ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Στον υγροβιότοπο του Μαραθώνα μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Οι μικροί υγροβιότοποι που υπάρχουν στην Αίγινα (Μαραθώνας - Βαγία - Πόρτες) είναι το αντικείμενο του θέματος που μελετούν οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Εκεί που τα νερά του μικρού χείμαρρου που κατεβαίνει από  το Όρος  και την Παχεία Ράχη συναντούν τη θάλασσα  δημιουργείται ένας μικρός υγροβιότοπος και χωρίζει την παραλία  του Μαραθώνα σε δύο πλευρές.

Ανάμεσα λοιπόν στην Α΄ και την Β΄ παραλία  Μαραθώνα υπάρχει ένας μικρός  υγροβιότοπος  με βρύα καλαμιές, αλμυρίκια και πολλά άλλα φυτά  γύρω από τα στάσιμα νερά και πάνω στην άμμο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες φωτογράφισαν  τα φυτά και με βάση  την εφαρμογή που είχε κατεβάσει η συνοδός καθηγήτρια  τους ανακάλυψαν την επιστημονική ονομασία  τους.

Όμορφες εικόνες που δυστυχώς αμαυρώνονται από τις απροσεξίες πολλών συμπολιτών μας που βρίσκουν την ευκαιρία να αφήσουν στην περιοχή πολλά  άχρηστα αντικείμενα , κυρίως βάρκες και σκάφη αναψυχής που είναι ήδη σε κακή κατάσταση. Από κοντά  και αρκετά κλαδέματα και κονσέρβες από αναψυκτικά που έχουν λήξει από το  ......2020!

Μετά τις  τελευταίες βροχές τα νερά  που έχουν κατέβει είναι αρκετά στο ποταμάκι και ιδιαίτερα από το γεφύρι  του κεντρικού δρόμου μέχρι την παραλία. Οι εικόνες αποτυπώνουν την ομορφιά  του σημείου αλλά  και την απροσεξία  κάποιων κατοίκων της  περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Συλλυπητήρια επιστολή του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Καποδίστριας" στην οικογένεια της Ελένης Λινού.Αίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ελένης Λινού, που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ ε...

Το συνέδριο του Αλιευτικού Τουρισμού και τα προβλήματα των αλιέων στην ΑίγιναΑίγινα

Την προηγούμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 οργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το συνέδριο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαπεριφερειακού έργου: «Αλιευτικός...

Αίγινα: Συλλυπητήρια επιστολή του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Καποδίστριας" για το θάνατο της  Β. Μουσουλέα.Αίγινα

Με πολύ θλίψη το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" εξέδωσε Συλληπητήριο Δελτίο τύπου για το θάνατο της Ρούλας Μουσουλέα. ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ...