ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Για την πορεία των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων στο δήμο Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης  κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.
Στη συνάντηση του με τον δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη, παρουσία αντιδημάρχων και της γ.γ. του δήμου Ν. Παπαχελά στο δημαρχείο Νίκαιας η συζήτηση εστίασε στην πορεία σημαντικών έργων τα οποία «καθυστερούν», όπως επισήμανε ο δήμαρχος. 

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις, με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, ενώ με τη συμβολή της επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες. 

Ειδικότερα εστίασε στα αντιπλημμυρικά - αποχετευτικά έργα που υλοποιούνται σε Νίκαια και Κορυδαλλό, στις ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στις αναπλάσεις και αναβαθμίσεις αθλητικών υποδομών και παιδικών χαρών, στην ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών, μέσω ΕΣΠΑ, στην επέκταση του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στα Λακκώματα Σχιστού κλπ.

Στην αντιπαράθεση για την καθυστέρηση περάτωσης των αντιπλημμυρικών «με ευθύνη της Περιφέρειας», όπως το έθεσε ο δήμαρχος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «μπορεί να υπήρξαν προβλήματα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία» ο κ Πατούλης, αντιπαρέβαλλε την οφειλόμενη «ίσως λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων» στον δήμο καθυστέρηση έναρξης έργων προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ, «με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το 2021 και φορέα υλοποίησης τον ίδιο το δήμο».

Επανέλαβε ότι επιλύθηκαν κρίσιμα και χρόνια προβλήματα με τη συμβολή της Περιφέρειας όπως στο έργο όμβριων στην Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη, όπου διευθετήθηκε η μεταφορά του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου προκειμένου να συνεχιστεί το έργο και οι ασφαλτοστρώσεις - συντηρήσεις βασικών οδικών αξόνων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. 

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το έργο κατασκευής του δικτύου Όμβριων σε περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, προϋπολογισμού 7.250.000 ευρώ και το κλειστό γήπεδο ΔΑΚΑΝ, όπου θα εκτελεστούν έργα επισκευής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ.
Στην Μητρόπολη Νίκαιας, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αλέξιο και επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για συνεργασία, με αφορμή και τη συνδρομή ύψους 700 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια για την ανακαίνιση των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης. 

Ειδικότερα στη συγκεκριμένη θερινή κατασκήνωση στη Στεφάνη Βοιωτίας, φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου προερχόμενοι από ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες, επτά δήμων: Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου. Σημειώνεται πως εκτός από την αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων λειτουργίας στους χώρους της, με τις εργασίες, προβλέπεται η μερική αναβάθμισή της με παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης. 

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συνδρομή του στην αναβάθμιση της κατασκήνωσης και αναφέρθηκε στο έργο της Μητρόπολης μέσω του οποίου στηρίζονται περίπου 400 χιλιάδες πολίτες, επτά μεγάλων δήμων, εστιάζοντας στα χρηματικά βοηθήματα σε άπορους συμπολίτες μας, στη λειτουργία φαρμακείου, στις αιμοδοσίες και σε άλλες δράσεις. 

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν οι: αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Στ. Αντωνάκου, Νήσων Στ. Βοϊδονικόλας, Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Μελάς, Ν. Παπαγεωργίου, Αθ. Κατσιγιάννης, Σπ. Ευσταθόπουλος, Ευγ. Μπαρμπαγιάννη και τα υπηρεσιακά στελέχη Στ. Παγωτέλης,  Α. Δεληγιώργη κά.

Αναλυτικά τα έργα, δράσεις & μελέτες ύψους 50.000.000 ευρώ που εκτελούνται στο δήμο Νίκαιας/Ρέντη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας είναι τα εξής: 
 

Α. Από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής
1. «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου «Πλάτωνα»,  800.000 ευρώ ( ολοκληρώθηκε) 
2. «Μελέτη για την Ανάπλαση 46 στρεμμάτων του πρ. Νεκροταφείου Νεάπολης », 587.366 ευρώ ( ολοκληρώθηκε) 
3. «Μελέτη για την Ανάπλαση νοτίου τμήματος καταργημένου Νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας και παρακείμενου αλσυλίου δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη», 848.000 ευρώ (ολοκληρώθηκε) 
4. «Κατασκευή δικτύου Όμβριων στη Δ.Ε. Νίκαιας, περιοχή μεταξύ Λεωφόρων Γρ. Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη», 7.250.000 ευρώ (σε φάση υλοποίησης)
5. «Βελτίωση και συντήρηση οδοστρωμάτων στο δήμο Νίκαιας- Α.Ι. Ρέντη», 2.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια (έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το δήμο, σε αναμονή αναδόχου)
6. «Επισκευή Κλειστού Γηπέδου Δ.Α.Κ.Α.Ν. & διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου» 500.000 ευρώ (έχει δημοπρατηθεί από το δήμο)  
7. «Κατασκευή Παιδικής Χαράς για τη φιλοξενία Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες», 300.000 ευρώ (έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, εντός των επόμενων ημερών υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο)
8. «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη θέση «Παλιά Τρύπα Αδάμ», 892.800 ευρώ
9. «Κατασκευή Δικτύου Όμβριων στους δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη», 18.600.000 ευρώ (σε φάση επανα-δημοπράτησης, μετά την άγονη διαδικασία της πρώτης δημοπράτησης)  

