ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών από το Δήμο Αίγινας, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού.

Από  το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού δημοσιεύουμε  την επιστολή που εστάλη στον Δήμαρχο Αίγινας και αφορά  τα προβλήματα που αντιετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί  τη φετινή χρονιά σε θέματα διαμονής και μετακίνησης  τους.

Ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε συνάντηση με το Δήμαρχο Αίγινας για να συζητήσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νησί της Αίγινας ,ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές.

Τη φετινή σχολική χρονιά, στα σχολεία του νησιού μας υπηρετούν αρκετές δεκάδες εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι νεοδιόριστοι ή αναπληρωτές. Δεν έχουν δηλαδή στην Αίγινα τη μόνιμη κατοικία τους και πολλοί από αυτούς συντηρούν δύο σπίτια καθώς έχουν οικογένειες μακριά από εδώ.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια , το υψηλό κόστος διαβίωσης κλπ με αποτέλεσμα ο μισθός (που σε κάποιους είναι και 700€-900€) δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Όπως προαναφέραμε, πολλοί εκπαιδευτικοί για σοβαρούς προσωπικούς οικογενειακούς λόγους αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Αίγινα, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης είναι πολύ υψηλό. Άλλοι πάλι αδυνατούν να βρουν σπίτια για να μείνουν τα οποία να μπορούν να τα υποστηρίξουν οικονομικά, καθώς τα ενοίκια κυμαίνονται στα 250-300€. Έντονο επίσης είναι το ζήτημα της μετακίνησης εντός του νησιού (στα σχολεία της περιφέρειας) για όσους δεν έχουν δικό τους όχημα λόγω της ανύπαρκτης συγκοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω συχνά γίνονται η αιτία να συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί για να υπηρετήσουν στο νησί να παραιτούνται γιατί δεν μπορούν να επιλύσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Ζητάμε από το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά να μας δεχτεί άμεσα σε μία συνάντηση όπου θα συζητήσουμε τι μέτρα ανακούφισης θα πάρει η Δημοτική Αρχή για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα αιτούμαστε:

  • Επίδομα σίτισης στέγασης προς όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Αίγινας όπως κάνουν και άλλοι νησιωτικοί Δήμοι.
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης προς όλα τα σχολεία του νησιού με ευθύνη του Δήμου (με δημοτική συγκοινωνία, ταξί) ή επιδότηση της μετακίνησης.
  • Να ασκήσει πίεση στις εφοπλιστικές εταιρείες ώστε να εξασφαλιστεί έκπτωση στα ναύλα των πλοίων κατά 50%.
  • Εξασφάλιση θέσεων (με δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής) στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από το χρόνο πρόσληψης.

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

     Η απόφαση αυτή «Συνιστά νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας»    και την πλήρη δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είχε εξαρχής και με επι...

image descriptionΑίγινα

Ο Δήμος Αίγινας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», διοργανώνει (για τρίτη χρονιά) δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.  ...

image descriptionΑίγινα

Οι εικόνες της υπεχείλισης του χειμάρρου της Λεύκης στο δρόμο που οδηγεί προς  την είσοδο  του 1ου Γυμνασίου επαναλαμβάνονται κάθε φορά που η βροχή είναι έντονη στην Αίγινα. Οι εικ...

image descriptionΑίγινα

Tο σκάκι αποτελεί ένα συναρπαστικό τρόπο δοκιμής των πνευματικών δυνάμεων των παικτών που παίζουν με ίσους όρους εφαρμόζοντας με ακρίβεια και επιδεξιότητα τους κανόνες του παιγνιδι...

image descriptionΑίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του εκπαιδευτικού και Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων Αργοσαρωνικού κ. Χρ...

image descriptionΑίγινα

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας που ακολουθεί οι ωφελούμενοι μπορούν να δουν πως και πότε μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για  συμμετοχή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμ...