ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από «χώμα, νερό και αγάπη» στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

Εντυπωσιάζουν και ξαφνιάζουν ευχάριστα τα δημιουργήματα των μαθητών της κεραμίστριας Μαρίας Κοττάκη στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Ποιος είπε  ότι η κεραμική είναι μια τέχνη που τέλειωσε στην Αίγινα και δεν έχει μέλλον; Αν σε πολλά συνέβαλε το Φεστιβάλ Φιστικιού εδώ και δέκα χρόνια με την αξιοποίηση ικανών ανθρώπων και την προβολή της τέχνης τους, ανάμεσα σε όλα αυτά είναι πρωτίστως η τέχνη της κεραμικής.

Το εργαστήρι της κυρίας  Κοττάκη έχει λοιπόν να επιδείξει πολύ και αξιόλογη δουλειά. Με πολλούς μαθητές κάθε ηλικίας και επαγγελματικής προέλευσης που αφιερώνουν πολύτιμο από τον ελεύθερο χρόνο στη μύηση τους σε μια παραδοσιακή τέχνη της Αίγινας. Μικροί  και μεγάλοι λοιπόν, παίρνοντας το χώμα στα χέρια τους, μπόλικο νερό και απέραντη αγάπη για  το αντικείμενό τους δημιούργησαν με πολύ κέφι, μεράκι και φαντασία.

Τα δημιουργήματά  τους εκτίθενται αυτό το διάστημα (δυστυχώς μόνο μέχρι τις 17 Ιουνίου) στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Στο εργαστήρι συμμετέχουν οι: Φωτεινή Κάτσα, Ειρήνη Τσοκάντα, Ευαγγελία Ρεκλείτου, Κατερίνα Αγγελοπούλου, Αντωνία Δημητρουλάκου, Σωζία Μάρτη, Γωγώ Μωραΐτου, Μαριλένα Κάτσα, Σοφία Θεοδωρίδου, Αργεντίνα Παπακωνσταντίνου, Ανέζα Αραπογιάννη, Παναγιώτα Κοντιζά, Γιώργος Καρακόντης, Μάγια Γεωργιάδου, Σελίνα Ζησιμάτος, Κική Μπάλια, Θεώνη Σπυράτου – Μαυροθαλασσίτη, Έλενα Γιαννούλη, Μαρία Μαλτέζου, Στέλλα Πάσχα, Πηνελόπη Γαβρά, Έλλη Βέργου, Μίνα Καλαφάτη, Κατερίνα Στασινοπούλου, Σοφία Παυλίδου, Θεοδώρα Χατζηπαναγιωτίδου, Ευαγγελία Σδόγγου, Σταυρούλα Λαγιάκου, Κική Χιώτου, Μαρία Φίνου, Νίκος Κασιμάκης, Ελίζα Λυμπούσι, Νάντια Χατζίνα.

Και τα παιδιά: Νέλλη Σπυροπούλου, Αλκιώνη Καλαμάρα, Μαρία και Νεκτάριος Πέππας, Νεκταρία Λαζάρου, Νεκταρία Γουδή, Δέσποινα και Ελένη Κοντράρου, Αδαμαντία Γκάρνερ, Άλεξ Μαρίνος, Κατερίνα Δελλαγραμμάτικα.

Διαβάστε επίσης

Διευρυμένο ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος ΝιάρχοςΕλλάδα

Από σήμερα,  Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 , η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο στη νέα της έδρα, στο ...

Αποκαθίσταται το διατηρητέο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών ΤεχνώνΕλλάδα

Με σταθερή προτεραιότητα την ενίσχυση του πολιτιστικού χάρτη της Αττικής, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με προ...

«Οιδίποδας» του Ρόμπερτ Γουίλσον: Η παράσταση-σταθμός που ανοίγει στις 21 Ιουνίου το Φεστιβάλ ΕπιδαύρουΠολιτισμός

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ξεκινάει στις 21 Ιουνίου με μία μοναδική παράσταση-γεγονός στην ιστορία του θεσμού. Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουίλσον, ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες ...

«Το Ημερολόγιο του Άνχελ» - 568 χρόνια καταδίωξης με φόντο την ΑίγιναΠολιτισμός

Το «Ημερολόγιο του Άνχελ» είναι το δεύτερο βιβλίο της ζωγράφου και συγγραφέως Ξένης Τριανταφύλλου, εμπνευσμένο από την ιστορία της Αίγινας, όπως και το πρώτο, το ιστορικό λεύκωμα «...