ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

‘Πόλεμος’ μεταξύ των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης

 

Διαμάχη φαίνεται να ξεσπά μεταξύ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του Δήμου Γλυφάδας. Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε εκ μέρους του δεύτερου για παράνομη ‘χωματερή’ που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα των δυο Δήμων. Η απάντηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και οι αιχμές για τον Γιώργο Παπανικολάου

Nou-Pou.gr
Πόλεμος φαίνεται να ξεσπά ανάμεσα στο Δήμο Γλυφάδας και το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας για τη δημιουργία ‘παράνομης εγκατάστασης, εναπόθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στον αστικό ιστό’, όπως αναφέρει. Σύμφωνα με το Δήμο Γλυφάδας, η εν λόγω εγκατάσταση έχει ξεκινήσει να δημιουργείται σε περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ρόζας Ιμβριώτη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και Κρήτης του Δήμου Γλυφάδας, χωρίς άδεια ή μελέτη.
 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας:

“Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας, για τη δημιουργία παράνομης και επικίνδυνης εγκατάστασης εναπόθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στον αστικό ιστό. Πρόκειται επί της ουσίας για μια χωματερή, που κάποιοι προσπαθούν έξω από κάθε λογική και κάθε συντεταγμένο πλαίσιο να δημιουργήσουν, πάνω μάλιστα σε ρέμα, του οποίου εκκρεμεί η οριοθέτηση από την Περιφέρεια Αττικής. Στο ίδιο ρέμα το οποίο με τρόπο μελετημένο και σοβαρό, στην απόληξή του εντός της μεγάλης επένδυσης στο πρώην διεθνές αεροδρόμιο, διευθετείται οργανωμένα και υπεύθυνα. 

Ο Δήμος Γλυφάδας, κατόπιν και καταγγελιών που δέχθηκε από κατοίκους της περιοχής, προσέφυγε κατεπειγόντως στην Εισαγγελία, στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και στην Περιφέρεια Αττικής, για να διακοπεί μία παράνομη διαδικασία η οποία πάνω από όλα είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και για να καταλογιστούν οι ευθύνες στους αρμοδίους. 

Είναι αδιανόητο εν έτει 2021 να εξακολουθούμε να συζητάμε και να βλέπουμε τη δημιουργία παράνομων εγκαταστάσεων με απόβλητα και απορρίμματα μέσα στην Αττική! Και μάλιστα πάνω σε ρέμα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε νοσοκομείο. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν ο τεμαχιστής που καθημερινά κόβει τόνους κλαδιά στο σημείο αυτό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, τραυματίσει κάποιον περαστικό; Ποιος θα λογοδοτήσει αν οι τόνοι κλαδιών και αποβλήτων που μαζεύονται προκαλέσουν πυρκαγιά; Πως είναι δυνατόν η Πυροσβεστική να μην έχει ενημερωθεί καν για μια τόσο επικίνδυνη διαδικασία; 

Η εν λόγω εγκατάσταση έχει ξεκινήσει να δημιουργείται σε περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ρόζας Ιμβριώτη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Κρήτης του Δήμου Γλυφάδας χωρίς να έχει λάβει καμία άδεια, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς ούτε καν να έχει λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω παράνομη εγκατάσταση, αλλά και των διερχόμενων πεζών και κινούμενων επί αυτοκινήτων ή μηχανών.

Πρόκειται για ένα υγειονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί”. 

