ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11/1

Έντονη κριτική  ασκεί η "Λαϊκή   Συσπείρωση  Αίγινας" για  τα όσα  έγιναν  και αποφασίστηκαν  στο  Δημοτικό Συμβούλιο  Αίγινας  στις 11-1-2020. Παράλληλα επαναφέρει  το θέμα  του χειρισμού της επιδημίας  και  αναδεικνύει  το θέμα της  τοποθέτησης των κάδων απορριμάτων  στην  περιοχή  της  Παναγίτσας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης  Ιανουαρίου 2020 η «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας» μέσω του εκλεγμένου  της Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Ηλία τα παρακάτω θέματα:

  1. Σχετικά με την καθυστέρηση αποστολής των εισηγήσεων για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο.
  2. Σχετικά με τον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών μέτρων και την διενέργεια προληπτικών covid-test στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Αίγινας.
  3. Σχετικά με τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Παναγίτσας.

 

  1. Για την καθυστέρηση των εισηγήσεων για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, γιατί, επαναλαμβάνεται το

φαινόμενο, να μην έχουν κοινοποιηθεί έγκαιρα οι εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Είναι στοιχειώδης υποχρέωση, αλλά ταυτόχρονα και δικαίωμα, του κάθε Δημοτικού Συμβούλου να έχει  όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αιτιολογήσεις ,ώστε να προετοιμαστεί και να λειτουργήσει  όπως πρέπει στο πεδίο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ζητάμε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, το οποίο έχει παγιώσει η Δημοτική αρχή και να λαμβάνουμε  τις εισηγήσεις για τα θέματα 3 μέρες πριν την ημερομηνία του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου  να μπορούμε να τις μελετήσουμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

 

2 . Σχετικά με τον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών μέτρων και την διενέργεια

προληπτικών covid-test στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Αίγινας.

Την περίοδο αυτή, παρά το καθολικό lockdown που βρίσκεται η χώρα, υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι  εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Συγχρωτίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα , μαζί με αρκετούς  άλλους συναδέλφους τους και είναι ολοκληρωτικά εκτεθειμένοι στην επιδημιολογική λαίλαπα . Τέτοιοι χώροι είναι και τα supermarkets (εδώ στην Αίγινα επιχειρεί η εταιρία Κρητικός η οποία απασχολεί πολλούς εργαζόμενους) , αλλά και το εργοτάξιο του Δήμου.

 

Ζητάμε λοιπόν να μάθουμε

  • Ποια μέτρα έχει εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή ώστε να γίνονται συχνοί έλεγχοι στους

μεγάλους αυτούς χώρους εργασίας , έτσι ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

  • Εάν έχει ληφθεί υπόψη ποια μέτρα θα παρθούν αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Αν διενεργούνται σε συνεργασία με το Κέντρο υγείας συχνά και επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους αυτών των εργασιακών χώρων, ώστε σε περίπτωση κρούσματος, να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
  • Θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι σε περίπτωση που δεν έχουν διενεργηθεί προβλεπόμενες από το
  • Θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι σε περίπτωση που δεν έχουν διενεργηθεί προβλεπόμενες από το

Υγειονομικό πρωτόκολλο διαδικασίες, πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα.

  1. Σχετικά με τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Παναγίτσας.

Επανερχόμαστε στο θέμα που αφορά τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Παναγίτσας τοοποίο μας έχουν μεταφέρει αρκετοί κάτοικοι στην περιοχή.

Επαναλαμβάνουμε, ότι οι κάτοικοι υποχρεούνται να μετακινηθούν αρκετά μακριά για την απόρριψη  των απορριμμάτων τους σε κάδους. Τους χειμερινούς μήνες μάλιστα, εκτός των άλλων αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο λόγω κρύου για ηλικιωμένους ανθρώπους. H Δημοτική Αρχή έχει αναφερθεί πολλές φορές, στην τοποθέτηση μικρών κάδων έξω από τα σπίτια.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να δώσει λύση άμεσα σε αυτό το καθημερινό πρόβλημα των κατοίκων τοποθετώντας κατάλληλους κάδους όπου είναι απαραίτητο και να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση τους.

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα:  Προβλήματα  στην  τηλεκπαίδευση  από τις  διακοπές  του ρεύματοςΑίγινα

Πολλά τα προβλήματα σήμερα  σε πολλές περιοχές  της  Αίγινας από  τις διακοπές  ρεύματος  που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί. Απροειδοποίητα  σε  περιοχές  όπως  στο  κέντρο της  Κυψέλη...

Αίγινα: Επίσημη Δοξολογία για την άφιξη και ορκωμοσία στην Αίγινα  του Ι. ΚαποδίστριαΑίγινα

Δύο ημέρες  πριν την 24η του μηνός  Ιανουαρίου αντί της 26ης, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα  τελεστεί η Δοξολογία  για  την επέτειο  της άφιξης και ορκωμο...

Αίγινα:  Κάλεσμα  του "ΣΥΡΙΖΑ" Αίγινας  για  ενίσχυση  της  αγοράς  του νησιού.Αίγινα

Κάλεσμα  απευθύνει   προς  τους  πολίτες  Η οργάνωση μελών  Σύριζα και  Προοδευτικής  Συμμαχίας Αίγινας για τη  στήριξη της  αγοράς  του νησιού με  την  ευκαιρία  του ανοίγματος  τ...

Παρουσίαση των Αιγινήτικων κιτρολέμονων και προϊόντων από φιστίκι Αιγίνης από το Open TV (video)Αίγινα

 Οι δύο νέοι επαγγελματίες  της Κυψέλης, ο Φώτης και ο Κώστας Πούντος  σε  ζωντανή σύνδεση με στην πρωινή εκπομπή του Open.tv μίλησαν  για τον πράσινο χρυσό της Αίγινας. Η γνωριμία...

Αίγινα:  Ο κ. Π. Μεθενίτης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Ο  επικεφαλής  της  Δημοτικής παράταξης "Αλλαγή πορείας για την Αίγινα" ασκεί έντονη κριτική για  τη ψήφιση του προϋπολογισμού  του Δήμου Αίγινας για  το 2021 με  τις ελάχιστες  επ...