ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Επιτέλους μόνιμη παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Μια πολύ σημαντική είδηση από το χώρο της υγείας που αφορά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας γονέων, κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών, αποτελεί η ανακοίνωση ότι το Κέντρο Υγείας Αίγινας από τον επόμενο μήνα θα αποκτήσει μόνιμη παιδίατρο. Από το 2018, οπότε απεβίωσε η αείμνηστη Ευαγγελία Γελαδάκη, η θέση του παιδίατρου παρέμενε  κενή και πολλές ήταν οι φωνές διαμαρτυρίας αλλά και οι προσπάθειες από τη Διοίκηση  του Κ. Υγείας, του Δήμου και πολλών φορέων για  την κάλυψη αυτής της τόσο σημαντικής ανάγκης στο νησί μας.

Η νέα παιδίατρος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Αίγινας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Κέντρου Υγείας και τους  Αντιδημάρχους της Αίγινας.

Σχετικά από το Δήμο Αίγινας εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

Συνάντηση με την μόνιμη παιδίατρο που θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο Κέντρο Υγείας Αίγινας από το τέλος του επόμενου μήνα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας κ. Στέλιου Θεριανού και των Αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Καραγιάννη και Αντώνη Μούρτζη.

Οι παριστάμενοι καλωσόρισαν την νέα παιδίατρο και την ενημέρωσαν σχετικά με το πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Αίγινας για τον διορισμό παιδιάτρου και τις προσπάθειες που έγιναν για περίπου πέντε χρόνια.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αίγινας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου παρέχει επίδομα στέγασης και σίτισης του παιδιάτρου, δίνοντας ένα κίνητρο και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την παροχή δωρεάν δημόσιας Υγείας. Η στήριξη και η προσπάθεια θα συνεχιστεί για τον διορισμό κι άλλων ειδικοτήτων ιατρών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Ροϊλό, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν με τις ενέργειές τους για την επίτευξη του στόχου.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Κοντά στους ανθρώπους  του καθήκοντος βρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας την Πρωτοχρονιά.Αίγινα

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στις υπηρεσίες  όπου οι ά...

ΕΛΣΤΑΤ: Τα τελικά αποτελέσματα της Απογραφής 2021 - Δείτε τον πληθυσμό στα νησιά του Αργοσαρωνικού  Αίγινα

Δημοσιεύθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα τελικά απογραφικά στοιχεία του 2021.   Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός ανά δήμο, των νησιών του Αργοσαρωνικού και της ...

Αίγινα: Το ημερολόγιο της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.Αίγινα

Από  τις αρχές Δεκεμβρίου κυκλοφορεί και πωλείται σε επιλεγμένα σημεία  το ημερολόγιο της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας  για το 2023. Η νεοσύστατη Ομάδα που μέ...

Αίγινα:Ευχές προς τους Δημότες από το Δήμαρχο Αίγινας κ. Γ. Ζορμπά, μαζί με κάλαντα από τη ΜΟΥΣΑ.Αίγινα

 Ευχές για το νέο έτος απηύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς σήμερα από το παλαιό Δημαρχείο Αίγινας στα πλαίσια μια σύντομης αλλά εορταστικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη ...