι εκδηλώσεις για την άφιξη και την ορκωµοσία του πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας. Της Νέλλης Πετροπούλου Ηµέρα εθνικής τοπικής ε...