Β. Από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 & ΤΕΒΑ
1. «Κατασκευή Δικτύου Όμβριων σε περιοχές των δήμων Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη και Μοσχάτου - Ταύρου»,  7.425.038 ευρώ 
2. «Επεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Σχολικών Κτιρίων Δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη», 1.900.000 ευρώ
3. Τεχνική Βοήθεια Υποστήριξης Δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, για την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΤΣΔΑ), 24.552 ευρώ
4. Δομές Αστέγων δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη: Υφιστάμενο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Νέο Υπνωτήριο, 2.702.878 ευρώ
5. Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη: Α) Κοινωνικό Παντοπωλείο Β) Κοινωνικό Συσσίτιο Γ) Κοινωνικό Φαρμακείο, 1.042.317 ευρώ
6. Κέντρο Κοινότητας δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, 715.185 ευρώ
7. Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών δήμου Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, 89.593 ευρώ
8. Επέκταση του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του δήμου Νίκαιας- Α.Ι. Ρέντη, ως το τέλος του 2013.

Γ. Διαδημοτικά έργα, που αφορούν και το δήμο Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη.

Επιπλέον, υλοποιούνται 16 διαδημοτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 18.390.604,32 ευρώ, που αφορούν άμεσα και τους δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη, με σημαντικότερα: 

  • Έργα συντήρησης των βασικών οδικών αξόνων (Πέτρου Ράλλη, Λαοδικείας, Γ.  Λαμπράκη) 
  • Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στα Λακκώματα Σχιστού 
  • Βελτίωση των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας
  • Αστική ανάπλαση Νεκροταφείου στο Σχιστό  
  • Τοποθέτηση τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας στο Όρος Αιγάλεω για την άμεση αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
  • Αναβάθμιση του οδοφωτισμού με νέα φωτιστικά led, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
  • Αναβάθμιση της φωτεινής σηματοδότησης 
  • Διασφάλιση χρηματοδότησης μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών  και τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Διαβάστε επίσης

Σχιστό: ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό – Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στις 3:20 τα ξημερώματα στο Σχιστό και συγκεκριμένα στην οδό Αθανασίου Διάκου στην περιοχή Πυροβολία ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπηκε της πορείας του και έπεσε στον γκρεμό. Δύο ανήλικο...

Δ. Μιχαηλίδου: Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Hellas για την συμβολή της στην προώθηση του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρίαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Hellas ανακηρύχθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για την ουσιαστική και διαχρονική συμβολή της στην προώθηση ...

Χιλιάδες λουλούδια από τον δήμο Πειραιά για τη γιορτή της ημέραςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου, διοργανώνονται στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης του Πειραιά. Πρόκειται για δράσεις όπως η προσφορά χ...

Το Κανάλι Ένα 90,4 συμπλήρωσε 36 χρόνια στον «αέρα»  και  γιόρτασε στις νέες του εγκαταστάσεις!  ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Διπλή γιορτή για το ιστορικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», το οποίο συμπλήρωσε σήμερα (13.5.23) 36 χρόνια στον «αέρα» και παράλληλα εγκαινίασε τις νέες υπερσύγχρονε...

Μεγάλες εκπλήσεις στον Πειραιά: Κατακόρυφη άνοδος της Δ. Μιχαηλίδου στην Α' Πειραιά - Πρώτος ο Μ. Λιβανός στη Β' Πειραιά ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Σε επίπεδο κομμάτων φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα από τα «κάστρα» του και αυτό δεν είναι άλλο από τη Β' Πειραιά αφού όπως θα δείτε και στη συνέχεια χάνει σημαντικό ποσοστό ψηφοφό...

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει Διευθυντή Δευτεροβάθμιας που έφερε υποψήφιο βουλευτή να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς - Τι απαντά ο διευθυντής και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, που καταγγέλει ενέργεια Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος σ...

Ο Πειραιάς υποδέχεται τις "Ημέρες Θάλασσας" τη μεγάλη γιορτή - θεσμό της πόλης: 24 Μαϊου έως 4 ΙουνίουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Οι  «Ημέρες Θάλασσας»  η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τον Πειραιά επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά και υπόσχεται μοναδικές στιγμές στην πόλη με ένα πλούσιο, πολυσυλλεκτικό πρόγρα...