Στην ανακοίνωση αυτή αντέδρασε έντονα ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, απευθυνόμενος μάλιστα στον ίδιο τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, κατηγορώντας τον για ψέματα και υποστηρίζοντας πως “για να θολώσει τα νερά και να καλύψει τον μεγάλο αντίκτυπο που είχαν οι παρανομίες του, ξεκίνησε μία εκστρατεία ψευδών ειδήσεων εναντίον του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης“.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης από την άλλη, υποστηρίζει πως ο δήμος Γλυφάδας είναι υπόλογος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, πραγματοποιώντας παράνομες εργασίες πάνω στο ρέμα Ευρυάλης και εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες δίπλα από το εργοτάξιο Ελληνικού, αλλάζοντας την τοπογεωγραφία της περιοχής και ότι με λίγα λόγια, εκείνος έχει δημιουργήσει την χωματερή, την οποία αυτή τη στιγμή καταγγέλλει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης:

“Στο εισαγγελέα πάτε εσείς κ. Παπανικολάου για την “Μάνδρα” που δημιουργήσατε και όχι εμείς.

Η πραγματικότητα και το Σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος έρχονται να διαψεύσουν τα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, ευρισκόμενος σε πανικό, ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.
Τα ψέματα του δημάρχου είναι τόσο κραυγαλέα που αναρωτιόμαστε αν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πόρισμα (ΥΠΕΝ/ΣΕΝΕ/15883/1097)
του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ο δήμος Γλυφάδας είναι υπόλογος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος πραγματοποιώντας παράνομες εργασίες πάνω στο ρέμα Ευρυάλης και εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες δίπλα από το εργοτάξιο Ελληνικού, αλλάζοντας την τοπογεωγραφία της περιοχής.
Ο δήμος Γλυφάδας, όπως διαπιστώνεται και στο φωτογραφικό υλικό πραγματοποίησε εργασίες κατασκευής τσιμεντένιας γέφυρας ακριβώς πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης.
Παράλληλα μηχανήματα του δήμου Γλυφάδας προσπάθησαν να αλλάξουν την τοπογεωγραφία της περιοχής χωρίς καμία απολύτως άδεια από καμία αρμόδια υπηρεσία.
Όλες αυτές οι εργασίες γίνονται ακριβώς δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης, το οποίο είναι και το φυσικό σύνορο μεταξύ του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας.
Μετά από καταγγελία του δήμου μας φυσικά η παράνομη ανέγερση γέφυρας από συνεργεία του δήμου Γλυφάδας πάνω στο ρέμα σταμάτησε.
Όλα τα ανωτέρω γίνονται φανερά από το φωτογραφικό υλικό και βεβαιώνονται και στο πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το οποίο και παραπέμπει τον δήμο Γλυφάδας στον Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ο “ευαίσθητος” κατά τα άλλα για το περιβάλλον Δήμος Γλυφάδας, συνέχισε τις προσπάθειες αλλοίωσης του περιβάλλοντος δημιουργώντας σε άλλο σημείο του ρέματος Ευρυάλης, συνθήκες “Μάνδρας”.
Μπορεί άραγε να μας απαντήσει o κ. Παπανικολάου για ποιο λόγο έφτιαξε ράμπα για να ανεβαίνουν με ευκολία αυτοκίνητα και να παρκάρουν ακριβώς δίπλα στο ρέμα; Ποιος θα είναι υπεύθυνος άραγε εάν σε μία νεροποντή πλημμυρίσει το συγκεκριμένο σημείο και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές;
Αναμένουμε άμεσα από τον δήμαρχο Γλυφάδα να κλείσει την δίοδο ώστε να μην παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητα ακριβώς δίπλα στο ρέμα Ευρυάλης. Θα το τολμήσει άραγε;
Για να θολώσει λοιπόν τα νερά ο δήμος Γλυφάδας και να καλύψει τον μεγάλο αντίκτυπο που είχαν οι παρανομίες του, ξεκίνησε μία εκστρατεία ψευδών ειδήσεων εναντίον του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Συγκεκριμένα μερικές διευκρινίσεις:
1. To εργοτάξιο το οποίο παρουσιάζει στις φωτογραφίες σε δελτίο τύπου ο δήμος Γλυφάδας είναι ιδιοκτησίας εδώ και πολλές δεκαετίες του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
2. Βρίσκεται 500 μέτρα περίπου μακριά από το ρέμα Ευρυάλης και όχι πάνω του όπως υποστηρίζει ο δήμος Γλυφάδας.
3. Το εργοτάξιο βρίσκεται σε περιφραγμένη περιοχή και δεν είναι προσβάσιμο από “περαστικούς” όπως αναφέρεται.
4. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει τις απαιτούμενες άδειες, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στους αρμόδιους φορείς.
5. Ο δήμος μας έχει αδειοδοτημένο, σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης στην Αργυρούπολη και όχι εκεί που παρουσιάζεται εσείς ψευδώς.
Κατανοούμε τον εκνευρισμό του δήμου Γλυφάδας για τις παρανομίες τις οποίες βεβαίωσε το σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος.
Τον καλούμε να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κλείσει την δίοδο που ο ίδιος άνοιξε προκειμένου να δημιουργηθεί παράνομο πάρκινγκ πάνω στο ρέμα Ευρυάλης.
Τέλος, δεν περιποιεί τιμή στον δημαρχιακό θεσμό της Γλυφάδας να διακινεί ψευδή γεγονότα και να αποκρύπτει, την δυσάρεστη δυστυχώς για εκείνον πραγματικότητα”. 
 

