Δυναμική έναρξη για το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

Στη σκιά  του ιστορικού Κυβερνείου της Αίγινας  σήκωσε αυλαία το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.          

Το Φεστιβάλ ξάφνιασε το κοινό του γιατί επεφύλαξε μια εντελώς διαφορετική και έξω από τα συνηθισμένα έναρξη, στους θεατές του. Με ελεύθερη είσοδο οι θεατές απήλαυσαν  μια οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου, από αυτές  που δεν παρακολουθούμε συχνά.

  «Η πρώτη αγάπη» ήταν η εναρκτήρια παράσταση  το Σάββατο 20 Ιουλίου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, με εκατοντάδες θεατές να έχουν προσέλθει από νωρίς στο χώρο.

  Οι θεατές είχαν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική δουλειά σε ποιότητα και ερμηνεία  που ετοιμάστηκε  από την  Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.

  Ο χώρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου αποδείχθηκε ικανός να χωρέσει με άνεση μια μεγάλη παράσταση και να φιλοξενήσει  τις εκατοντάδες των θεατών.

  Το θεατρόφιλο κοινό  της Αίγινας υποδέχθηκε θερμά την παράσταση. Οι ερμηνείες  των ηθοποιών και τραγουδιστών, η όμορφη μουσική και η υπόθεση του έργου που ταξίδεψε τους θεατές στις αρχές  του 20ου αιώνα, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία της παράστασης.

 Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

 

    Η Πρώτη αγάπη είναι η ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Πικάντικη και γεμάτη χιούμορ, φωτίζει απροσδόκητες πτυχές της εποχής: Πίσω από τις πασίγνωστες νοσταλγικές μελωδίες και τους τρυφερούς στίχους των τραγουδιών, αναδύεται η τολμηρή και μοντέρνα Ελλάδα της δεκαετίας του ’20. Το 1929 είναι μια χρονιά τομή για τη μεσοπολεμική πραγματικότητα.  Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει ως την τελευταία μιας περιόδου σχετικής ανεμελιάς και, ταυτόχρονα (και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο) την κορυφαία της.

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος

Ενορχήστρωση – Διασκευή: Μιχάλης Παρασκάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού

Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Ερμηνεύουν:  Διονύσης Τσαντίνης- Αναστασία Κότσαλη - Λητώ Μεσσήνη - Γιώργος Ρούπας

Μουσικοί: Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Μάριο Αδρόβερ Πάρδο (κλαρινέτο,

κρουστά), Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν)

 

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται  την Κυριακή 28 Ιουλίου με τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου.

Διαβάστε επίσης

Η γιορτή του ψαρά στη ΣουβάλαΑίγινα

Η   γιορτή του ψαρά επανέρχεται και φέτος στο λιμάνι της Σουβάλας το Σάββατο 27 Ιουλίου  και ώρα  21.00 . Μια γιορτή που τα τελευταία χρόνια είναι θεσμός για την περιοχή μια που απ...

Γιατί να Υποστηρίξουμε τη Διατήρηση του Ψηφιδωτού Δαπέδου της Αρχαίας Συναγωγής στην ΑίγιναΑίγινα

Της Υβέτ Ναχμία-Μεσσίνα με την συμμετοχή του Δρ. Ηλία Μεσσίνα   Μετά την αναστήλωση της κεντρικής συναγωγής Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης, την ανακαίνιση της συναγωγής Γιαντ Λεζικ...

14ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας - Τετάρτη 7 έως Σάββατο 31 Αυγούστου 2019Αίγινα

Γίνεται 14 χρονών τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα φω...