ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκέψεις και προτάσεις του δημάρχου και των φορέων για την Υγεία στην Αίγινα

Σε σύσκεψη για θέματα υγείας, κάλεσε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, τους συλλόγους του νησιού και εκπροσώπους των: Κέντρου Υγείας, Νοσοκομείου, Λιμεναρχείου, Αστυνομίας και Ναυτικής βάσης Τούρλου.

Στην εισαγωγή του ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι, την Τρίτη ή Τετάρτη θα φτάσει στο λιμάνι της Αίγινας ένα νέο σκάφος για το Λιμεναρχείο μας, 12.5 μέτρων κλειστού τύπου Τ12, που θα χρησιμοποιηθεί και στις διακομιδές επειγόντων περιστατικών στον Πειραιά. Όπως πρόσθεσε είμαστε στην λίστα του Υπουργού Ναυτιλίας για να παραλάβουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο και επανδρωμένο σκάφος.

Οι διακομιδές στον Πειραιά απασχόλησαν και συζητήθηκαν από όλους στην αίθουσα.

Για την επικινδυνότητα της θαλάσσιας διακομιδής μίλησε ο Λιμενάρχης κ. Κ. Χρήστου και για την ακαταλληλότητα του ελικοδρομίου του Τούρλου τις βραδινές ώρες, ο Πλωτάρχης του Π.Ν. κ. Κλώνος.

 

Έντονα προβλημάτισε η έλλειψη μιας βάρδιας οδηγού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας αλλά και καυσίμων για την μετακίνησή του.

Πολλοί ομιλητές τόνισαν την αναγκαιότητα καλής συνεργασίας Νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας, όπως και την άμεση κατασκευή ελικοδρομίου.

Συζήτηση έγινε και για την παραβατικότητα των πολιτών που αφορά αδικήματα οδικής κυκλοφορίας και επιφέρουν τροχαία ατυχήματα που εκτός των άλλων, επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Στο θέμα τοποθετήθηκε ο Αστυνόμος κ. Σόρτσης.

Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν ήταν:

Η κ. Γελαδάκη Διευθύντρια του Κ. Υ. Αίγινας, πρότεινε  την δημιουργία Συμβουλευτικού  Σταθμού  για την Άνοια που έχει γίνει σχετική πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, προς τους δήμους- μέλη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντ. Ντελής, επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Αίγινας, πρότεινε μια διεύρυνση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, με γιατρούς κυρίως, που είναι γνώστες του θέματος υγεία.

Από πολλούς ζητήθηκε αυτή η επιτροπή να συνεδριάζει συχνότερα.

Την δομή υποστήριξης του Κέντρου Υγείας, με συντονισμό όλων, γιατρών και φορέων, πρότεινε ο γιατρός κ. Λογοθέτης, του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού, ο οποίος έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την υγεία στο νησί και περιμένει δυο χρόνια να ασχολειθεί το δημοτικό συμβούλιο ή η Επιτροπή Υγείας.

 
 
Η γιατρός του Κ.Υ. κ. Π. Χατζηαλεξιάδη, εκπρόσωπος της ΟΠΑΕΠ, πρότεινε να αγοραστεί πλωτό ασθενοφόρο αξίας περίπου 250.000 από το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας και να το διαχειρίζεται η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που σύστησε πρόσφατα η πολιτική της ομάδα.
?
 

Στα μισά της σύσκεψης ο κ. Δ. Μούρτζης αποχώρησε για να πάει όπως είπε, στην Αγία Αικατερίνη και ζήτησε από τον κ. Ντελή να ανέβει στο έδρανο ως μέλος της Επιτροπής Υγείας.

Την συζήτησε συντόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στ. Θεριανός.

Διαβάστε επίσης

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό του νησιούΑίγινα

Ανακοίνωση για το θέμα του Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Αίγινας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αντιπροσωπία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, συμμετείχε στη...

Στην ΚΕΔΕ το θέμα του ελέγχου Δομημένου Περιβάλλοντος με εισήγηση του Δ. ΜούρτζηΑίγινα

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης συμμετείχε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ που πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με την πρόσκληση τ...

To Πολεοδομικό της Αίγινας σε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο ΠεριβάλλοντοςΑίγινα

Την Τετάρτη 22/11/2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την πορεία υλοποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Αίγινας το...

Ενημερωτική ημερίδα για το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER 2014 – 2020 των Νήσων ΑττικήςΑΓΚΙΣΤΡΙ

Το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής» σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, στο πλαίσιο δημοσιοποίησης του Τοπικού Προγράμματος ΄΄CLLD/ LEAD...

Κίνηση βοήθειας στους πληγέντες Δήμους Αττικής από τον Σύλλογο Γυναικών ΑίγιναςΑίγινα

Σε μια κίνηση βοήθειας, με αγάπη στον συνάνθρωπο,μας καλεί  ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας. Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές από...