Φωτογραφία που δημοσίευσε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, καταγγέλοντας το Δήμο Γλυφάδας για παράνομο parking στο ρέμα Ευρυάλης.
 

Φωτογραφία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, με την οποία αναφέρει πως ο δήμος Γλυφάδας ψευδώς υποστηρίζει ότι το εργοτάξιο του δήμου Ελληνικού βρίσκεται πάνω στο συγκεκριμένο ρέμα.

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση κατοίκων στον Πειραιά για την διεκδίκηση των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι (ΕΙΚΟΝΕΣ)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Δυναμική συγκέντρωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά για την διεκδίκηση των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι που...  παραχωρήθηκαν στην cosco. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο "Λιο...

Κρίσιμα θέματα του Πειραιά στις συναντήσεις Μώραλη με Γεραπετρίτη και Σκυλακάκη -  ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Διαδοχικές συναντήσεις είχε την Πέμπτη ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  με τον  Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη  και τον  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρ...

Πρόστιμα και αυτόφωρη διαδικασία έφερε ο έλεγχος σε γυμναστήριο που λειτουργούσε παράνομα στον ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πρόστιμα και αυτόφωρη διαδικασία έφερε ο έλεγχος σε γυμναστήριο που λειτουργούσε παράνομα στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδα...

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη ΠαπαστεργίουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο,  τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης...

Δωρεάν rapid tests  από τον Δήμο Πειραιά σε φύλακες, καθαρίστριες σχολείων και απασχολούμενους στα σχολικά κυλικεία   ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Ο Δήμος Πειραιά,  στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας της σχολικής κοινότητας, θα διενεργήσει δωρεάν rapid tests στο προσωπικό του, που εργάζετα...

Κλειστά και πάλι τα δικαστήρια του Πειραιά μετά και τα νέα κρούσματα κορονοϊούΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Διψήφιος ο αριθμός των νοσούντων Ακόμη 4 δικαστικοί λειτουργοί βρέθηκαν την Τρίτη θετικοί, με αποτέλεσμα να κλείσουν και πάλι τα δικαστήρια στον Πειραιά, λίγες ώρες μετά την επαν...

Μπουτσικάκης: «Να δώσουμε μια ευκαιρία στην τοπική αγορά του Πειραιά και των νησιών»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και στη δημοσιογράφο Λία Λάππα, στο Κανάλι 1 του ...

Συνεχίζονται στον Πειραιά και την ερχόμενη εβδομάδα τα δωρεάν Rapid-test από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Ο Δήμος Πειραιά γνωστοποίησε σήμερα ότι συνεχίζονται στον Πειραιά και την ερχόμενη εβδομάδα τα δωρεάν Rapid - test   για τον κορωνοϊό από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.     Οι έλεγχοι θα ...