ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγωνία για την Παιδεία

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία και ειδικότερα στα σχολεία της Αίγινας, εκπέμπει η τοπική κοινωνία με ομόφωνο ψήφισμα το οποίο εκδόθηκε σε δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση. Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νεκτάριου Κουκούλη, έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αίγινας, Μέλη των Επιτροπών Παιδείας, Εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου, Διευθυντές Σχολείων, Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων, Εκπρόσωποι Μαθητών και Εκπαιδευτικοί,οι οποίοι κατέληξαν στα εξής:
  • Τασσόμαστε υπέρ της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση ΑΕΙ & ΤΕΙ.
  • Ζητάμε επιχορήγηση των Σχολείων με επαρκή για τις λειτουργικές τους ανάγκες κονδύλια, ώστε να έχουν πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και άρτια λειτουργία.
  • Ζητάμε να κατανεμηθούν άμεσα οι επιχορηγήσεις για συντηρήσεις και επισκευές διδακτηρίων.
  • Ζητάμε άμεση επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων σε σχολικά βιβλία.
  • Ζητάμε τη στελέχωση των Σχολείων με το αναγκαίο για την άρτια λειτουργία τους εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο πρέπει να έχει πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Θεωρούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η σχέση μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από το νόμο 3852/2010, γιατί δημιουργούνται συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.
  • Ζητάμε από το Δήμο Αίγινας να συντονίσει με επείγοντα τρόπο όλες τις υπηρεσίες του, ώστε να δοθεί λύση σε κάθε πρόβλημα που είναι αρμοδιότητάς του.
  • Είμαστε αντίθετοι στην εισαγγελική παρέμβαση, που γίνεται λόγω των καταλήψεων των Λυκείων της Αίγινας.
Το ψήφισμα συντάσσεται και αποστέλλεται στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, στον Αντιπεριφερειάρχη Ενότητας Νήσων Πειραιά και στον Δήμαρχο Αίγινας. Κοινοποιείται στους Βουλευτές της Περιοχής, στις Σχολικές Μονάδες της Αίγινας, στις Μαθητικές Κοινότητες, στους Συλλόγους Γονέων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, στα τοπικά Έντυπα και ψηφιακά ΜΜΕ και θα αναγνωσθεί κατά την παναιγινήτικη απεργιακή συγκέντρωση της 5/10/11.

Διαβάστε επίσης

Ψυχές της ΑίγιναςΑίγινα

Soul Project ή καλύτερα οι Ψυχές της Πόλης, όπως τις είδε ο Δημήτρης Βλάικος, καλύπτουν αυτές τις μέρες και έως το τέλος του μήνα όλες τις κάθετες επιφάνειες του Λαογραφικού Μουσεί...

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ soul projectΑίγινα

Eίναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Δημήτρη Βλάικου, που θα φιλοξενηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.Στα 29 του χρόνια, και μετά από δεκα...